Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Vielähän tuota kerkii haalia lisää?

Mitäköhän BICO Groupin (ent. Cellink) suhteen on tapahtumassa? Q2 tulosjulkistuksen myötä oli parhaimmillaan tänään jo +13% ja sitten tapahtui käännös ja nyt jo -3%.

3 tykkäystä

Stockmann kävi kuikkaamassa saneerauksen aikasen ath:n :bell: :shopping: :laughing:. Sormet ristissä jatkolle!!

4 tykkäystä

Embracer. Hyvä raportti; aamusta käydään -4%, sitten koilliseen +9% (13 prosenttiyksikköä) ja nyt ollaan taas pakkasella.

Ajatuksen tehokkaista markkinoista voi kyllä heittää romukoppaan ainakin Ruotsin osalta.

Screenshot_20210818_175202

28 tykkäystä

Niin ne vaan isot pojat paino Embracerin päivän nousut alas:

15 tykkäystä

Mutta onko se vastoin fundaa? Tässä voi olla peliliike siitä että Kiinan hallinto ajaa pelibisneksiä ahtaalle ja lasketaan että on niin iso markkina että jos siellä kurmotetaan isommin regulaatiolla niin kaikkien maailman pelilafkojen bisnekset ottaa hittiä?

Kyseessä tietenkin erittäin ison kuvan makrotason juttu joka ei välttämättä ihan hirveästi tunnu pohjoismaisen pelifirman bisneksiin, mutta… Voisi myös selittää miksi Remedyä on kohlittu viime aikoina.

Käytännössä tämä:

ja perään tämä:

Paikallinen alan organisaation tietenkin jo natisee vastaan.

En välttämättä ihan kaksin käsin avaisi uusia positioita tämän alan firmoihin tämän vuoksi, mutta olen valmis pohjaongintaan jos/kun tuuli kääntyy.

3 tykkäystä

Eikö se ole vain hyvä jos joku yrittää puoliväkisin myydä sulle tonnin seteleitä 500 eurolla?

Mutta voihan se olla että joku on jossain taas päättänyt että “myydään kaikki nää riskiset videopeli-osakkeet meidän rahastoista” tms…

5 tykkäystä

Maailman 8. ihme: Paysafe on ensimmäistä kertaa 84 vuoteen edes sekunnin vihreänä. Nyt kaikki torille ja äkkiä…
image

21 tykkäystä

No mutta mitäs se enteileekään? Tuki on löytynyt ja kohti koillista lähdetään. :rofl:

2 tykkäystä

Eipä ole ihan normaalia Fortumille tälläiset päiväpomput. Eikös tän pitänyt olla mörnijä. @Pappa_Tunturi :a tälläinen lämmittää varmasti.

6 tykkäystä

Nimbusta vaan lyödään, vaikka ainakin itse odotan kovaa osaritulosta ens tiistaille… Jos ei olis jo yli 100% painolla markkinoilla, niin tätä kuukauden yli 10% ja viikon 8% laskua ilman uutisiahan voisi joku pitää jopa osto-/ lisäilypaikkana :thinking:

Edit. Ja lisähuomiota, että tämähän ei missään nimessä ole sijoitussuositus vaan omaa maallikkopohdintaani.

3 tykkäystä

No more. Nähdään taas 84 vuoden päästä.

20 tykkäystä

Sillon kun veri virtaa on tehtävä ostoksia siksi olen laittanut pelimerkkiä aika reilusti pelifirmoihihin. Tykkään muutenkin alasta jos sattuu tulemaan se hittipeli mitkä kertoimet sillä on tulokseen.

4 tykkäystä

Mikähän trainers Housea vaivaa? Tänään +4,76%.
Viikossa +24%. Kuukaudessa +66%.

Onko raha siirtymässä näihin pikkuyhtiöihin, kun kyseessä ei ole ainoa pieni yhtiö joka on ottanut tuulta alleen :thinking:

1 tykkäys

Kyllä se taitaa olla lopun alkua, kun vuosikausia mörnineet pörssin surkeimmat yhtiöt ottavat tuollaisia spurtteja.

27 tykkäystä

Ei tarvi palata kauhean kauaa taaksepäin kun löytyi vastaavaa keulintaa

7 tykkäystä

Vähän samat fiilikset täälläkin. Eikös Saarion pörssiraamatun mukaan nämä isojen firmojen mikään tulos ei riitä ja samalla älyttömät kurssinousut tyhjästä kerro siitä, että mahdollisesti ollaan viimeisessä vaiheessa ennen romahdusta?

Toki se on eri juttu, että tuleeko sellaista vai mitä tässä tapahtuu kun rahaa pumpataan koko ajan pörssiin lisää ja vaihtoehtoja ei hirveästi ole :person_shrugging:

8 tykkäystä

Suomessa, jossa pörssi on kuplassa jolle löytyy vain pari vertailukohtaa historiastamme, euforia ja riskinottohalu vaikuttaa olevan edelleen kasvussa. Sen sijaan USA:ssa, joka on tässä pörssisyklissä jonkin verran Suomea edellä, riskinottohalu on eri mittareilla ollut pienessä laskussa jo useamman kuukauden, vaikka se ei yleisindeksissä vielä näykään. Riskiosakkeet eivät yleisesti ottaen ole enää pärjänneet indeksille.

Yökerhovertaus: Suomessa on hyvät bileet, viina virtaa ja sitä saa vielä ostettua. USA:ssa viinanmyynti loppui vartti sitten, ja nyt juhlaväellä on jo pikkuisen vähemmän promilleja kuin myynnin loppuessa. Yökerho on silti auki ja bileet edelleen sielläkin hyvässä vauhdissa. Suomen juhlaväen kannalta ongelmana on, että jos tulee tieto että jenkit alkavat yrjötä snagarin kulmalla, täällä tulee valomerkki samantien vaikka bileet olisivat ihan kesken.

23 tykkäystä

Romahduksen indikaattoreita voi etsiä myös muualta kuin pörssistä.

Viikkoa ennen 90-luvun alun lamaa STM tai THL:n edeltäjä ehdotti, että suomalaista työelämää tulisi kehittää venyttämällä ruokatuntia siten, että pariskunnilla olisi mahdollisuus viettää laatuaikaa, kun on vielä virkeä, eikä koulussa olevat lapsetkaan haittaa.

19 tykkäystä

H1 EPS 5c, viime vuonna H2 EPS 3c, eli TTM EPS 8c.

Nettovelaton, kassaa oli H1 lopussa 17c/osake, ja jos kaikki korolliset velat maksaisi pois olisi kassaan jäänyt 13c/osake H1 lopun luvuilla.

Palasi tänä vuonna osingonmaksajaksi ja jakaa 5c koko vuodelta per osake tänä vuonna.

Teki operatiivisesti positiivisen tuloksen viime vuonna, mutta suurien liikearvon alaskirjausten vuoksi näytti tappiota.

Luvuissa ja tiedoissa voi olla virheitä kun muistin varasta naputtelin.

1 tykkäys