Kryptovaluutat ja -maailma

Kryptomaailma ja taustalla vellova teknologia vihastuttaa ja kummastuttaa. Media on tarjonnut ratkaisun hypätä “cryptobubble-hehkuttajien” leiriin ja sivuuttaa näkökulmia. :face_with_raised_eyebrow: Kryptoja lähestytään usein valuuttoina perinteisen määritelmän mukaisesti unohtaen suuren osan kryptovaluutoista pyrkivän tuomaan toisenlaisiin asioihin ratkaisuja…

Ja tietenkään ei ole yhtä oikeaa tapaa ajatella. Paljon löytyy virheellisiä/erinomaisia argumentteja sekä puolesta että vastaan. Tässä esimerkiksi Thomas Leen (suht. bullish kryptojen suhteen) ajatuksia (Thomas Lee Presents The Economics of Cryptocurrencies | Upfront Summit 2018 - YouTube). Thomas avaa käsitettä “digital trust” ja pyörittelee miten luottamus keskitettyihin järjestelmiin on kehittynyt.

Leeltä nostona videon lopussa: viime vuosina säväys crypto assettejä salkussa on madaltanut volatiliteettiä ja parantanut tuottoja (positiivista alphaa). :thinking:

6 tykkäystä

Onhan se hyvä että ihmiskunnan epäkäytännöllisin ja suuria tunteita herättävä keksintö, raha, saa kilpailijan. Jos keskuspankki kaatuu ja maailma romahtaa, silloin on hyvä olla salkussa etheriumia litecoinia zcashia dogecoinia bitcoinia koska juuri etherium litecoin zcash dogecoin bitcoin on se assetti jolla transaktiot tulevaisuudessa tehdään. Varmista omasi ennenkuin se maksaa miljoonan. Deflaatio on ongelma vain fiat-valuutoissa. Perusta kellariisi näytönohjainfarmi, koska näytönohjainten prosessikapasiteetti on uudessa maailmassa se juttu josta tosiaan maksetaan. Olisihan se kurja jos sämpylän ostamiseen kuluisi 60 minuuttia ja transaktio maksaisi 30 dollaria + sämpylän hinta. Kuka nyt maksuprosessoinnin haluaisi epäilyttäville pankeille keskittää?

1 tykkäys

  • eri pörssi ja higher low kävi alempana kuin ennustelin, mutta lopputulos aika sama
  • epävarmuus markkinoilla kasvaa = kulta/hopea ja BTC nousee
3 tykkäystä

Tekisi kyllä mieli lähteä tähän junaan mukaan. Tehnyt itse asiassa jo pidemmän aikaan mieli, mutta en vain saa painettua ostonappulaa. Henk. koht. tietotaito aiheesta on kuitenkin niin rajallinen, että ostaisin periaatteessa sikaa säkissä.

Varsinkin nyt kun kova brexit näyttää hyvin todennäköiseltä ja Kiina vs. USA kauppasota jyllää vahvana, niin fomoa pukkaa jos ei kohta toimi tämän kanssa. Veikkaan että jouluna saattaa taas olla pukinkontti täynnä iloisia virtuaalikolikkoja ja niiden ostajia.

Osaako joku valistaa hieman miten Bitcoinin tuleva halving vaikuttaa mitään mihinkään? Eilenhän ilmeisesti oli Litecoinin palkkioiden puolitus, eikä se näytä vaikuttaneen pientä piikkiä lukuun ottamatta oikein mihinkään.

1 tykkäys

mielenkiintoisia näkemyksiä, kommentteja?

Mihin niistä?

:slight_smile: mjoo, ehkä vähän tarkennettuna:

A.

" Oinosen mukaan bitcoin käyttäytyy sijoitusmielessä samaan tapaan kuin esimerkiksi kulta, eli se on niin sanottu turvasatama. Turvasatama tarkoittaa tässä yhteydessä sijoitusta, joka on suhteellisen vakaa maailmantalouden ja -politiikan heittelyistä huolimatta.

”Bitcoin on tavallaan digitaalisena kultana hedge osakemarkkinalle ja turvasatama. Bitcoin on rakennettu olemaan turvasatama, joka ei ole korrelaatiossa muiden omaisuusluokkien kanssa. Tämä on ollut näkyvissä aiemminkin,” Oinonen kertoo."

Mitä mieltä, onko turvasatama mielestänne? Aavistus ristiriidassa, kun sama kaveri sanoo:

“Oinonen suosittelee sijoittajille suhtautumaan bitcoiniin pitkän tähtäimen sijoituksena, johon sijoittaja voisi allokoida esimerkiksi 1-3 prosenttia sijoituksistaan.”

