Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Minä olen tulkinnut tämän ketjun vähän vapaamuotoisemmaksi enkä välttämättä sisällöltään niin analyyttiseksi, sen perusteella mitä aikaisempia viestejä ketjussa katsoo ja vaikka ihan ketjun otsikkoa :smiley: Katsoin että se menee ihmettelyn piiriin ylipäätänsä tämä kurssilasku ja kova myyntipaine :slight_smile: En usko että arvasin kyllä oikein kun nyt saatetaan painaa jo paljon alemmaskin, kun sen verran nopeaa on kurssilasku että paniikki tuntuu tarttuneen. Tuntuu että moni keventää kuten itsekin tein 59 euron kohdilla, nyt pikkuhiljaa tätä lisää, mutta odotellaan. Uskon että pulkkaa vielä tarvitaan tähän mäkeen :smiley:

9 tykkäystä

Ainakin Q2 yhteydessä kurssi otti loikan ylös tulosjulkistuksen yhteydessä, vaikka luvut olivat silloinkin pääosin jo ennakkoon tiedossa :man_shrugging:. Ja nyt Q3 tuloksethan olivat aivan järkyttävän kovat, joten kuinkahan isosti markkinat tällä kertaa yllättyvät :rofl:

6 tykkäystä

Joo näinpä, ja perjantaina vaakakupissa painanee nimenomaan tiedot kannattavuudesta, onko tilausbacklogia saatu miten purettua ja miltä tulevaisuus näyttää. :v:

2 tykkäystä

Kato nyt, heti toimii. Mut just ku me saatiin tää koreografia hiottua, niin menikin epeli myymään possansa.

Vielä kun saatais se kahden peräkkäisen vihreän päivän kirous murrettua, niin ai että.

22 tykkäystä

Siis hetkonen, Muuramessa ollaan juuri asentamassa laajennusosan laitteita, Jenkkilässä ollaan juuri saatu uudet tilat tulille. Miksi ihmeessä se kasvu pysähtyisi tähän kohtaan kun vasta ollaan saatu valmistuskapasiteetin nostot linjoille?

On ihan mahdollista että ehkä puolen vuoden-vuoden päästä kun nykyisten laajennusten kapasiteetti myydään kaikki ja taas alkaa tulemaan seinät vastaan vauhti hieman hidastuu, mutta miksi se hidastuisi juuri nyt? Ei ummarra.

Lisäksi itse kyllä pidän tuota yritysostojen kautta laajentumista täysin “nobrainer”-juttuna että se jatkuu. Kysymysmerkki vain on ajoitus ja se että diili on hyvä. Tähän mennessä eivät ole huonoja diilejä mielestäni tehneet, joten…

Mutta luonnollisesti onhan tässä tilaa kurssin seilata ja ehkä se kasvuvauhti joskus hidastuu, mutta en jaksa uskoa että ihan vielä. Tässä lienee yhtälö voittojen kotiutusta ja “kotoilusektori on out, lenskariyhtiöt ja muut reopen-pumtsipumit on in”-ilmiötä joka vaihteeksi kurssia vetää kellariin. Kärjistäen “koska uusi covid-ihmepilleri taas julkistettiin niin kotoilulaput laitaan koska pandemia on taas kerran taputeltu”.

47 tykkäystä

Miksi tuijotella jotain kurssikäyrää? Ei sillä historialla ole merkitystä tulevaisuutta ajatellen (vrt. kolikonheitossa todennäköisyys on aina 50/50 riippumatta edellisistä tapahtumista).

Harvia on toimialansa kannattavin firma ja tietyissä kategorioissa markkinajohtaja. P/E ensi vuodelle luokkaa 25, eli yhtiölle ei hinnoitella edes kovin kummoista preemiota, vaikka se kasvaa kannattavasti ja valtaa uusia markkinoita.

Jos epäilee, että Harvian nousut on noustu, kannattaa tietysti myydä/pysytellä etäällä. Mutta mielellään kuulisin, miksi neitseellisten markkinoiden saunapenetraatio jää mukamas piippuun lähivuosina. Johto ainakin on sitä mieltä, että nyt kannattaa tavoitella kasvua kaikilla sylintereillä.

En ymmärrä markkinareaktiota, joten mietin jo, myynkö housut vai paidan päältä päästäkseni lisäilemään.

45 tykkäystä

Itse ainakin olen ajatellut, että tämä Harvian erittäin kova kasvuvaihe on ollut enemmänkin tällainen välivaihe, jonka jälkeen kasvu on hieman hitaampaa ja tasaisempaa.

Että sijoituscase olisi yhä erittäin kannattava ja kasvava laatuyhtiö, millaisena yhtiö alunperin tuli pörssiin (ja millainen yhtiö on ollut jo ennen pörssiintuloa). Eli yhtiön peruskasvu olisi jonkin verran markkinaa (5-10% vuosikasvu) nopeampaa, yritysostoista vähän päälle ja kaikki tämä hyvällä kannattavuudella.

