Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Näiden jälkeen en olisi kyllä millään uskonut, että AegirBio jaksaa vielä nousta - nopeasti ne asiat unohtuu, tai sitten tuo tänään myönnetty patentti on tärkeämpi kuin lähes jåissä oleva myynti ja viranomaisten epäilyt väärinkäytöksistä :smiley:

2 tykkäystä

Mitähän tämä tarkoittaa?

Olisko 100:1 reverse split?

1 tykkäys

Reverse splittiä suhteella 100:1, Nordnet korjaa prosentit aikanaan.

https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2021-12/54711040-nasdaq-stockholm-ab-reverse-split-and-change-of-isin-for-online-brands-nordic-ab-653-21-252.htm

2 tykkäystä

Taitaa vetyosakkeet jäädä joulupukkirallin kyydistä :unamused: :grin: ensi vuonna sitten kunnon ralli! Pitkää Plugia ja Hyzonia…

11 tykkäystä

Koska oikeasti eivät olleet uutisia vaan asioita jotka kyllä jo olivat pääosin markkinoiden tiedossa ja lisäksi vaikka jotain aiemmin oletettua tarkentui, ainakaan lyhyellä aikavälillä niillä ei ole vaikutusta firman tulovirtoihin. Tiesimme jo että Epic on kustantamassa Alan Wake 2-projektia ja yleinen oletus on että sen julkaisu olisi todennäköisesti 2023. Tiesimme myös että Crossfire X julkaistaan ihan kohta (emmekä tiedä miten se vaikuttaa tulovirtoihin julkaisun myötä, jos mitenkään) ja tilanne on tänään että kyllä, Alan Wake 2:lta tuo näyttää, 2023 vahvistettiin ja Crossfire X:n “ihan kohta” on nyt “helmikuussa” eikä sen tulovirroista edelleenkään tiedetä enempää.

Tämä on yleinen ongelma kun yksityissijoittajat seuraavat firmoja - monet odottavat kurssiliikkeitä potentiaalisten uutisten ja tapahtumien ympärillä, mutta pitäisi aina muistaa “niin ja miten tämä vaikuttaa markkinan odotuksiin firman arvosta ja bisneksistä vs. mitä tiedettiin ennen uutista?” ja “onko tämä yllätys?”

Vaikka tulisi joku hieno uusi tuote tai lanseeraus, jos markkina jo arvioi että joo seuraavan parin vuoden sisään tulee nämä ja nämä tulot ja lanseeraus sisältyy jo tähän aikajänteeseen niin se ei tuo viivan alle mitään lisää, lähinnä vahvistaa että aiemmat ennusteet muuttuivat hieman todennäköisemmäksi kun näkyvyys tuleviin tulovirtoihin hieman paranee. Tällainen harvemmin juuri kurssia heilauttaa. Pieni pomppu kun joku innostunut piensijoittaja hyppää kyytiin joka kuolettuu kohinaan parin tunnin sisään, aika lailla kuten tänään kävi.

Isoimmat liikkeet tulevat kun tulee puskista jotain uutista jota markkina ei odottanut. Jos esim. (kuvitteellinen esimerkki!) Remedy maanantaina ilmoittaisi että on ostanut jonkin toisen pienemmän pelistudion ja heidän työn alla olevan projektin ja nyt 2022 viivan alle tulee yksi iso peliprojekti lisää, kurssi varmasti liikahtaisi koska analyytikot pääsisivät rukkaamaan uusiksi lähivuosien liikevaihto- ja tuottoennusteita. Se, mihin suuntaan riippuisi sitten diilin yksityiskohdista (mitä maksettiin, mikä on oletettu pääoman tuotto, tuliko diluutiota jos painettiin lappua jolla ostosta maksetaan jne…). Samoin kurssi liikahtaa jos tulee positiivista tai negatiivista muutosta tulosohjeistukseen koska tämä suoraan vaikuttaa ennusteisiin ja markkinaodotuksiin lähivuosista. Remedyn kohdalla edes kova pelimyynti ei suoraan välttämättä liikauta kurssia ennen kuin se on niin selvää että se johtaa posariin ja koska rojaltit tuloista tulevat viiveellä ja niin paljon on jo leivottu ennusteisiin etukäteen.

