Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Next games taitaa ainakin tänään palkita hodlaajat kun netflix teki osto tarjouksen mukavalla preemiolla, suhteessa nykykurssiin.

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/netflix-julkisti-ostotarjouksen-kaikista-suomalaisen-mobiilipelikehittajan-next-gamesin

Ostotarjouksessa Next Gamesin osakkeenomistajille tarjotaan 2,10 euron käteisvastike jokaisesta osakkeesta.

Kurssin ollessa 0,93e, toki pitempään mukana olleet saattavat jäädä tappiolle, kun kurssi ollut laskussa pitempään.

15 tykkäystä

Kunnon holdaajat (esim annista mukaan tulleet) juurikin jäävät tappiolle, viimeaikojen spekulantit voitolle :wink: Kuten Verneri toisessa ketjussa totesi, pelastusrengas lienee paras analogia tälle ostotarjoukselle.

14 tykkäystä

Next Games, myyntilaita tyhjänä. Jotkut myivät 759 kappaletta 1,348e hintaan.

18 tykkäystä

Hurjaa on kyyti…

22 tykkäystä

Onko foorumilaiset laskenut mitään pohjaahintaa rinkuloille, jos Venäjän tehdas ajetaan alas? Vaikka 70% renkaista on tehty sielä niin tuntuu hullulta, jos ei saada siirrettyä romppeita muualle ja väliaikaisesti osteta kapasiteettia joltain toiselta valmistajalta.

1 tykkäys

Näissä on aina pientä tuottoa tarjolla joka on se riskipreemio siitä että jostain syystä kauppa peruuntuu. Pitää muistaa että jos osto ei tapahdu, hinta romahtaa puoleen. Todennäköisyys on pieni, muttei nolla ja löytyy myyjää joka mielummin ottaa viis senttiä vähemmän tänään kuin hieman enemmän joskus tulevaisuudessa. Lisäksi tietty pitää muistaa että on aika lailla nolla todennäköisyys että saisit lapustasi yli 2,10€ ellei jostain ilmesty kilpahuutajaa Netflixin tarjoukselle. Ja rahat ovat kiinni tässä kunnes ostoprosessi on viety maaliin, eli käytännössä erotus on se korko mikä maksetaan kun makuutat rahaa täällä.

Voisi jopa sanoa että viis senttiä on todella vähän tästä riskistä, mutta en ole tutustunut tuon ostotarjouksen ehtoihin ja kaipa firman tilanne huomioonottaen sen toteutumistodennäköisyys on hyvin lähellä sataa prosenttia.

Esimerkkiä mitä voi tapahtua voi kaivaa vaikka Neleksen ostotarjouksen ympäriltä… eivät nämä ole kirkossa kuullutettuja ennenkuin raha ja laput vaihtavat omistajaa.

28 tykkäystä

Kiitos selvennyksestä. Meneekö nuo laitaan laitetut ostotoimarit välittäjien nopeuden mukaan vai miten?Esim. Tässä tapauksessa osa sai 2€ja osa 2.05€ jne.

Yritin kyllä laittaa rajahintaa mutta ei onnistunut koska oli niin kaukana eilisestä arvosta joten piti laittaa FAK.

Kone kohta koronapohjissa :flushed: (47,36€)

Mikä tätä painaa tänään näin kovin? Kallishan tämä on ollu aina.


( En ole yhtiötä seurannut, mutta alkaa mielenkiinto herätä)

8 tykkäystä

Jokainen firma joka käy kauppaa Venäjän kanssa ottaa osumaa, ei tämä ole edes iso miinus vs. moni muu lafka. En tiedä paljonko Kone myy Venäjälle, mutta markkina selvästi hinnoittelee sen määräksi lähitulevaisuudessa “0” ja se sitten näkyy.

Edit: Niin joo ja hyvä huomio osingosta, se tietenkin tipahtaa pois lapun arvosta tänään. En moista muistanut kun ei ole omassa salkussa.

2 tykkäystä

Koneesta irtosi osinko tänään, ja yleensähän laskee vähän osinkoa enemmän globaalissa epävarmuudessa - täysin normaalia.

16 tykkäystä

Jäänyt Ukrainan varjoon, mutta sivusilmällä olen huomannut twitterissä viitteitä Kiinan rakennusmarkkinan hiljenemisestä. Kiina kai koettaa kuplaa tilkitä, mutta saa nähdä, että saadaanko tämäkin ongelma tähän muiden jatkoksi.

4 tykkäystä

Osingon irtoamisesta ei ollut tietoa. Selittää laskun :+1:

Edit:Loikkasin kyytiin.

1 tykkäys

Alkaa olla kyllä mielenkiintoisessa hinnassa NRE. Ei sillä etteikö Pietarin tehdas ja varasto olisi massiivinen tappio jos se vain menetetään, mutta onhan tuo yhtiö muutakin kuin yksi tehdas. Maine, osaaminen, asiakkuudet jne. Kaikki ovat kärsineet, mutta että kuinka paljon? -70%? Tuntuu ylimitoitetulta.

Tämä kiehtoo edelleen. Lupasivat jo ennen Venäjän hyökkäystä liikevaihdon kasvavan 50% , EBITAn viisinkertaistuvan, yhtiön kääntyvän voitolliseksi.

Nyt vielä lisää nostetta alalle, varmasti monet maat miettivät öljyomavaraisuuden nostamista, joka tarkoittaa lisää öljynetsintää, erityisesti niiltä alueilta, jossa se on halvinta, eli sen verran matalista meristä että “rig” seisoo omilla jaloillaan.

1 tykkäys

Ei noita tehtaita ihan noin vain siirretä, pitää se osaava (halpa) työvoimakin löytää, varmaan on homma vahvasti työn alla.
25.2 uutisoitiin Venäjän tehtaan käyvän täydellä teholla, saa nähdä kuinka kauan se jatkuu, siihen nähdenkin kurssi “muutos” on ollut melkoinen.

Rinkuloiden pohja taisikin olla sitten 11,5 eurossa :slight_smile:

6 tykkäystä

Jep jep, vähän otti rekyyliä 11,20€ pohjilta. Tällä hetkellä noussut pohjalta 27%.

Kumpa olisi uskaltanut tankata enemmän 12€ kurssista… Enää ei uskalla, jos nyt ostan 14 euron osaketta niin kohta se on kympin. :rofl:

9 tykkäystä

Olisikohan Lukoilin P/E maailman historian pienin :laughing: ja osinkoprosentti alkaa olemaan myös kohdillaan.

37 tykkäystä

Alkaa venäläiset laput olla mielenkiintoisissa hinnoissa, jos katsoo vaikka kymmenen vuotta eteenpäin ja olettaa, että Putin on syrjäytetty ja Venäjä otettu takaisin kansainväliseen talouteen mukaan.

8 tykkäystä

Mites noi osinkodipit menee, jos osinkotuotto on n. 1500%?

38 tykkäystä