Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Tätä kans odotellut, että milloin tapahtuisi. Siellä on taas vähä höynäytetty retaileja. Hinta löyty taas siihen malliin alas, että alkaa keijolla lennellä läppärit seiniin. Niin lähellä, mutta niin kaukana :roll_eyes: Mut hei bumtsibum osakkeet lentää tänään :slight_smile:

Kultaa, hopeaa ja uraanin lentoa odotellessa.

3 tykkäystä

Entä jos kullan hinnasta näkee sen, että mitään laajamittaista sotaa ei ole syttymässä.

Muutenkaan mikään valtio ei näytä varautuvan siihen, että sota oikeasti syttyisi. Tai ehkä Venäläiset, mutta mitään sellaista, mitä luulisi että tehdään, ei olla tekemässä. Tarkoitan, että tehtäisiin jos pelätään, että Euroopan rajoja aletaan siirtää tuhansien panssarivaunujen voimalla.

Reserviläisiä ei ole missään kutsuttu palvelukseen/kertausharjoituksiin. Sotatarvikkeiden siirtoa Eurooppaan ei ole aloitettu, siis sellaisella voluumilla että sillä sotaa saisi käytyä. Puolustusteollisuuden uudet tilaukset puuttuvat myös. Entä täydennetäänkö varmuusvarastoja öljyn, strategisten metallien ym suhteen. Jenkit just tyhjensi öljyvarastoja inflaation pelossa. Eli ehkä kullan hinta ei nouse, ennen kuin valtiot näyttävät oikeasti uskovan sodan syttymiseen.

2 tykkäystä

Jes! :+1: OST lähes +6% tänään, toki kirittävää riittää :grin::crazy_face::rofl:

3 tykkäystä

Tänään kelailtiin putin-pelkoja pois markkinoilta mutta mistä sitä tietää jos se vetää huomeneksi uuden yllärin tai viimeistään Fedin kokouspöytäkirjat huomenna illalla aiheuttaa taas mahanpuruja markkinoille.

5 tykkäystä

Jenkki-teknojen osarisekoilut jatkuu. Roblox ei näemmä miellyttänyt.

Mutta Upstart vetikin kunnon ässän hihasta.

9 tykkäystä

Lohilo-ketju pomppasi taas pinnalle ja pitihän se käydä katsomassa miltä meno tällä hetkellä näyttää. Huipuilta -91 % :cold_face:

Tämä 02/21 kurssipomppu osui myös hyvin foorumin pöhinän alkamiseen.

23 tykkäystä

Jep, muistan kyllä foorumilla sen jatkuvan lohilo-hypetyksen ja tässä on lopputulos sitten. :innocent:

1 tykkäys

Ja lemonsoft ampaisee kuuden prosentin nousuun tilinpäätöksen jälkeen yhden ( 1 ) osakkeen vaihdolla!
kuva

35 tykkäystä

Kirpeät arvostukset.

Mikäs muuten Aktiassa, kun julkaisi hyvän tilipäätöksen, ja sai nokkaan -6 %?

1 tykkäys

Eikö tuo Inderesin analyytikon kommentin otsikko jo summaa aika hyvin :smile: ?

2 tykkäystä

Onko tämä sarkasmia vai ihan tosissaan kirjoitettu? Lasku on jopa yllättävän lievä osariin nähden. Sain tämän osakkeen onneksi väistettyä, koska salkunhoitajien lähteminen ei herättänyt luottamusta.

3 tykkäystä

No, siihen ei voi vaikuttaa jos analyytikoiden omat odotukset ovat kuussa ja epärealistiset :smiley:

Mutta Aktian tilinpäätöksessä kertovat näin:

Vuosi 2021 oli Aktialle historiallisen hyvä. Vertailukelpoinen liikevoitto oli 87,4 (55,1) miljoonaa euroa ja nousi 59 prosenttia edellisvuodesta.

Aktian vertailukelpoiset tuotot vuonna 2021 olivat 263,2 (201,1) milj. euroa ja kasvoivat 31 prosenttia edellisvuodesta.

Aktian lainakanta kasvoi vuoden aikana noin 7 prosenttia, kasvun moottorina olivat erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset.

Myös Aktian palkkiotuotot kasvoivat voimakkaasti edellisvuodesta. Taalerin varainhoitoliiketoiminnan osto selittää osin nousua viime vuodesta, mutta palkkiotuotot ovat kasvaneet myös orgaanisesti.

Aktian ydinpääoman suhde (CET1) 31.12.2021 oli 11,2 (10,4; 30.9.2021) prosenttia, mikä on selkeästi yli Aktialle asetetun viranomaisvaateen ja linjassa yhtiön omien taloudellisten tavoitteiden kanssa.

Aktian hallitus ehdottaa yhtiön osinkopolitiikan mukaisesti vuoden 2021 osingoksi 0,56 euroa osakkeelta, mikä on 60 prosenttia tilikauden voitosta.

Jos pankki ylittää omat arvionsa, niin ei se silloin huono vuosi ole ollut.

11 tykkäystä

Analyytikkojen odotukset ovat usein samalla tontilla markkinoiden odotusten kanssa. Minkä Aktia sille voi, jos osake on hinnoiteltu yläkanttiin?

Ei tietenkään ole huono vuosi, mutta osake arvostetaan tietyillä oletuksilla.

3 tykkäystä

SAS etsii varalaskeutumispaikkaa ties kuinka monetta kertaa koronan aikana :cold_face:
image

8 tykkäystä

Olis pitänyt Finnairin tyyliin tankata varapolttoainetta tarpeeksi heti kun ongelmat alkoi, nyt on löpö loppu, koronasoppa edelleen pyörii alla ja hätälaskupaikka hakusessa…

2 tykkäystä

Aika komeita päiväliikkeitä tarjoillaan…

15 tykkäystä

Kohtuu jäätävä vastaanotto useamman yrityksen tuloksissa. En ota kantaa ovatko kuinka paljon ylihinnoteltuja, mutta vähänkin heikolla tullaan alas vähintään 15%

7 tykkäystä

Robloxia taitaa painaa IS:n tutkivan journalismin osasto.

6 tykkäystä

Tiedon osari yli ennusteista

Ja markkinoiden reaktio

kuva

Onhan Tieto kyllä niin äärimäisiin kertoimiin viritetty hype-lappu, eli ihan loogista taas :roll_eyes:

56 tykkäystä

Joo, aivan pähkähulluja reaktioita aina, siksi ostin heti lisää kun halvalla sai

1 tykkäys