Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)


Hyvä nousu vielä afterissa

16 tykkäystä

Täällä vissii moni sijoitellu voxturiin,millasilla mietteillä odotatte tuloksia?itse täydellä painolla mukana,tuliko meille selvyys maanantaina?

3 tykkäystä

Voxtur on itselle sellainen 5-10 vuoden peli, jolle toivon sopivaa kasvua vuosittain, mutten silleen ota kantaa mikä olisi välitavoite. En nyt myymään lähde, jos maanantaina ei nouse 1 CADiin :smiley: Toki noiden viime aikojen hankintojen myötä voi viivan alla näkyä ihan merkittäviä numeroitakin. Mutta katse on kaukana horisontissa :slight_smile:

14 tykkäystä

Kiitos mietteistä,olen aloittelija näissä hommissa,ni mukava kuulla toisten mietteitä

la 28. elok. 2021 klo 12.41 Torniojaws sivustolta Osakesijoittaminen <inderes@discoursemail.com> kirjoitti:

1 tykkäys

Ei tule maanantaina selvyyttä, lukujen pitäisi alkaa näyttää hyvältä Q3 tai Q4 tulosten kohdalla.

Todellinen buusti saadaan ensi vuonna kun Nasse listaus tapahtuu.

10 tykkäystä

Kiitos

la 28. elok. 2021 klo 14.59 Seinäkadun Keisari sivustolta Osakesijoittaminen <inderes@discoursemail.com> kirjoitti:

Maanantain tuloksen osalta ei ole vielä kummoisia odotuksia. Itselle Voxtur on sen kokoinen sijoitus että jos kaikki menee hyvin 3-5v aikajänteellä, niin voin lyhentää merkittävästi työaikaa, tai vaihtaa pienempipalkkaisempaan ja stressivapaampaan työhön. Lisäksi jos kaikki menee loistavasti tämän kanssa, niin sitten voin lopettaa kokonaan työnteon :blush:

23 tykkäystä

Dovre group nousee komeasti ilmeisesti KL uutisen vuoksi? Kyllähän tämä on viimeisen päälle käänneyhtiö joten antaa palaa vaan :slight_smile:

6 tykkäystä

Miksi spinnova nousee ilman mitään uutista?

Googleen Spinnova, ja ensimmäinen uutinen: ”Ihmekuidun” mullistava potentiaali mykisti Spinnovan toimitusjohtaja Janne Porasen – Kasassa on jo kaikki tarvittava maailmanvalloitukseen | Kauppalehti

10 tykkäystä

Kauppalehden artikkeli nostaa suomifirman kurssia 15%? Onko tää normaalia?

Pienivaihtoisissa on. Kauppalehden hypen odotetaan vetävän piensijoittajia kuin kärpäsiä, joten treidaajat tulevat heti haaskalle ottamaan positiota josta sitten myydä kalliimmalla piensijoittajille…

Tosin täytyy sanoa että tässä on kyllä jo hieman vaihtoakin, yli miljuunalla lappua vaihtanut jo omistajaa.

9 tykkäystä

Estääkö mikään kauppalehden toimitusta sijoittamasta aina etukäteen ennen juttujen julkaisuja?

7 tykkäystä

@Antti_Jarvenpaa aiemmin kommentoi näin:

3 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/orthex-muovia-maailmalle/15176/513?u=henkka1

@Eicca pieni vaihto aiheuttaa liikkeitä suuntaan tai toiseen.

Mikäs kumma tuota incappia repii ylöspäin. pieni vaihto?

Vastaavasti harvia alkaa olemaan huomattavasti alempana kuin esim indereksen tavoitehinta (nykyään 12kk tavoittteet ostetaan kiinni ennen kello 12 samana päivänä)

2 tykkäystä

Incapin vaihtohan on aika pientä ja välillä joku ulkomainen haluaa napsia lappuja.

Harvia on hauska, tänäänkin NON on myynyt minkä ehtinyt ja sitten herätään ulkomailla ja napataan laita, ja taas sama ralli jatkuu. Kurssi nousee illaksi ja taas seuraavana päivänä alkaa myynti iltapäivälle asti. Q3 (p)osariin on matkaa ja tätä rallia jatkunee siihen asti ilman uutisia.

15 tykkäystä

Käytetty teknologia sanoo “not going to happen” että normikännykät puhuisivat LEO-satelliittiverkoille.

Kännykkään ei saada edes keskipitkällä aikavälillä tarvittavia antenneja puhumattakaan virrankulutuksesta kun puhutaan lähimaston sijaan 400-500km päähän.

Se mikä voisi tapahtua on autoon, asuntovaunuun tms pultattava setti joka samalla toimisi tukiasemana kännylle.

Starlinkin antenni imaisee 105-120W riippuen hieman mitä touhutaan. Kännykkäakku kuolee pelkästään pelosta kun kuulee tuollaiset lukemat ja antenni on mallia pitsalaatikko eli jopa autoihin vielä liian iso. OneWebin kuluttaja-antennista ei vielä ole ollut mallia mutta huhut sanovat tasoa 50x43cm ja 10kg… Muut LEO-verkot ovat vielä suunnittelupöydällä.

Varmasti tapahtuu jonain päivänä joskus kaukaisessa tulevaisuudessa, mutta ei kyllä vielä moneen vuoteen…

Ja jos tarkoituksena on yrittää yhdistellä kännyköitä nykyiseen Globalstarin systeemiin niin aika toivoton setti on, 9600bit/s datasiirtoa, SMSää ja kuralaatuista voicea ja systeemin kännykät ovat mallia halko. Lisäksi systeemi on kaikkea muuta kuin globaali eikä toimi napojen läheisyydessä, kaukana merellä tai muutoin “liian kaukana” maa-asemista. IoT-dataan todella pienillä datamäärillä ihan käypä systeemi mutta jos iPhone-generaation miehen tiputtaa tilanteeseen “vain voice ja tekstarit, datasiirto liian hidas mihinkään käyttöön”-tilaan niin päähän sillä räjähtää ja tilanne ei erityisesti parane vs. “ei verkkoa”.

10 tykkäystä

Oisko Kauppalehti kirjoitellu ostoslistaa bulleroille ja Incap mukana. Toki tuo on jo viime viikolta.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tassa-ovat-porssin-houkuttelevimmat-osakkeet-12-tunnusluvun-perusteella-joukko-yhtioita-otti-huiman-kirin-kauppalehden-listalla-tuloskauden-jalkeen/362020f0-03f6-42fb-abbe-4211af668822

1 tykkäys

Tämän päivän incap-pomppu tuli kun joku AVA-ruottalainen osti vähän isommalla kädellä lappua (joka incapin vaihtomäärillä on “monta sataa!”), yritin etsiä jotain syytä tähän innostukseen mutta en löytänyt.

4 tykkäystä