Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Näinköhän trump ampuu itteään jalkaan tällä jos ei täytä lupauksia, jota todennäköisesti ei tee. Fanaattisimmatkin fanit saattaa siinä vaiheessa vaihtaa näkemystä kun rahat viedään pörssissä.

2 tykkäystä

Siis tämä on taas yksi tämmöinen ääliöralli jossa poistui järki jo joitain kymmeniä taaloja sitten ja nyt kyse on vaan lapun myymisestä Greater Foolille kunnes jossain vaiheessa lässähdetään tonttiin. Kannattaa ottaa vähintään omat ulos jos tällä pelleilee…

Trumpilla, Trumpin teoilla, lupauksilla tai tällä sosiaalisen median palvelulla ei ole enää mitään tekemistä tämän kurssikäyrän kanssa tässä vaiheessa.

8 tykkäystä

image

Annista ostettu erä ylitti juuri 100%, ensimmäinen omaan salkkuun :grin: :+1: ehkä vähän matala kynnys kun kyseessä oli listautumisanti, mutta kuitenkin :face_with_hand_over_mouth:

35 tykkäystä

Komiaa nousua :clap::star_struck: Ei tätä uskalla myydä…

13 tykkäystä

Spinnova on kirinyt aika hyvin kuun vaihteesta ylös, lokakuun 6. päivä hinta 11,54 ja tänään 16,40.

Hauskasti Tecnotree lokakuun 6. 1,1€ ja tänään 1,614. Aika samaa rataa menevät.

Molempia löytyy omasta salkusta ~prosentin parin siivut, enkä tankannut pohjilta, niin ei tässä rikastumaan pääse, mutta kaikki on kotiinpäin.

14 tykkäystä

Ja kurssi - 8% :face_with_monocle:

5 tykkäystä

Operating result was SEK -14.4 million (-5.7).
» The Group’s result after financial items was SEK
-14.7 million (-6.1).
» Earnings per share attributable to the shareholders
of the Parent Company totaled SEK -0.25 (-0.12)

Ehkä ne muut rivit oli hieman vähemmän mairittelevia?

edit. tosin nyt kun hieman edes kävin katsomassa niin ei siellä nyt toisaalla mitään hirveää yllätystä näy, ei ole kulurakenteeseen oikein saatu tehostusta, henkilöstökulut kasvaneet kun jouduttu myyntiin jne panostamaan ja liikevaihdon kasvun myötä on kulut kasvaneet hieman enemmän suhteessa mitä viimevuonna sekä lisäksi materiaalikulut tuoneet oman lisänsä 2020 verrattuna.

5 tykkäystä

Totta, katsoin vain tuon ja vilkaisin kurssia :sweat_smile:

Tecnotree 1,60€. Kuukauden takaisista pohjista tultu n.50% ylöspäin :heart::moneybag:

Onnea kaikille omistajille!

49 tykkäystä

Pelkistä toteutuneista luvuista historiaan verrattuna ei voi tehdä päätelmiä kurssireaktioon vaan niitä pitää verrata siihen mitä markkina ja analyytikot odottaa. Sama homma siis kaikkien firmojen kohdalla.

Monesti suosituissa Suomi-osakkeissakin näkee raketteja ja muita innostumisen merkkejä jos liikevaihto ja liikevoitto ovat nousseet x%. Sitten äimistellään -20% kurssireaktiota, vaikka lukemat eivät yltäneet ennusteisiin ja kurssi oli leijaillut pitemmän aikaa tavoitehintojen yläpuolella.

4 tykkäystä

image

Kun Teslan ketjussa taistellaan kivin ja kepein, minä ihmettelen miksi kukaan haluaisi edes omistaa tuollaista ikimörnijää? Varmaan se sitten osinkoa…

Pun intented.

