Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Voisi helpostikin kuvitella että tämä nähdään riskinä “perinteisten” sijoittajien keskuudessa :man_shrugging:

1 tykkäys

Juu, mutta mun mutu perustuukin ehkä enemmän siihen, että sijoittajat ovat ehkä alkaneet pitää kryptoja ja etenkin bitcoinia vähän kultaan verrattavana “turvallisena” sijoituksena joka ei seuraa osakemarkkinoiden laskuja/nousuja, ehkä enemmänkin päinvastoin. Pitko kuitenkin on työntänyt lonkeroitaan talouteen enemmän ja enemmän, viimeisimpänä tämä kärpäsenpläjäys valtio. Sitä miksi bitcoin eilen aloitti laskun ja jatkoi tänään, ei tiedetä mutta veikkaus oli että liittyi nimenomaan tuohon El Salvadorin bitcoinin virallistamiseen. Jos pitko laskee vielä tuosta 45.000 USD tasostaan alle 40.000 USD, niin veikkaan että osakkeet perässä. Mutta tosiaan ihan mutuilua :slight_smile:

Eli nyt pitää aina Aasian markkinan lisäksi tarkastaa aamulla aina pitkon kurssi :slight_smile: Bitcoin Ticker - Tick by tick - Real time updates

1 tykkäys

10 vuodessa kurssi on kehittynyt 15-20%.
Mutta se lienee hyväksyttävää vakaalla laatuosakkeella…

1 tykkäys

Näen perinteisen taloustieteen ja El Salvadorin kansalaisen näkökulmasta riskisenä, että täysin epäpätevä valuutta pääsee tähän asemaan.

Pelkästään BTC:n deflatorisuus pilaa sen käytön valtion valuuttana, turvasatamana (vrt. kulta) se voi toki toimia. Kuka ostaisi Bic Mäc:n tänään 0,000043 BTC:llä, kun ensi vuonna saisit samalla määrällä kaksi? Mutta turvasatamanakin se on vain epätasa-arvoa lisäävä assetti, eikä suinkaan mikään anarkistinen vanhoja (tai uusia) rikkaita horjuttava vallankumouksellinen valuutta, jossa varallisuus erot jotenkin pienenisivät.

Perinteselle sijoittajalle ei myöskään liene ole merkitystä, että tuleeko omistamiensa osakkeiden tuotto (osingot) Bitcoineina vaiko dollarina. Tästä päästääkin siihen sijoittamisen perusfundamenttiin, että osingot (+tulevaisuuden osingot) määrittävät osakkeen “oikean” arvon. Toki yritykset voivat sijoittaa yhteisen sopimuksen mukaan osingot myös omaan kasvuun, tässäkään tapauksessa valuutalla ei periaatteessa ole merkitystä.

6 tykkäystä

Metso Outotec on alastaan johtuen syklinen yhtiö. Kymmenen vuoden holdaus ei liene tuottoisin strategia syklisten yhtiöiden omistamiseen, jos tavoitteena on indeksin peittoaminen. Sen sijaan syklejä ajoittamalla on mahdollista päästä mukaviin ylituottoihin. Mikäs sen helpompaa!

3 tykkäystä

mitä

16 tykkäystä

Hiukan harkittiin eka tunti miten lähdetään jenkeissä, mutta saatiinhan se isompi pulkka alle. Eiköhän tässä päästä kunnon miinuksiin tänään :sweat_smile:

Eurooppa lähti sitten kunnon höyryllä taas painamaan myös

kuva

13 tykkäystä

“välillä nää penteleet myös laskee”. Edelleen korkeintaan päivien jänteellä veivaavalle paikkaa. Katsotaan jos perjantain päätteeksi ollaan vielä tätä alempana niin sitten ehkä alkaa epäilyttämään että olisiko isompaa korjausta ilmoilla. Siihen asti oletuksena että pulkkaa päivä pari ja sitten vahva buy the dip.

