Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Harvian kurssiliikkeitä ja varsinkin niihin liittyviä myynti-osto laitoja on ollut kyllä jännittävä seurata. Lappu kun kiipesi kohti 60e lukemilla, ostolaidalla oli Nordnet, OP, Nordea. 60e saavutettiin ja ulkomaiset rupesivat kotiuttamaan voittoja. Täälläkin foorumilla sitä ihmeteltiin ja tuskailitiin että kuinka ikävää kun noin myydään kallilla halvalla ostettuja lappuja.

Nyt, muutama viikko myöhemmin: Kurssi 54e, ostamassa (jälleen) ulkomaiset ja lappua laitaan pistävät Nordnet, OP ja Nordea… Liekö samat sankarit jotka lisäsivät possaansa silloin 60e? :smiley:

23 tykkäystä

“Parempi kuitata pienet tappiot kuin istua mörnivän laivan kyydissä”

Mene ja tiedä, Harvian on suurin omistukseni :smiley:

5 tykkäystä

EVO rysähti lattian läpi :smiley: -4,54 % kirjoitushetkellä.

https://twitter.com/i/status/1463791256933482498

13 tykkäystä

Hyvähän se vaan on, että laskee, sillä laatua saa halvemmalla. Tämä usein unohtuu monelta, että pitkäaikaisen sijoittajan kannattaa toivoa kurssilaskua.

Helppo veikata, että EVO on taas siellä missä ennenkin vielä loppuvuoden aikana, eli jossain 1500kr. Nykyhintaa ei kukaan voi ainakaan kalliiksi väittää.

7 tykkäystä

Itse voisin taas vaikka veikata että alle tonnin menee ja siellä on omakin ostotoimeksianto odottelemassa, veikata voi aina vaikka mitä!

2 tykkäystä

Kaukana hyvästä nämä EVO:n laskut. Jos mitään negatiivista ei tapahtuisi ja käteiskassa olisi 100% niin lasku olisi varmasti mukavaa. Valtaosa sijoittajista toivonee kuitenkin nousua ja onhan tämä viime päivien lasku ollut ihan älytöntä menoa. EVO:n kurssi oli viimeksi maaliskuussa näin alhaalla. Jos nuo ylläolevat twiitit osoittautuu todeksi niin pitkäaikainen sijoittaja saa kyllä sitä toivomaansa laskua.

12 tykkäystä

Harvialla toistuu sama joka päivä. Kurssi lähtee aamulla lupaavaan nousuun, päivällä palataan takaisin lähtöhintaan. Olen jo muutamana aamuna iloinnut, että nyt lähtee :rocket: ja palannut päivällä nöyränä takaisin maan pinnalle. Kuka tätä nyt myy?

6 tykkäystä

Joka toinen päivä ulkit ja joka toinen päivä nonnerot. Ei pysty tekemään päätelmiä näistä. Voi toki morkata tuulipukuja joka toinen päivä.

14 tykkäystä

No sehän on niin että joku ostaa ja joku myy,tämä sitten määrää hintatason. Vai mitä jöröseni.

Ettei offtopic niin tuo BBS on nyt kuukaudessa vetässyt 27% ylämäkeen vaikka ei vielä mitään sen isompaa uutista ole tullut. Ei vielä myyntiä mutta tuotteelle FDA hyväksyntä vai miten oli. Hyvin pieni vaihto

Eli joka päivä paperikädet myy? :innocent:

Liitytään ihmettelijöiden joukkoon. Raketit on suunnattu väärin päin tänään…

image

e. @Expaco_b mistähän sinä Evon tulosta seuraat?

6 tykkäystä

Evolution tekemässä noin euron tulosta tänä vuonna, eli noin PE noin 110.

Mielenkiintoista seurata miten alas menee, onhan tuo kuitenkin vielä kymmenkertaistunut kolmessa vuodessa.

E: korjataan, olikin vika neljännes , eli PE noin 40-50

1 tykkäys

Mutta mistä löytyy pohja :thinking:

Hetkinen, tarkoitatko Q4:llä? Q3/2021 EPS oli 0,73€

image

1 tykkäys

Osake on kymmenkertainunut kolmessa vuodessa, mutta arvostuskertoimet ovat päivän hinnalla suurinpiirtein samat kuin kolme vuotta sitten :wink:

21 tykkäystä

Mutta jos ylärivi on vaarassa niin ennusteet voi reivata aika alas äkkiä.
tätä markkina nyt hinnoittelee kun kurssi on -22% viikossa.

En sano pitääkö ostaa vai myydä EVOa, kunhan päivittelen.

Ehkä tämä on hyvä muistutus siitä että kun vedetään niitä tulevia kassavirtoja kymmenen vuoden päähän niin yllätyksiä voi tulla-yhtiössä kuin yhtiössä.

5 tykkäystä

Salkku muuttuu hyvää vauhtia kasvusta arvosalkuksi ja parasta että itse ei ole tehnyt mitään :rofl: P/E ja P/B :gem: :muscle:

81 tykkäystä

Yksi patenttiuutinenhan sieltä tuli viime viikolla ja tällä hetkellä sijoittajat odottelevat sitä perinteistä korjaavaa uutista :smiley:.

2 tykkäystä

Muistaako kukaan, koska viimeksi pörssit korjasivat? Olikos se syyskuun alussa, vai muistanko vääri. Tätä ennen pörssit “romahtivat” pari kertaa keväällä. Kesälläkin taisi olla joku “romahdus”. Liian dramaattisesti ei mielestäni kannata tälläiseen pieneen heiluntaan suhtautua.

1 tykkäys

ATM p/e tälle vuotta 36x ja 22e 24x ja 23e 18x. Arviot Redeye ja ei minusta tarvitse kymmentä vuotta odottaa niitä kassavirtoja.

4 tykkäystä