Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Sit ihmetellään ja kiukutellaan kun lippua paukkuu. :roll_eyes:
Foorumin säännöistä tämäkin lainaus

Tämä on Sijoitusfoorumi, missä sijoittajat auttavat sijoittajia
Tervetullutta on sijoittamisesta perusteltu ja hyvin argumentoitu keskustelu.

13 tykkäystä

Vahingossa vastasin sinun viestiin, piti mennä ihan omana viestinä

1 tykkäys

Jep, paukuttakaa lippuanne miten haluatte. Omapaha on palstanne :smiley:

1 tykkäys

En todellakaan halua kuulla pelkkiä kurssinousuja puoltavia asioita omistamistani firmoista. Toivon hartaasti, ettei minkään firman kohdalla ihastuta liikaa firmaan ja sokeuduta täysin todellisuudesta. Sitä on havaittavissa juuri näissä kun esim Kamux raportoi kaksi kertaa putkeen surkeat tulokset niin yhtiöketjussa enimmäkseen kehutaan kilpaa, miten liikevaihto kasvoi ja hyvältä näyttää.

Lippuhommat oli tälläkin kertaa aiheellisia. Katsoin heti, että nuo tulee poistumaan äkkiä. Kyse ei ole taaskaan siitä, että puhutaanko positiivisia vai negatiivisia asioita vaan siitä, ettei postaukset tuoneet mitään lisäarvoa keskusteluun. Jos viestin koko sisältö on tyyliin: “Tää oli surkea/huippu raportti.” , niin kyllä sillä on tapana päätyä liputukseen. Ihan sama kumpaa mieltä on raportista.

11 tykkäystä

Jep niin on ja sen laatua vaalitaan yhdessä. :wink: Ei täällä kaikkien ole pakko olla.

47 tykkäystä

Moikka Thuju! :slight_smile:

Koetetaan pitää nämä ostin/myin -ketjut sellaisina, että niissä olisi vain puhetta itse tehdyistä ostoista sekä myynneistä. Yhteisö on halunnut, että nämä ostin/myin -ketjuissa olisi vain näitä tehtyjä toimeksiantoja, muut jutut voi sisällyttää muihin ketjuihin. :slight_smile:

Näissä ketjuissa voi kysellä krytovaluutoista ja niiden hankkimisesta:

Oletan, että samat toiveet koskee kryptojen ostin- ja myin -ketjua, saa korjata, jos olen väärässä. :slight_smile:

Kiitti! :slight_smile:

2 tykkäystä

Tähän nyt vielä pakko sanoa että jos nyt vaikkapa lukisit sitä palstaa niin aika asiallista haastoa siellä on. Ollaan asiallisia ja kommentoidaan niin että saadaan kaikki siitä jotain irti…

7 tykkäystä

Jep oma on palsta ja haluamme pitää keskustelun korkeatasoisena.

Suosittelen liittymään Jodelin Sijoittaminen-kanavalle. Siellä on paljon saman tasoisia onelinereita ja mutuilijoita :smiley:

16 tykkäystä

Jep, pahoittelut kaikille yhteisönne jäsenille ja tsemppiä. Yritän löytää tieni pois :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Tietääks joku miten täältä pääsee pois ja samalla omat tietonsa, kommenttinsa yms. unohdetuksi?

Hei kamoon, älä tee tuollaista draamaa. Voit ihan hyvin jatkaa täällä ja saada ääntäsi kuuluviin, vaikka näkemyksesi poikkeaisivat valtavirrasta. Annan esimerkin. Isoveljeni on haastanut ja roustannut täällä aivan kaikkea mahdollista Inderesin yhteisöön ja toimintaan liittyvää, joskus hieman kulmikkaasti ja epädiplomaattisestikin. Se on tietysti aiheuttanut paljon perusteltuja vastakommentteja, mutta avainhuomio on, että hänen viestejään ei ole käytännössä koskaan poistettu, enkä muista että kukaan olisi koskaan sanonut pimentävänsä häntä feedistään. Tämä todistaa, että tämä foorumi ei todellakaan ole mikään hyvä veli -kerho, vaan erilaisia näkemyksiä saa esittää, kunhan muistaa laittaa haastoihin jotain perusteluja.

Useimmilla muilla foorumeilla voi mihin tahansa laittaa minkä tahansa kommentin, kunhan se ei ole rikollinen tai muuten törkeä. Täällä on tarkempi moderointi perustelujen suhteen. Jos pystyt orientoitumaan siihen, saat vastineeksi pääsyn etupäässä laadukkaaseen keskusteluun yhtiöketjuissa.