Vähän kyllä on nousulta puhti jo poissa koska 1kk jänteellä oma salkku painui juuri hitusen punaiselle. :grimacing: - se on sitä mörnintää se…

2 tykkäystä

Kun katsoo S&P500:sta 1D time framella ja miten käänne on noin kuukauden välein tapahtunut osumasta MA50:een, niin voisi veikata, että seuraava pohja osuu 17.-21.9. välille. Tämä tietty sillä edellytyksellä, että historia ennakoi tulevaa :slightly_smiling_face:

5 tykkäystä

Olet oikeassa, mutta tarkemmin ottaen se on 17.päivä perjantaina joka on optioiden erääntymispäivä. Se on aina kuukauden kolmas perjantai. Katoppa huvikses mihin aikaisemmat dipit on kohdistuneet :wink: …Aivan!! Kippas kappas.

6 tykkäystä

Tuossa vähän ajatuksia mitä eilen tapahtui. Ihan hyvin kerrottu suomeksi :slightly_smiling_face:.

14 tykkäystä

Nätti nouskanava, kuin keväisellä Smart eyellä konsanaan.

18 tykkäystä

Hahahah @Meri itekki just tällä viikolla laitoin börde salku talviunille. Alko kunno treidaus kryptoilla :beer:

6 tykkäystä

Mites pornrocketti? Onks se jo menny nolliin? Lähinnä että kannattaakoha noihi kaikenmaailman kusetuscoineihin lähteä mukaan?

2 tykkäystä

Hyzon, Hyzon, Hyzon, voi perkele. Mulla loppui nyt kassa kesken tän kanssa. (Lapsen)usko on kova firmaan, mut ei meinaa hermo kestää tämmöistä rallia. Oon ostellut ”dippejä” eilen ja tänään, mut pakkasella ollaan melko reilusti. No, onneksi tätä on vaan pienehkö seurantapositio (31 % salkusta).

Maaliskuussa avatun OSTin YTD-tuotto meni pakkaselle jo eilen. Tästä taitaa tulla oppirahoja maksettavaksi, tai ainakin kokemusta! :grin:

14 tykkäystä

Eipä tuossa nyt mitään jos ihan selkeesti eilen ja tänään dyykkailtu. Mikään firmassa ei ole eilen/tänään muuttunut kuitenkaan. Silmät kii ja vilaset ens vuonna uudelleen hyzonia :smiley:

14 tykkäystä

Sitten kun Hyzonin osake laskee nollaan, niin siitä lähtien se ei koskaan enää vie salkkuasi pakkaselle minään päivänä! Think positive! :+1:

17 tykkäystä

Mun Nordnetin salkun viimetalvinen treidiksi tarkoitettu fomopaukku Hyzoniin on tukevasti -40% pakkasella. En ole “alentanut keskihintaa” tai tehnyt mitään muutakaan.

Muistuttakoon siellä hamaan tappiin ohjeesta, että ota tappiot hitaasti ja voitot nopeasti vai mites se nyt olikaan… Sinällään yhtiön uutisia seuraten en näe mitään syytä epätoivoon. Maailma muuttuu, tämän kohdalla se nyt ottaa vaan aikaa :compass:

(Onneksini OP ei tarjoa mahdollisuutta aivan kaikkien näpelöintiin.)

14 tykkäystä

Täällä myös ”OST-pelisalkussa” 75% Hyzonia. Salkun ylös-alas menon seuraamista on helpottanut henkinen päätös katsoa tarinaa vähintään vuosi eteenpäin, ja volatiliteetiltaan vieläkin rajummat muut osakkeet :sweat_smile:

13 tykkäystä

Tämä on pyörinyt toukokuusta lähtien tuolla krypto puolella… siitä hiljaisuus tällä foorumilla. Toki koko ajan tehnyt pörssikauppa niin kuin ennenkin. Vähän harmittaa itseäkin kun ei vain kerkeä tänne enää niin paljon kirjoitella. Tänäänkin olisi ollut tarinaa ja uutista vaikka koko illaksi ITM Power ,Ballardi,Glencore, Teco 2030 ,Hyzon,Ehang,örsted,Siemens Energy, Everfuel,Hapag Lioyd. Tuossa tämän vuorokauden tärkeimmät veivaukset omalta kohdalta :slightly_smiling_face:

30 tykkäystä