Osakesijoittaminen

Hype- ja meemikolikot

Tässä ketjussa voi käydä keskustelua hype- ja meemikolikoista, joita ostetaan pikavoittojen toivossa. Joku voisi kutsua näihin sijoittamista uhkapelaamiseksi, eikä sijoittamiseksi. Ketjussa voi keskustella esim. omista kaupoista tai jakaa tietoa hypecryptoista.

Ideoita voi kaivella esim.

13 tykkäystä

Shiba inu +92M% 1Y . Miten tätä edes lähtis purkamaan…miten miksi ja voiko tollanen edes oikeesti toistua… (ajatuksen vaihtoa) vai onko asiasta puhuminen yhtä tyhjän kanssa kuin koko tapahtuma itsessään.

6 tykkäystä

Ei Shiba Inun kanssa. Nykyinen markkina-arvo on jo melkein 40 miljardia, joka sijoittaa tuon sijalle 10 kaikista kryptoista markkina-arvon perusteella. Jos se nousisi nykyisestä vaikka x10 eli 1000% olisi se melkein Etheriumin arvoinen ja x100 eli 10000% olisi sitten jo 4 triljoonan markkina-arvo joka olisi sitten yli x3 Bitcoinin nykyisestä markkina-arvosta. Tuskin siis tulee nykyisestä enää edes 10-kertaistumaan.

5 tykkäystä

Edessä on siis 95% varmasti useampi hiljainen vuosi. Toisaalta meemikolikot on yks hullutus koko laitos niin never say never and buy the madness again.

Sanokaas meemikolikoitsijat, minkälainen prokkis tuo Dogelon Mars on? Siitä on näkynyt nyt erilaista kirjoittelua ja näyttäisi löytyvän myös crypto.com:sta. Minäkin saattaisin onnistua sitä kautta ostamaan ajatuksella: lottoa sisään yhden hotelliviikonlopun verran ja jos menee kaivoon niin menee :woman_shrugging: Toisaalta jos nousisi lähemmäs doge / shiba market cappia voisi päivittää ensi kesänä vaikka uuden veneen :joy:

4 tykkäystä

Disclaimer: Olen ilonpilaaja. Ehkä katkeroitunut sellainen.

Itse olen seurannut tätä kryptohuumaa hiukset pystyssä. Upeita miljonääritarinoita ja valehtelisin jos en sanoisi että olisi ollut kiva olla Bitcoin omistaja viimeiset 10 vuotta. Mutta. Aina se Mutta… olen kuitenkin Krugmanin kanssa samoilla linjoilla. 12 vuotta IT:ssä…

Bitcoin, the first and biggest cryptocurrency, was introduced in 2009

… on mittaluokkaa tektonisia aikakausia. Tällä hetkellä Bitcoinin (ja muiden kryptovaluuttojen) suurin käyttö on kiristäjillä, joille pitää maksaa kiintolevyn salauksen purkamisesta sekä rikollisilla jotka siirtävät suuria rahasummia tavanomaisten kanavien ulkopuolella. Kaikki muu käyttö kryptovaluutoilla on täysin marginaalista. Suuren volatiliteetin (krypton arvo verrattuna keskuspankkien tekemään rahaan) vuoksi siitä ei ole normaalin kaupankäynnin välineeksi. Tuote kun voi maksaa huomenna 1 tai 2 bitcoinia, riippuen kurssista. Zimbabwe ja Weimarin tasavalta ovat esimerkkejä miten käy kun rahan arvo heittelee rajusti päivien mukaan.

Twelve years is an eon in information technology time. Venmo, which I can use to share restaurant bills, buy fresh fruit at sidewalk kiosks, and much more, was also introduced in 2009. Apple unveiled its first-generation iPad in 2010. Zoom came into use in 2012. By the time a technology gets as old as cryptocurrency, we expect it either to have become part of the fabric of everyday life or to have been given up as a nonstarter.

Jos kryptovaluuttoja verrataan mihin tahansa muuhun teknologiseen innovaatioon, joka voidaan helposti monistaa, muille on löytynyt hyvin käyttöä maailmassa. Kryptot on vielä ainoastaan spekulaation väline, jolla ei ole sen arvoa takavaa yhteyttä reaalimaailmaan.

But I’ve been in numerous meetings with enthusiasts for cryptocurrency and/or blockchain, the concept that underlies it. In such meetings I and others always ask, as politely as we can: “What problem does this technology solve? What does it do that other, much cheaper and easier-to-use technologies can’t do just as well or better?” I still haven’t heard a clear answer.

On aivan mahdollista että kryptovaluuttojen pitää vain “aikuistua” ja levitä sopivassa määrin, jotta niillä voidaan ratkaista jokin oikea olemassa oleva ongelma. Mutta toistaiseksi en näe mikä niiden tuoma lisäarvo on nykyisiin valuuttoihin nähden. Siksi pysyn niistä erossa… ja ehkä hieman köyhempänä kuin kryptosijoittajat, joiden perse kestää kohteen kovan heilahtelun, sen myönnän.