54 tykkäystä

Juuri näin! :slight_smile: @PrudentBull on hyvin tärkeää, että mietit millä tavalla tuot kritiikin esille. Mielestäni on ihan äärettömän tärkeää, että noista keskustelupalstan säännöistä pidetään kiinni. Muuten tämä vaipuu keskivertosurkean internetfoorumin tasolle ja sellaisella palstalla en ainakaan minä viihtyisi.

Eli jatkossa kun esität kriittistä näkökulmaa esim. Kamuxista, niin perustele näkökulmasi hyvin ilman provoamista. Olen 100 % varma, että viestiäsi ei tällöin liputeta. Tällä palstalla on monia esimerkkejä ihan tältäkin päivältä kriittisistä viesteistä, joita ei ole liputettu eikä tulla liputtamaan.

EDIT: Eli kannattaa kirjoittaa ja esittää viesti niin kuin puhuisit kasvotusten omalla nimellä. Osittain tämän takia itse olen tällä palstalla omalla nimellä, joka pakottaa minut käyttäytymään mahdollisen asiallisesti jatkuvasti. Toki pyrkisin tähän muutenkin, mutta silti :slight_smile:

27 tykkäystä

Tuo omalla nimellä vs. Nimimerkki pistää ainakin omalta osalta pohtimaan aina miten haluan asioita esittää. Itse piilottelen nimimerkin takana ainakin toistaiseksi ja siksi mietin tarkkaan miten tuon mahdollisia kriittisiä näkemyksiä esille. Jos toimii avoimesti omalla nimellä ja kuvalla, niin silloin voi toki olla suorempikin, mutta siinä toki sitten omat haasteensa helposti. Kannattaa siis pohtia tätä aspektia ihan huolellisesti.

Edit: typo

2 tykkäystä

Lisäyksenä vielä erinomaiseen kommenttiisi ote Inderesin listautumisantiesitteestä.

Inderesin tehtävä on yhdistää pörssiyhtiöt ja sijoittajat. Yhtiöllä on asiakkaana yli 150 pörssiyhtiötä, jotka haluavat palvella omistajiaan ja sijoittajayhteisöä tarjoamalla parempaa sijoittajaviestintää. Inderesin sijoittajayhteisöön kuuluu yli 64 000 aktiivista osakesijoittamisesta kiinnostunutta jäsentä. Yhtiön yhteiskunnallisena tavoitteena on demokratisoida tieto finanssimarkkinoilla, jotta kaikilla olisi tiedon puolesta yhtäläiset mahdollisuudet sijoittaa ja säästää omaan tulevaisuuteensa.

Lipututetuksituleminen on yhteisön päätöksen tulos. Tämä sopii syyksi tähän sijoitusfoorumilla, koska syy on sama, kuin sijoittamisen transaktiossa, jossa osakkeet vaihtavat omistajaa. Jompi kumpi on oikeassa.

2 tykkäystä

Pahoittelit ja toivotit tsempit, anteeksipyyntö on hyväksytty. :slight_smile:

Kävin vanhoja viestejäsi läpi, musta sulla on järkeä sekä ajatusta… ainakin enemmän kuin mulla. Olet ehkä keskivertoa kriittisempi, kriittistä näkökulmaa tarvitaan varsinkin Foorumin suosittujen osakkeiden osalta. Itse olen turhan bull, positiivinen ja optimistinen omien osakkeiden suhteen, kuten useimmat… tule tuomaan terveellisen kriittistä näkökulmaa. :slight_smile:

Koeta provosoida vähemmän, katso palstan gurujen kirjoitusasua, perustele väitteet analyyttisesti ja tuo jotain uutta keskusteluun. Itse @Kale1 ja @JNivala tulivat kirjoittamaan sulle, et sä nyt voi häipyä täältä enää.

Ymmärrän kyllä, että sua harmittaa, mutta sun kannattaa pysyä täällä, se auttaa sua nykyisissä ja tulevissa sijoituksissa. Uskon sulla olevan annettavaa tällä Foorumilla… pahoittelit ja toivotit tsempit. Kaikki on kunnossa, tule jatkamaan keskusteluja… kiitos! :slight_smile:

10 tykkäystä

Oh-hoh. Taidetaan pian Juurikki heittää kellariin, josta onkin jo ennustuskuva kahvihuoneketjussa.

Miksi? Tuli kysyttyä, tarkoittaako eräs kirjoittaja termillä ‘pinna’ prosenttia vai prosenttiyksikön sadasosaa (peruspiste, piste), koska termiä käytetään molemmissa. Ei pelkästään liputettu, vaan myös poistettiin.

Aika mielivaltaiselta tuntuu. Ei haittaa.

