Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Tästä syystäkö myös Raute keulii?

Siis se eilen irronnut olikin vain joku lisäosinko? Eli jos osti helmikuussa 11.5 taalalla, niin luvassa on tälle vuodelle joku +150% kokonaisosinko :crazy_face: Ja mä kun luulin, että koronakuopan jenkki-reitit tarjosivat historiallisen paikan osinkojen kalasteluun :laughing:

Joo se oli vasta 2020 kyhnyjä, improvisoivat sen toukokuussa kun rahaa alkoi sataa ovista ja ikkunoista. Ei lasketa siihen ensi vuonna maksettavan osingon ohjeistukseen ollenkaan!

Ois tosiaan ollut kiva nousta laivaan talvella, ei voi kun toivoa että olisi sitten mukana jossain toisessa lähdössä jo nyt vaikkei sitä vielä tiedäkään…

Ei noita taida montaa velhoa olla joka osasi odottaa tollaista pystysuoraa nousua rateissa. Noi satamat on ihan kaaoksessa ja Hasbro Addu ja Crocsit on jo ilmotellut että kriittinen loppuvuosi voi olla ongelmia tavarantoimituksessa (The shipping crisis is getting worse. Here's what that means for holiday shopping - CNN).
“We currently expect the market situation only to ease in the first quarter of 2022 at the earliest,” Hapag-Lloyd chief executive Rolf Habben Jansen said in a recent statement.

NYTimes kirjotteli myös aiheesta mutta maksumuurin takana. https://www.nytimes.com/2021/08/23/business/economy/supply-chain-bottlenecks-coronavirus-inflation.html?smid=tw-nytimesbusiness&smtyp=cur

1 tykkäys

Joo eihän tällasia juttuja saa mitenkään muuten ensimmäisten joukossa kiinni kuin olemalla töissä alalla! Ei tosin välttämättä kovin ajoissa silloinkaan, ihan vaikka ZIMin omaa IPOakin ja se hinnoittelua ajatellen. Ja tuskin jossain Itämeren satamassa lemppaamalla olisi tätä haisteltu :smiley:

Mutta tuo CNN juttu oli kyllä kiintoisa, suurkiitos siitä! Tänään tossa aiemmin funtsailinkin ratejuttuja ja päähäni pälkähti, että eihän ne korkeat ratet nyt vaan loppuhintoihinkin päädy…
Inflaatiokarhut ei tässä ketjussa varmaan paljoa pyöri, mutta tuo juttuhan nyt viittaa inflaation kasvuun melko vahvasti! Lisäksi Adidas mainittu puutteesta kärsivänä, mistä tuli mieleen että, missäs Marimekon kledjut tehdään jne…?

Tarkoitin tuolla toisella lähdöllä kuitenkin alunperin vähän laajemmin salkkua, jospa siellä muhisi nytkin joku huikea tuleva tähti :star:

1 tykkäys

Oltiin talvella @Meri ja @PAHVIMUKI aiheen äärellä ajoissa.
Salkut jäi vaan täyttämättä ainakin allekirjoittaneella :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Smartin ostajat ja myyjät so far

8 tykkäystä

Redeye kertoi avanzalaisille, että tämä osari oli non-event. Minusta tuo Redeyen kommentti on non-event. Jäätiin reippaasti jo aiemmin asetetun alemman tavoitehinnan ennusteista, mutta onneksi kyseessä oli vain non-event ja valuaatio pysyy samana.

Toisin sanoen muut katselee lukemia ja osarin kommentteja kriittisesti, mutta Avanza uskoo puheisiin. :slight_smile:

10 tykkäystä

Vain kurssia katsomallahan tuo teoriassa on houkuttava lisäyspaikka, upside viimeiseen huippuun on noin 40%. Mutta oliko tuo kurssihuippu kasvuhypeä vai aitoa potentiaalia joka lunastuu 1-2 vuoden sisään, sitä pohdin itse. Vajavaisella osaamisella en tiedä.