Koko juttu, josta em. lainaukset on otettu.

3 tykkäystä

Selittäkää minulle: Miksi minkään kryptovaluutan liian iso markkina-arvo estäisi kasvua? Mitä väliä sillä on, onko nyt esim. Shiba Inu 0.5 vai 10x Bitcoinin arvoinen? Teoriassahan 99.9 % voi holdata ja 0.1% nostaa arvoa ostamalla vaikka kolikon murto-osia järjettömän kalliilla nostaen markkina-arvon koko valuutalla taivaisiin.

Kysyn vakavissani. Ei kryptoissa ole muutenkaan mitään järkeä, edes Bitcoinissa.

Edelleen esimerkkinä Shiba: Jos hinta olisi vaikka 10€/kpl ja markkina arvo nykyinen, niin psykologinen tekijä olisi aivan eri, ja “tuntuisi kalliilta”. Hinnan ollessa sentin murto-osia, on psykologia eri ja helpompi mieltää nousuvaraa vielä olevan. Nimenomaan meemikolikoiden halpa kappalehinta on yksi tekijöistä joka näiden arvoa nostaa, kun on niin halpaa ostaa kappalemäärällisesti iso läjä.

E: kysymys ei ole erikseen suunnattu Vodelille. Käytin hänen kirjoitustaan vain alustuksena omalle kysymykselleni. Kuka tahansa saa vastata.

13 tykkäystä

Markkinaarvo on arvo joka cryptolla on, esim. bitcoinia arvostetaa korkealle ja niitä on liikenteessä suhteellisen pieni määrä, joten yksikköhinta on korkea. Joidenkin on vaikea lähteä mukaan koska eivät saa ostettua edes yhtä kolikkoa, vaikka esim. 0.1 tai 0.01btc on jo ihan hyvä määrä.

Meemicryptoilla on yleistä että niitä laitetaan liikkeelle erittäin suuri määrä, ihmiset juurikin luulevat että jos yksikköhinta on pieni, niin olisi suurempi mahdollisuus kasvuun. Mutta näissäkin pätee sama, markkinaarvo jaettuna kolikoiden lukumäärällä on yhden kolikon arvo.

Mitä isompi markkinaarvo, sitä vaikeampi on liikuttaa sen kurssia, esim osakkeissa yksittäinen sijoittaja voi liikuttaa jonkun pienen kotimaisen pörssiyhtiön kurssia yksin, mutta esim Teslan kurssia taas ei.

7 tykkäystä

Yksittäisen ihmisen on vaikea liikuttaa juurikin esim. Teslan kurssia mutta siltipä se vaan nousee, vaikka on jo vuosia ollut liian kallis mm. markkina-arvolla mitaten. Tässä, ja myös kryptoilla toki nousu johtuu massan liikehdinnästä, eikä juuri koskaan yksittäisten ihmisten kaupoista. Teslan arvo on edes jotenkin sidottu todelliseen bisnekseen joka jarruttaa sen menoa, kun taas kryptojen nousua ei jarruta (juuri) mitkään “faktat”, eikä myyjiä ilmesty koska krypton PE olisi karannut tai osinko% laskenut liikaa. Saman kategoriaan lasken myös markkina-arvon, jolla ei lopulta ole merkitystä nousuissa tai laskuissa muuhun kuin niiden nopeuteen vaikuttavana tekijänä.

Eli, ymmärrän kyllä arvon noususta johtuvan “massan hidastavan voiman”, kun halvalla ostaneet myyvät jo huimasti tuottaneet kryptonsa, niin välillä tulee pakollisia myyntiaaltoja. Kryptojen markkina-arvo on silti lopulta sivuseikka nousun jatkumisen kannalta.

Ei ole tarkoitus ruotia asiaa enempää, kunhan pohdiskelin ääneen.

5 tykkäystä

KarvaturriCoin
SaksanpaimenkoiraCoin
PuudeliCoin
KarvakamuCoin
TupsuhäntäCoin
ÄidinomakultamussukkaCoin

(2050)

Edit.

1 tykkäys

En aio osallistua tähän keskusteluun sen enempää kuin että “laittakaa ne stopparit jokaiselle coinille”. Jos ette tiedä, miten se tehdään, älkää myöskään ostako. Samoin olisi hyvä perehtyä Tekniseen Analyysiin edes perusteet tasolla, koska viime kädessä treidaajat hallitsee näitä markkinoita. Ei ole olemassa mitään syytä tai perustetta sille, miksei mikä tahansa näistä coineista voi laskea sinne, mistä ne lähti liikenteeseen eli lähelle nollaa. Eikä nouse sieltä koskaan takaisin. Kun nämä asiat pitää mielessä ja “sijoittaa” oikeasti vain pieniä summia, kaikkea voi “puuhastella”.
Niin - jäi sanomatta, että edes stoppari ei ole 100% vakuutus. Isossa myyntipurskeessa ne ei ehdi laukeamaan, joten hälyt yms. päälle ja säännöllinen kurssiseuranta

20 tykkäystä

Hyviä nimiehdotuksia :slight_smile: pitäisiköhän testimielessä mintata oma kolikko :thinking:

Näiden suhteen ei tarvitse odottaa vuoteen 2050.