EDIT: näyttää kadonneen koko keskustelu lukuun ottamatta keskustelukumppanin viimeistä viestiä, jonka Juurikki koki sovittelevana. Kaikki ok.

Aika jännä, että Juurikki on jo pitemmän aikaa miettinyt, pitäisikö kielenhuoltoketjuun laittaa, että ei täällä olla äidinkielen kokeessa. Kun työkseen joutuu olemaan fiksu ja filmaattinen, olettaisi että edes vapaa-ajalla saisi olla vähän rennommin ja käyttää kirjallisissa tuotteissaan puhekieltä.

Sitä puhekieltähän myös töissä käytetään. Arkikielessä ja varsinkin tietysti rajatun ammattiryhmän käyttämässä jargonissa on ihan ok käyttää termejä, kuten ‘pinna’ vapaasti, olettaen että viestin vastaanottaja ymmärtää viestin.

Kun pienen ryhmän termit tuodaan ei-ammattilaisten keskuuteen, olisi kohteliasta väärinymmärrysten välttämiseksi välttää alan slangia, vaikka se mukavasti asiasta tietämättömien keskuudessa arvovaltaa ja uskottavuutta lisääkin. Tämä kommentti ei koske käytyä keskustelua.

6 tykkäystä

Huomenta @Juurikki !
Eiliseen sen verran pakko palata, että sinäkin tiesit pinnan tarkoittavan prosentteja tässä tapauksessa, ihan varmasti. Heittosi tuosta oli tarkoitettu vain ja ainoastaan piruiluna.
Harmi, joskus tykkäsin lukea viestejäsi. Nyt varsinkin tämän ”vetyhypen” aikana siihen liittyvät piruilusi ja juuri eilisen kaltaiset turhuudet ovat, ainakin hieman, muuttaneet tilannetta.

Mukavaa päivää!

4 tykkäystä

Vety- ja EV- ja kaikenlaisiin uuden ajan disruptio-osakkeisiin kuuluvat rajut suunnanmuutokset. Pitkälti tätä vuotta esim. vety ja EV olivat alavireessä, ja nyt suunta on taas vaihteeksi muuttunut. Eli välillä näiden omistaminen on kivirekeä, ja välillä saa nauttia kovista nousuprosenteista.

Jos sijoitustyyli on sijoittaa arvo-osakkeisiin, saattaa ko. disruptio-osakkeisiin sijoittaminen näyttää luonnollisesti kummalliselta. Kun vetyosakkeet laskevat, on helppo röyhistää omaa rintaansa, ja pitää itseään fiksumpana sijoittajana. Kun vetyosakkeet nousevat, on helppo tuntea harmia, kun ei saa nauttia arvo-osakkeineen ikinä noin huimasta kyydistä.

Sijoitustyylejä on monia, mutta vaarallisinta on se, jos pitää omaa sijoitustyyliään ainoana oikeana ja alkaa esiintyä besserwisserinä. Monipuolisuus ja erilaisten sijoitustapojen hyväksyminen on tämän palstan ehdoton rikkaus. Jos kohtaa liputusta tai joutuu jäähylle, syynä on yleensä se että besserwisserimäisyys on lähtenyt hetkeksi käsistä.

15 tykkäystä

Kerkesin lukemaan viestit ennen kuin ne poistettiin ja itteä (joo itteä :laughing:) vähän ärsytti et niissä ei mitään muuta sisältöä ja tarkoitusta ollut kuin näsäviisastella. Ymmärrän täysin jos miesten välillä on hyvän tahtoista naljailua, mutta kirjoitettuna on aina vaara et asia ymmärretään väärin ja toisaalta asian esittämisessä voi olla puutteensa. Omassa päässä sen saattaa ymmärtää toisin kuin toinen. Mikäli ei Juurikki tarkoittanut sitä naljailuna niin tuon avautumisen perusteella tuli vähän selittelyn makua paikataksesi tilannetta ja se on myös ok. Mut sit on ehkä turha tuoda esille omaa kirjaviisauttaan jos et oikeasti ymmärtänyt Santun alkuperäistä ”pinna” kommenttia.

Loppujen lopuksi tää on vain internetin keskustelu palsta ja mielestäni jokaisella on myös lupa perseillä (:laughing:) jos ei oikeessa elämässä niinkään kehtaa. Tietty sääntöjen puitteissa. Itse kuulun molempiin ja jos joku pahottaa mielensä kirjoitustyylistäni, virheistä tai käyttämästäni murteesta niin voivoi…

4 tykkäystä

Nyt oli kyllä jo niin huono “läppä”, että oli pakko liputtaa

1 tykkäys