4 tykkäystä

Eikö tuo aikaisempaan huippuun ankkuroituminen ole aika riskaabelia? Siis ilman että huomioi silloin vallinneen yleisen sentimentin plus fundanäkymät.
Esim. korot, nyt kun vähän oletettiin Smartin hillotolpan lähestyvän niin, että luvuista näkisi sen jossain hyvin kaukana häämöttävän. Nyt sitten näkyykin edelleen vain erämaata, -20% Redarin ennusteisiin ja inflaatio kiihtymään päin…
Ja ensi kuussa alkaa syyskuu, joka oli euforian vuonna 2020:kin kohtuullista verilöylyä paikoin, kun salkunhoitajat varmistelevat vuosibonareitaan pistämällä heikompia lappuja laitaan (rahapodin Miikka tästä juttelee usein)

Potentiaalihan on poikkeuksellisesti osin jopa kvantifioituna DW: pipelinenä, useampi miljardi sek plus optiona kaikki lisämyynti. Mutta koska en minäkään mistään mitään tiedä suojasin salkkua pistämällä jo valmiiksi vajonneen lapun laitaan.

10 tykkäystä

Miten Deutsche Welle liittyy tähän? Aloittelija kysyy.

3 tykkäystä

Design Win autoalan termistöä

2 tykkäystä

Harvialta ja kamuxilta odotin kohtuu nopeaakin nousua droppauksen jälkeen mutta kummasti ovat jääneet mutaan mörnimään :roll_eyes:

5 tykkäystä

Mitäs trainers housella tapahtuu. -7% taulussa… Onko vain korjausliikettä vai löytyykö ihan uutisiakin…

1 tykkäys

Mikäs ihme se Stockmannia nostaa? Eikö tuo oo huono sijoitus kun jengi tilaa kaiken nettikaupoista?? Ylihintaisia tuotteita vaan myyvät rikkaille töölöläisrouville??

Eikös tuo konkassakin ollut melkeen

LOL katoin että joku norjalainen pankkikin ostaa

11 tykkäystä

Molemmissa löytynyt ilmeisesti aika ison pinon kanssa heiluva rahasto tms. joka laittanut myyntinapin pohjaan. NONneroilla kestää kauan ostaa tuommoiset satsit pois ja isompaa tahoa ei taida ostolaidan puolelta tällä hetkellä löytyä. Kärsivällisyyttä vaatii, tai sitten on päätettävä että instikka on oikeassa ja juostava karkuun. Ei suositus kumpaankaan suuntaan, itse holdailen molempia tyytyväisenä.

6 tykkäystä

Nonnerot Harvissa itsekin välillä myyntilaidalla mukana kun eivät osaa päättää ostaako vai myydä kun Oksaharjut ja mediat joka toinen päivä rummuttaa näkemyksiään. Toisaalta eipä siinä kai vikaa ole jos myy 58€ ja ostaa takaisin 56€.

Nythän on sinänsä helppo aika olla mukana jos vaakalennossa jaksaa istua, negatiivisia uutisia itse yhtiöstä ei varmaan ole tulossa ja markkina heiluttanee kurssia kaikkiaan aika vähän, tässä 55-56€ tasossa.

Lokakuun toisesta viikosta alkaen sanoisin, että todennäköisyydet kasvavat kurssinousulle, varsinkin ne perjantaipäivät kannattaa olla kuulolla :slightly_smiling_face:

Lisäksi, jos katsoo nyt vaikkapa Mustin kurssia, niin sieltä osarin jälkeisestä kuopasta sitä vaan on könytty aika hyvin ylös.

20 tykkäystä

Mustin osake on nossut vuodessa +50%, Harvian +200%

2 tykkäystä

Mitä väliä tuolla vuoden nousulla on tähän päivään? Harvia on suorittanut “hieman” paremmin vuoden aikana, joten prosentit ei yllätä.

11 tykkäystä

Jos nyt tuohon Mustiin sitten tartutaan tässä… toki eihän näillä ole merkitystä kun markkina lopulta päättää.

18 tykkäystä