Tämä ei missään tapauksessa ole sijoitussuositus, vaan osallistuminen kiinnostavaa ilmiötä pohtivaan keskusteluun. Näissä voi hyvinkin hävitä rahansa vielä tehokkaammin kuin tämän hetken hypecoineissa

4 tykkäystä

Näinkin voi käydä tässä leikissä

E:
Auttaako lie edes stopparit vastaavissa rug pull tilanteissa?

4 tykkäystä

Ostin viikonloppuna sellaista meme coinia kuin Tiger King. Tehty siis yhteistyössä Netflixistä tutun Joe Exoticin kanssa. Eihän näissä järjen häivää varmastikaan ole mutta tämä tulee saamaan kyllä valtavasti huomiota lähiaikoina kun 17. marraskuuta Netflixiin tulee sarjan 2. kausi.

Netflixiinkin tulee sisältöä nykyään todella harvoin, joten tuo sarja tulee lävähtämään parin viikon kuluttua jokaisen Netflix-käyttäjän etusivulle näkyville ympäri maailman. Tämän yhteydessä on luvassa ilmeisesti aika kova kryptovaluutan markinointikampanja.

Tässä reddit postauksessa pähkinänkuoressa oikeastaan omatkin syyt miksi juuri tämän arvan ostin. Mutta tosiaan sillä fiiliksellä mennään, että kaikki voidaan hävitä :slight_smile:

https://www.reddit.com/r/WallStreetBetsCrypto/comments/qgtit8/tking_tiger_king_coin_why_should_you_care/

2 tykkäystä

Kyseistä kolikkoa ei ostamisen jälkeen voinut edes myydä (muu kuin tekijä) eli ei.

1 tykkäys

Sekoitat nyt viime viikolla julkaistuun Squid Game kolikkoon.

1 tykkäys

Menikö se niin, että kun meemikolikoista puhutaan jo Inderesin foorumeillakin, on lopun alku käsillä? :thinking:

17 tykkäystä

Jotkut tuntuvat kaipaavan teknisiä narratiiveja todellisista ongelmista, joihin krypto tuo ratkaisun. Ts. suhtautuvat niihin vähän niin kuin osakesijoittamiseen. En ole kovin kiinnostunut kryptojen tosielämän käyttötarkoituksista, mutta uskon kyllä ihmisten loppumattomaan haluun rikastua nopeasti ja helposti. Mä oon enemmän viihdekäyttäjä ja dogelonissa ollut mukana huhtikuusta lähtien.

Projekti lähti käsittääkseni puhtaana meemikolikkona, jonka suurin ansio oli yhdistää nimessään Doge ja Elon. Ajattelin että tää on hyvä läppä ja lähdin mukaan. Mitään white paperia tai käyttötarkoitusta ei edes väitetty olevan olemassa ja “kehitystiimin” osaaminen taitaa olla enemmän markkinoinnissa ja grafiikassa kuin koodaamisessa.

Kehittäjät lahjoittivat puolet maailman dogeloneista Vitalik Butyrinille (ilmeisesti läpällä). Kurssi raketoi toukokuussa, kunnes Vitalik lahjoitti dogeloninsa hyväntekeväisyyteen ja kurssi romahti totaalisesti. Huvittava käänne.

Lahjoituksen sai säätiö nimeltään Methuselah Foundation. https://www.mfoundation.org. Varsin legitiimi taho, jonka tavoite on edistää ihmiselämän pituutta edistävää tutkimusta. Nopeasti ymmärsivät, että heidän potentiaalisen miljardiomaisuutensa arvo riippuu luottamuksesta ja siitä että säätiö ei tee äkkiliikkeitä myynnin suhteen. Our Promise to Steward Dogelon ($ELON) Value Long Term — Methuselah Foundation. Myös muuta markkinointiyhteistyötä on sittemmin kehitetty. Eli yhtäkkiä läppäkolikko sai aika mielenkiintoisen yhteistyökumppanin ja ehkä jopa “tarkoituksen”.

Arvo oli aivan pohjassa kesällä ja edelleen hyvin epäselvää toipuuko se koskaan. Mutta pikku hiljaa on noussut ja viimeisten viikkojen aikana huomattavasti mm. crypto.com -listauksen myötä. Dogelon nousi CMC:n top100 -listalle ja market cap on nyt miljardin luokkaa. Jos kryptojen härkämarkkina jatkuu ja esim. Binance listaa Dogelonin, niin miksipä tämä ei voisi kasvaa vielä 5-10x? Entä voisiko olla seuraava Shiba Inu, jonka market cap on 38x? En aio olla kyydissä niin kauaa.

Mutta on ollut vuoristorataa ja tässä vaiheessa mukaan lähtijä ottaa varmasti ison riskin.

3 tykkäystä

image

lähti Floki Inu raketoimaan

10 tykkäystä