Kyllä, en laittaisikaan tuota enempää, mutta mielestäni ollakseen turvasatama, sijoituskohteen pitäisi olla sellainen, johon uskaltaa tyrskyjen aikaan parkkeerata ainakin 30% sijoituksista…

Lähtökohtaisesti kryptot ovat olleet tähän saakka lähinnä treidaajien paratiisi tai ainakin temmellyskenttä.
BTC:stä ei oman näkemyksen mukaan tule koskaan mitään muuta kuin volatiivinen sijoituskohde. Mitään käytännön toteutusta sille ei kannata tehdä, vaikka tuossakin artikkelissa scriptikielen kehitykseen viitattiin. Sitä varten on paljon parempia kandeja, joihin on tehty hyvin paljon kaikenlaista tarvittavaa (esim. ETH).
En itsekään kyllä suosittelisi kovin isoa sijoituspottia, mutta nuo prosenttimäärät on tietysti sijoittajakohtaisia. Tähän jos mihin pätee hyvin sääntö, että älä sijoita enempää, mitä olet valmis häviämään.
Itselläni on pieni positio, jota yritän holdata pidemmällä tähtäimellä, mutta sillekin on stoppari. Joten en aio isoa tappiota ottaa ja toisaalta voi ostaa uudelleen alempaa, jos siltä näyttää. Suosittelen olemaan siis aktiivinen oman oston kanssa.
Tuosta voi päätellä, etten itse mihinkään 100% varmaan turvasatamaan kyllä usko. Tämä on täysin spekulatiivinen sijoituskohde, vaikka sillä noita tuossa artikkelissakin mainittuja ominaisuuksia onkin. Kultaan en kyllä vielä vertaisi, historia on liian lyhyt siihen. Tulevat mahdolliset ETF:t voivat antaa isonkin nosteen, mutta niiden osalta ei ole mitään varmuutta vielä (SEC:in päätännässä).
Bittiraha/Prasos on kuitenkin markkinointihenkinen firma, kannattaa muistaa.
Lyhyellä tähtäimellä sanoisin, että mikäli viikkotason nousutrendi ei pidä, kannattaa varautua syvempään kyykkyyn. Toistaiseksi nousutrendi on päällä (low 9101 / Bitfinex, mistä tuon nyt katsoin).

2 tykkäystä

:slight_smile:

tekniikasta kiinnostuneena louhin viime talven minerilla. Rankasti tappiota olisi tehnyt, jos en olisi laskenut saavani samalla autotallin lämmityksen siinä, nimittäin lämpöä pukkasi, ottoteho taisi olla luokkaa 1600W.

Yllätyksenä tuli louhintasaitin payout threshold, 0,1BTC, ja sen saavuttamiseen menikin n. puoli vuotta, lokakuusta huhtikuulle, sitten kone kiinni.

Kone maksoi n. 400 euroa. Silloisilla kursseilla iso tappio, nykykurssilla ±0. 2 auton talli pysyi koko ajan yli +15C kovillakin pakkasilla, yli -5C piti jo ovea raottaa, kun liian kuumaksi nousi… Ja myllu huutaa kuin pölynimuri.

:smiley:

Ps. jos joku haluaa saman ihanuuden kokea, voin myydä tuon myllyn edukkaasti, näillähän hinta tippuu 6-12kk välein, kun bitcoinin laskennan mystiikkaa lisätään…

5 tykkäystä

Minkälaisen koneen ostit, käytännössä ilmeisesti ASIC-korttipohjainen? Tuollaisen olisi voinut rakentaa myös jonkin vanhan koneen runkoon Linux:illa, mutta vaatii tietysti harrasteluhenkeä. Noita mainausfirmoja kaatui vuoden 2018 huippujen jälkeen kuin sieniä sateella ja kiinalaiset isotkin tehtaat myi btc:tä minkä ehtivät, jotta saivat sähkölaskunsa maksettua. Ei tuossa taida yksityiselle enää olla tilaa sitten alkuhuuman.

2 tykkäystä

Juu, ei ole muilla tehnyt enää pitkään mitään, kuin ASICeilla. Välissähän oli GPUt, nekin ovat jo ulkona.

Tällainen:

Ja tämä mining saitti, käsittääkseni yksi luotettavimmista, eurooppalainen:

1 tykkäys

Joopa, miten noi konfiguroidaan? Kai sinne mining poolin osoite pitää jotenkin syöttää?

1 tykkäys

Jep, eli vermeeseen otetaan selaimella yhteys, jossa kaikki konffit, tosi simppeli.

1 tykkäys

@DayTraderXL
ps. laitteessa on bitmainin oma pooli valmiina, eli periaatteessa toimii kun vaan netti ja virta kiinni, mutta bitmainin pooli vetää välistä enemmän.

Niinpä tietenkin :rofl:

1 tykkäys

Mitäs kautta olette noita cryptoja spekuloineet,kun ainakaan nordean kautta ei onnistu…
Kiitos

3 tykkäystä

Esim. Bitfinex, Coinbase, Bitrex, Kraken (ei missään suositusjärjestyksessä).

3 tykkäystä

suomalainen, Jyväskylästä. Ihan ok homma toiminut.

2 tykkäystä

Coinmotion. Toimii kuin junan wc. Toimeksiannot ja seuranta periaatteella kuin verkkopankissa osakehommat.

1 tykkäys