48 tykkäystä

Jeps, kiitos. Täytyy tosin kiittää foorumia siitä, että olen edelleen omistaja. Myönnän, että tuossa montun pohjalla tuli pohdittua keventämistä - tällöin tämä graafi löytyisi sijoitusvirheet-ketjusta. Kyllä se on kaiken A ja O että haalii tietoa yhtiöstä, niin on helpompi istua käsiensä päällä kurssin heiluessa. Toki, helppoahan se on tässä vaiheessa puhua, kun on saatu roppakaupalla hyviä uutisia oman näkemyksen tueksi.

Edit: Ja tosiaan jos oikein olisi ollut itseensä luottoa, niin sinisiä pompuloita löytyisi myös montun pohjalta. Uudehkona sijoittajana meni syys-dipissä löysät housuun, ja muiden lappujen osalta olin nettomyyjänä. No, niistäkin pitää ottaa opiksi.

7 tykkäystä

Veivaamisen sietämätön vaikeus; Milloin vain heilutaan ja punoitukseen pitäisi reagoida vain kauhomalla lisää ja milloin homma on vakavampaa ja karkuun juoksuun on perusteet. Oma lähtökohta on että jos punoituksen syy ei ole firman omassa tekemisessä tai todella merkittävässä muutoksessa makrokuvassa joka vie firmalta maan jalkojen alta, kurssiliike yksin ei ole syy lähteä lapioimaan ulos.

16 tykkäystä

Siellä on muutama nonnero ilmeisesti päättänyt että kuukauden takainen melkoisen tiukkaan hinnoiteltu IPO olikin yksi aliarvostetuimmista IPOista hesassa ja nyt arvostus korjataan😁

31 tykkäystä

Tuntuu melkein liian hyvältä tällaset nousukaudet… :thinking: eikö pitäny tulla karhumarkkina. :woman_shrugging:

Tecnotree, Qt ja EVO kukoistaa mun salkussa. Ja jopa Smart Eye ja Nel noussut taas!

Kiva juttu!

12 tykkäystä

Sama juttu itsellä, paitsi että molempia (Spinnova ja Tecnotree) on noin 10% osuus salkussa. Katsoin juuri eilen, että 6. lokakuuta jälkeen on joka päivä ollut nousupäivä. Kyllä vihreen näkeminen tuntuu hyvältä, vaikka ei päiväkohtaisella menolla pitkässä kuvassa sinänsä väliä olisikaan.

4 tykkäystä

Ilmeisesti ulkkarit on taas vaihteeksi päättänyt että reunamarkkinoilla onkin hyviä firmoja :sweat_smile: Nonnerot puolestaan tarjoilee ostettavaa, muutama poiminta:

Harvia

Tecnotree

Kamux

Smart Eyekin alkoi maistumaan jenkkivälittäjille, täällä tosin myös tuulipukuvälittäjät ostopuolella:

Omassa salkussa voi jo julistaa joulupukkirallin alkaneeksi, tänään on yhdeksäs nousupäivä putkeen :rocket:

18 tykkäystä

Ennen kuin käyt hakemassa koko repullisen shampanjaa, huomioi että 30€-hinnalla ostettiin yksi kokonainen osake. MSE onkin ollut tänään ostohousut jalassa: jo kaksi kauppaa, yhteensä 2 osaketta.

MSE on Morgan Stanley Europe eli käytännössä tanskalainen Saxo, jolta Mandatum ostaa palvelun. Sampo omistaa Mandatumin, joten tästä voimme päätellä, että taitaa olla Waalruusi nurkkaamassa Oolannin pankkia. :roll_eyes:

17 tykkäystä

Vahvasti Modulightin vetämänä aloittelijan salkun tuottolukuun tuli yksi numero lisää :money_mouth_face: Noh, korkealta on sitten hyvä pudota :sweat_smile:

5 tykkäystä


TH7nG6K

Laitoin aamulla toimeksiannon 184SEK lisäilläkseni ja aion pysyä siinä… Odotellaan taas paria negatiivista uutista komponenttipulasta ja kun herätään taas päivään kun inflaatio+korot on tapetilla :nerd_face:

11 tykkäystä