Kurssista en osaa sanoa sen kummempaa kuin että näin hyvällä yhtiöllä on jonkinlainen “alaraja”, jonka alle mennessä yhtiö alkaa kiinnostamaan kaikenlaisia isompia pääomasijoittajia / kilpailijoita ja vaarana on yhtiön lunastus pois pörssistä. Harvia on kuitenkin loistava yhtiö, kyllä sille ottajia löytyy jos hinta liiaksi laskee.

13 tykkäystä

Ah niin, kasvu vs kasvuprosentti. Ymmärrettävää, mutta silti epäilen että tuosta huolimatta Harvia vetää vielä kaneja hatusta koska uusi kapasiteetti todennäköisesti tekee ihmeitä ja maailmaa ei vielä ole täytetty saunoilla eikä ihan muutamaan vuoteen näin vielä tehdä…

6 tykkäystä

Tää se on namilappu.

12 tykkäystä

Tulevat yrityskaupat nimenomaan pitävät kasvuprosentit yhtä suurina lähivuosinakin. Toisaalta jos yrityskauppoja ei tule ja mennään vain nykyisten omistusten orgaanisella kasvulla niin kasvuprosentit varmaankin tasaantuvat vähitellen

Harviasta puhun siis.

7 tykkäystä


On tuo kyllä saanu melkoisen pumppauksen

5 tykkäystä

Q3:lla liikevaihto ja tulos laskivat jo Q2:n lukemista, siinä missä kuusi edeltävää kvartaalia on poljettu ylöspäin ihan jäätäviä lukuja edellistä kvartaalia vasten tilauskirjat täynnä. Q4:lle on ennustettavissa parempaa kausittaisuuden ja uusien laajennusten käyttöönoton vuoksi, mutta kyllä se suurin rakettikasvu on nyt takanapäin. Missään nimessä ei enää tulla pääsemään tällaisiin 60 prosentin year-on-year-kasvuihin, vaikka tehtäisiin mitä yrityskauppoja.

4 tykkäystä

Niin nyt mennään tämän päivän osalta jo Fuel cell energy+24%… Bloom+14% Ballard 9,4% ja niin edespäin :slightly_smiling_face: Omasta salkusta näistä viimmeisimmistä ostoista parhaat vedot näyttää tekevän tänään CBAK Energy Technology Inc nyt painelee +56% :ok_hand: :slightly_smiling_face:

17 tykkäystä

En ole mikään teknisen analyysin mestari, mutta voisin maalaisjärjellä päätellä, että Tecnotree on ehkä muodostamassa korkeampaa pohjaa ja jos päästään 1,6e yli niin matka on aika vapaa ylöspäin tuota yhden päivän 1,690 huippua lukuunottamatta :thinking:

Ja edit: Joka ikinen päivä on parempi ostopäivä kuin seuraava :smiley: Huomenna 500sek?

Kummaa että foorumilla hehkutetaan jotain Teslaa tai muuta mörnijäosaketta kun voisi hehkuttaa tätä :stuck_out_tongue_winking_eye:

22 tykkäystä

Kovaa on ollut meno Incapilla. Tosiaan on tuloksenteko ollut aika jäätävää. Jäänyt allekirjoittaneelta muutamat tankkaukset välistä mutta en valita.

(Ohitti qt:n kasvuprosenteissa)
Taitaapi olla viikinkipäällikön eniten hehkuttama yhtiö tämä.

29 tykkäystä

Lucid se vaan jaksaa painaa ylämäkeen.
Kyydissä jo cciv ajoista lähtien, treidannut monet rahat jo tällä.

6 tykkäystä

Missä kohtaa tuo on noin korkealle kiivennyt. 20$ pinnasta olin ottamassa kyytiin, mutta jäi sitten lunastamatta :sob:

Lucid sai ilmeisesti hyvin vetoapua Rivianin IPOn arvostuksen nostosta.

Ja jos tulee lunta tupaan IPOssa, niin Lucid seuraa pulkkamäessä.

2 tykkäystä

Luulenpa, että voisi johtua siitä kun rupesivat toimittamaan autoja asiakkaille.
Tietenkin tämä lappu heiluu kyllä edestakaisin, mutta sehän on vain hyvä juttu jos treidailee tällä.
Itsellä kyllä suurin osa potista pitkään pitoon.

1 tykkäys

Onhan se jäätävä arvostus tällä hetkellä :see_no_evil: menny ohitse NIO ja kohta GM

4 tykkäystä

Mitä hemmettiä, en ole vähään aikaan seurannut. Siis Lucid startup GM:n arvoinen. :smiley: :smiley: :smiley:

Varmaan joku tulee tähän selittämään koska ylivertaista tekniikkaa ja tuotantomenetelmiä ja innovatiivisuutta, ainoa joka osaa tehdä sähköautoja ja ekosysteemi. :wink:

Jos olisin Lucidin suuromistaja niin myisin kaiken. Heti. Ja nauraisin matkalla uuteen merenrantahuvilaan jossain lämpimässä.

Edit: Ja samoiten Rivianin $10B ipo lastenohjelmasta varastetulla pickup-designilla. Jos tämä olisi vitsi niin ei olisi tarpeeksi realistinen naurattaakseen.

28 tykkäystä