Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Siirsin kaksi viestiä Evolution -ketjusta tänne. @Jookoskookos :en mielenkiintoisen pohdintaviestin ja @Hasbi :n hyvän vastauksen siihen. :+1: :slight_smile:

Ajattelemattomuuttani poistin tuon “siirtomerkinnän” Evolution -ketjusta, jonka palautin, jotta näkee sen, että mihin ketjuun viestejä on siirretty. Pahoittelut siitä! :slight_smile:

4 tykkäystä

Taas voidaan miettiä onko Ukrainan kriisillä vaikutusta Terveystalon liiketoimintaan (ei ole). Noin 11 euron osakekurssi tarjoaa näinä laskupäivinä aika hyviä ostopaikkoja.

4 tykkäystä

Kun markkina panikoi, niin kaikki laput menevät laitaan. Kuinka paljon jonkun Applen tulokseen vaikuttaa Putinin ryöstöretket? Äärimmäisen vähän.

Tässä kuitenkin ollaan geopoliittisesti erittäin ongelmallisessa tilanteessa. Saksa on kiitos viherpesun täysin riippuvainen Putinin energiatoimituksista (kiitos Merkel ja Saksan Vihreät). Tämä nykyinen kansleri on vielä kaiken lisäksi keltanokka ja kaiken lisäksi melko suopea Venäjää kohtaan, ainakin jos katsoo ulostuloja. Ranska ei ole Venäjästä riippuvainen energian osalta, eikä Ranskan tarvitse odottaa hyökkäystäkään sieltä suunnalta, kun välimatka on sen verran suuri. Ranskalle siis Putin ei näyttäydy samanlaisena uhkana kuin muille EU-maille.

3 tykkäystä

Liputin tuon yhtiöketjusta. Tämä pitänee paikkaansa. Tosin kriisillä ei ole suoraa vaikutusta monen muunkaan firman toimintaan, mutta silti pörssit punottaa joka puolella. Terveystalon kurssi on laskenut hyvin maltillisesti moneen muuhun verrattuna eikä tavoitehintakaan ole kovin kaukana. Siinä mielessä ainakaan minä en näe tuossa kovinkaan houkuttelevaa ostopaikkaa.

4 tykkäystä

Jos katsot Terveystalon viimeisen vuoden kurssikehitystä, niin tuossa 11€:n tuntumassahan se on pyörinyt. En siis näe minkäänlaisena ostopaikkana tässä kohtaa.

Tällä hetkellä löydän monia muita houkuttelevammin hinnoiteltuja ja perusteettomasti laskeneita yhtiöitä markkinalta :blush:

5 tykkäystä

Otetaan vähän pidempi käyrä että saadaan perspektiiviä.

Hyvä yhtiö, minusta edelleen nykyisessä markkinasegmentissä liian kallis ostettavaksi. P/E 2021 noin 38, P/B yli 6 ja muutenkin turhan isoja lukuja. En luota että nuo hehkutetut vallihaudat ja marginaalit ovat loputtomasti ylläpidettävissä ja alan regulaatioriski on suuri.

Mutta olenkin nitti. Oma kurssihälytys (jolloin voin alkaa tutkia yhtiötä) on 390 SEK.

13 tykkäystä

Se ei pelaa joka pelkää. Olisi raaka-aineriskiä, rupla-usd riskiä sekä sodan uhkaa ja pakotteita…Varmasti hyljeksityimmät laput samassa korissa - vaan mikä on bisness kaiken negan takana:

image

15 tykkäystä

RTS futuurissa lempeä meno. Vauhtia vähän lisää Puten puheesta

29 tykkäystä

Buy the dip, buy the invasion.

29 tykkäystä

Tuohon kun lätkitään päälle korko- ja inflaatiopelot, niin ei tässä taida tietää kukaan miten pitäisi toimia. Vuoden päästä ollaan varmaan kaikki fiksumpia :person_shrugging:

3 tykkäystä

Samalta mieheltä löytyy tähänkin liittyen twiitti:

7 tykkäystä

Käsittääkseni kertaakaan ei olla oltu tilanteessa, jossa päällä on sodanuhka, korkojen nousut, inflaatio ja tätä kaikkea edeltänyt aivan hervoton rahan printtaus.

Olen toki tässä tasaiseen tahtiin miinuspäivinä tehnyt ylimääräisiä ostoja itsekin, mutta ei tässä silti mitään stonks goes only up fiilistä ole.

10 tykkäystä

Eikä pidä unohtaa edelleen iloisesti jylläävää globaalia pandemiaa. Jos jotain positiivista voi sanoa Putten touhuista, niin ainakin porukka hetkeksi unohtanut koronan :grin: Aika komea värisuora on kaikkea paskaa nyt ilmassa, ei varmaan montaa kertaa historiassa vastaavaa ole nähty. Eiköhän pörssit sano ainakin hetken ”timber” eikä ”tothemoon”

35 tykkäystä

Tässä vielä kattavampaa tilastoa. Kyllä huomaa volatiliteetin hurjan nousun markkinoilla kun näitä katsoo.

5 tykkäystä

Sijoittajat ostivat longin, Vladimir Putin.

102 tykkäystä

Kannattaa huomioida, mistä tuo futuurien -4,4% lasketaan. Ei todellakaan eilisestä pörssin closesta.

2 tykkäystä

Helsinki -3%, Fortum -7%. Kyllä nyt on kunnon paniikki päällä. Tuon perusteella näin on aina käynyt konflikteissa ja nousu on ollut nopea. Yllättävän paljon sijoittajat nyt kyllä panikoivat tätä Ukrainan asiaa. Yllätti kyllä.

3 tykkäystä

Isot pelurit nostavat Efecten kurssia markkinarommia vastaan :smiley:

6 tykkäystä

Jos salkku tuntuu poikkeuksellisen punaiselta niin voi sentään lohduttautua että naapurilla menee paljon heikommin…

10 tykkäystä

Muistaako kukaan enää tätä Helsingin pörssin kasvutarinaa? Lähestyy koronakuopan pohjia :thinking:

(En omista osaketta)

16 tykkäystä