Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Bilotin osake nyt 5,9 + tuolla saa mahdollisesti 4.4/5,62 = 0,78€ osinkoa
Vincit 7,84 + saa varmasti 0,2€ osinkoa

Minusta markkinat eivät nyt aivan huomioi tuota osinkoa oikein. Tuo optio voi vähän mutkistaa.

Sain ulostettua IBKR tyhjäksi 1,64 hintaan kun sec tuli . Nordealla on vielä peli tilillä jonkin verran. Mietin vain tässä shortit on samassa tilanteessa tuleeko ovelle ruuhkaa kun kaikki haluaa pois samaan aikaan ? Niin ja pyöriikö niitten korot vielä ?
Tämä ollut sellainen high risk peli.
Jos oikeasti haluavat pienenkin mahdollisuuden luulisi niitten tsemppaavan tarvittavat paperit kuntoon.

1 tykkäys

6 tykkäystä

It-kuplat, teknokuplat, vetykuplat ja muut jäävät aivan telineisiin kun otetaan puheeksi tämä NTF-villitys.

Ihmisillä tulee jäämään todella pahasti musta pekka käteen, kun trendi muuttuu ja tajutaan, että ollaan maksettu omaisuuksia “uniikeista” kuvista, videoista yms, joissa ei itse ole mitään uniikkia.

Maailmassa todellakin on liikaa rahaa. Tulkoon inflaation aalto puhdistamaan sairaat mielemme.

57 tykkäystä

Mikäs Valmetille iski, yhtäkkiä -7%?

1 tykkäys

Osari syynä. Yllättävän loiva lasku enää päällä. Joku -4% olis voinu napsahtaa ennusteisiin yltävistä luvuista.

1 tykkäys

Näkymät vuodelle 2022 kuitenkin positiiviset. Noh odotellaan Viljakaisen Antin kommentteja :thinking:

1 tykkäys

Livekuvaa markkinoilta, sijoittajat odottamassa Nassen aukeamista ja valmiina exitoimaan Facebookista. Ale alkaen -25% veikkaan :grin:

30 tykkäystä

Cargotec hyppäs samaan junaan. Onneks on punaset shortis jalassa sen suhteen.

1 tykkäys

image

Siellä jo kiireiset trokaa ennen ovien aukaisua. Vielä ei saa -25% mutta iso osa porukasta odottelee vielä oven ulkopuolella, joten sinnekkin saatetaan vielä päästä.

4 tykkäystä

Niin hurjaa kyytiä Amerikan mantereen pörssissä, että alkoi kiinnostamaan heittää muutama kopeekka sinne lisää. Nimenomaan Paypal:liin, joka tuli tulosjulkkarin jälkeen komiat 25 pinnaa alas!
Yksi asia vielä epäselvää, kun sijoitusura vasta alulla.
Jos nyt laitan ennen Jenkki pörssin avautumista ostotoimeksiannon eilisen päätöskurssin mukaan, niin toteutuuko kauppa sillä hinnalla heti pörssin auettua?

1 tykkäys

Kauppa toteutuu sillä hinnalla, millä joku suostuu myymään lappunsa sinulle.

Lisätään nyt selvyyden vuoksi, että jos tarjoat vähemmän kuin mihin hinta asettuu niin et tule osakkeita saamaan. Jos tarjoat enemmän kuin mihin hinta asettuu avauksessa, saat laput avauksen hinnalla.

1 tykkäys

Ei toteudu ellei joku myy sillä hintaa, mutta tuskin myy.

Asia kunnossa. Kiitos nopeista ja asiallisista vastauksista. Laitan kellon herättämään 16:30 :slight_smile:

5 tykkäystä

Jenkkilässä kannattaa muistaa se, että kurssit voivat alussa heittää aivan valtavasti, koska mukana sopassa on erittäin suuri määrä shorttaamista pohjolan pörsseihin verrattuna ja algot sekoilevat keskenään kunnolla. Varsinkin esimmäinen 15 min liikeet voivat olla aikamoisia :slight_smile: Ei ole mitenkään tavatonta, että jokin osake avaa pieneen nousuun ja tipahtaa sitten muutamassa minuutissa tyyliin -20-30% tai vastaavasti toiseen suuntaan.

7 tykkäystä

Tämmöinen taktiikka saattaa hyvinkin toimia Suomalaisissa pienfirmoissa missä markkinat eivät ole niin tehokkaat. Tosin ei silloin kun kyse on yhtiökohtaisista uutisista. Hyvänä esimerkkinä NoHo:a sain vielä 20 minuutttia samoihin hintoihin ensimmäisten koronarokote uutisten jälkeen vaikka lopulta reagoi +20%. Mutta nyt on kyse yli satojen miljardien arvoisista firmoista rapakon takana Wallstreetin sydämmessä niin minkäänlaista epätehokuutta ei kannata markkinoilta odottaa. Kaikki uutiset ovat kursseissa välittömästi. Jos Elon Musk pieraisee se on jo hinnoiteltu sisään ennen kuin muut haistavat sen.

29 tykkäystä

Meta -25%. Eräs sijoittajia huolestuttava juttu on että valtaosa iOS-käyttäjistä blokkaa nykyään Facebookin ja Instan seuraamasta heitä ympäri nettiä. Lukemieni markkinakommenttien perusteella saattaa jo näkyä tuloksessa jonkin verran.

12 tykkäystä

Mutta kun kaikki huusivat iik ja after hours & premarket painelivat kellariin niin varsinainen markkina kun aukeaa niin on taas vähän eri mieltä asioista. Facebook tosin edelleen mörnii lievässä alamäessä, mutta melkeinpä kaikki muu näyttäisi ottavan pomppua. Mutta eipä tuo FBkään oikeastaan laske hirveästi lisää…

Klassinen “kun kaikki tietävät että markkina menee yhteen suuntaan, se yleensä menee toiseen suuntaan”.

Edit: Jokos dipin ostajilta loppui rahat, vatkaa vatkaa…

8 tykkäystä

Mutta jos mietitään vain Metaa, After pyöri jossain -19%:n ja -22%:n välimaastossa, ja olisi saattanut kuvitella että ehkä se oli vähän alkushokin ylilyövä paniikkireaktio. Nyt kun lukuja ja ohjeistusta on saatu rauhassa pureskella, arvio on kuitenkin ainakin alkuun vielä negatiivisempi. Toki tämäkin voi vanhentua vartissa :laughing:

8 tykkäystä

Aikamoinen sentimentin muutos tässä on viime vuoteen kyllä käynyt. Lyödäänkö nyt heilurilla jo toiseen äärilaitaan vaiko onko tämä vasta alkua…