35 tykkäystä

Kiitos selvennyksestä. Tässä kuten muussakin korostuu alan tuntemus.

pelkällä patentti uutisella. mitähän tapahtuu kun euroopan kotimyyntilupa tulee?

1 tykkäys

kuva

Tätä näkee nyt ainakin kerran viikossa, eli kurssi tai nousu/laskuprosentti on tuo. Vety on vissiin saatanasta sitten :smiley:

25 tykkäystä

Tämän kanssa on tullut käytyä ihan parit FOMO-taistot läpi. Vielä en ole sortunut.

4 tykkäystä

Antaa inflaation nousta… Tupakantumpeissa on hinnoitteluvoimaa ja osinkokykyä. Tykkää(n) inflaation noususta :grinning:

6 tykkäystä

image
image

Normiperus.

14 tykkäystä

Ja taas se FOMO iski :roll_eyes:

10 tykkäystä

En kerannyt kauaa saabin laskettelua surkutella, kun ford täräytti perjantaina 9,6% nousun. Vuoden alusta jo mukavat +151,76%. Vielä kun osaisi ajoittaa keventelyn oikeaan hetkeen. Osuus salkusta noussut aika suureksi.

4 tykkäystä

Hoidan yhtä toista salkkua, johon ostetaan joka vuosi kerran vuodessa lisää osakkeita. Kohta on taas oston aika ja kiinnitin huomiota semmoiseen seikkaan, että Applen kurssi on noussut melkein +40% vuoden alusta. Aikamoinen nousu tällaiselle mega cap -yhtiölle. Markkina arvo on jo karvan verran alle 3 biljoonaa.

2 tykkäystä

Miten musta tuntuu että todella moni on noussut vuoden sisällä ihan älyttömästi, tai oikeastaan 2020 dipin jälkeen? Myös monet joilla on ollut tasaisempaa menoa sitä ennen. Voiko tästä päätellä että ensi vuosi on sitten rauhallisempi? Aloitin äskettäin vasta ylipäätään sijoittamisen ja jotenkin tilanne näyttää omaan silmään erikoiselta.

Monet ennakoivat että ensi vuonna voidaan nähdä isompikin korjausliike tai jopa romahdus alaspäin näin voimakkaan nousun jälkeen. En itse ole törmännyt sellaisiin mielipiteisiin että osakkeiden nousu jatkuisi vielä koko ensivuodenkin

Todennäköisimmät syyt korjausliikkeeseen ovat:

Korkojen nousu
Yhtiöiden tulosten laskeminen
Keskuspankkielvytyksen väheneminen

4 tykkäystä

Tämä on syy miksi olen himmaillut indeksirahastojen/ETF:ien kanssa. En ole kokenut enkä tietäjä enkä usko onnistuvani ajoituksen kanssa, mutta uskon™ että tällä hetkellä kohtuu indeksi kk-erä on ok, isommat sijoitusmällit turhan riskistä.

Aika näyttää kuinka väärässä olen.

3 tykkäystä

Maailman suurin, tunnetuin ja eniten analysoitu pörssiyhtiö kuukaudessa 21 prosenttia ylös. Länsimarkkinoilla tutun tehokasta meininkiä.

9 tykkäystä

Niin on noussut tuolta koronamontusta.

Perussyynä lienee:
A) markkinoiden ylireagointi alaspäin koronadipissä
B) valtava elvytys, jonka korona laukaisi käyntiin. Tämän johdosta arvostuskertoimet venyivät äärikireäksi samalla kun montusta lähdettiin palautumaan ylös. Ehkä osittain vipuvaikutus, mutta ainakin kertoimien venymisestä.

Nyt mielestäni rahapolitiikan alkaessa palautua kohti normaalia on myös perusteltua odottaa markkinoiden arvostuskertoimien palautumista lähemmäs “normaalia”. Tämän suhteen euroopalla ei ole merkitystä. Usan kehitys tässä asiassa ratkaisee osakemarkkinoiden kohtalon.

10 tykkäystä