Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

OMXH25 indeksi on jo korjannut tuon dipin kokonaan.
En minä ainakaan ymmärrä miten Huhtamäki on nyt riskisempi tällä historialla kuin esimerkiksi Kesko.

@Tunturisusi olen hämmästellyt enkä ymmärrä. Koko yhtiö herätti kiinnostuksen vasta laskussa.
Koronapohjat ~25€/osake, tämän piti myös romahduttaa markkinat. Osinkoa nostettu 12v putkeen, jota koronakaan ei katkaissut, mikä jo itsessään tuo näillä hinnoilla turvaa omistamiseen.

Mutta nämä nyt ovat pelkkiä amatöörin pähkäilyjä.

Tuolta voit käydä hämmästelemässä, josko löytyisi.mitään ideaa? Jos ulkoiset tekijät lista ei vakuuttanut.

1 tykkäys


Markkinaa ei voi ajoittaa, rahastoihin kannattaa sijoittaa ostamalla tasaisesti joka kuukausi.

Tässä ei ole käytetty mitään TA-kikkoja, pelkkää sentimenttianalyysia.

64 tykkäystä

SSAB teki tänään ATH 5,5e mitä Hesan kurssilla saa aikaiseksi. Ruotsin osakkeella löytyy historiasta korkeammat tasot.

Mikäs tässä on kyydissä ollessa, kun on salkun 3. suurin omistus pitkältä ajalta.

En ole lisännyt 2018 jälkeen ja potti saavuttamassa +200%. Parhaat erät menee jo +385%

Sanotaan näin et tuo on kohtuu kova suoritus sykliseltä sektorilta ja osingot jäänyt myös saamatta useana vuonna.

15 tykkäystä

Semmonen päivä sitten tänään. Melkein tuli pudottua tuolilta, kun Nordnetin avasi. Pari tämmöistä päivää vielä, niin Kiina-teknot on plussalla :smiley:

Eiköhän tuttuun tyyliin kohta taas lasketella, mutta BABA:n kyydissä olleena nämä harvat juhlapäivät ovat olleet harvassa ja ehdottomasti hehkuttamisen arvoisia.

28 tykkäystä

Nämä spämmäilyt lienee taivasteluketjun kamaa. Onhan noita saanut eilen halvalla, mutta jos ostot on aloitettu esimerkiksi kuukausi sitten tai aikaisemmin niin tappiolla ollaan ja pahasti varmaan jokaisen Kiina-osakkeen kohdalla. Tällä hetkellä ei vielä paljoa lohduta yksi hyvä päivä.

DOYU näyttää laskeneen 85% vuodessa, vaikka otetaan tämän päivän melkeen 50% nousu huomioon. Ihan kiva tosiaan jos sattuu osto uhkapelillä pohjille. Muuten tuossakaan ei paljoa juhlita.

11 tykkäystä

Tuntuu nyt olevan markkinoiden vaikea päättää onko Helsinki hyvä kohde vai ei. Defensiivinen Huhtamäki maanantaina +5%, ti -5% ja ke +5%.

Erittäin mielenkiintoisia reaktioita ”venäjälappuihin”, Renkaat +10% ja Fortum +5%. Fortumin ymmärrän, mutta Nokian Renkaiden ostopaine yllätti aika paljon.

11 tykkäystä

Olettaisin, että viimeksikin kun oli puhetta rauhan neuvotteluista (siis vain puhetta, jolla Venäjä osti aikaa),kurssit ampaisivat nousuun. Vaikka saataisiin aluksi tulitauko, eivät pakotteet poistu eikä luottamus Venäjään vakaana liiketoimintaympäristönä palaudu kymmeniin vuosiin. Yksistään maksuliikenne ja tavaratoimitukset kärsivät, joten Nokia Renkaiden tilanne on todella vaikea, vaikkei tehdasta muodollisesti suljettaisikaan. Kummankaan osalta ruplissa tehdyn tuloksen arvo romahtaa ruplan kurssin mukana, ellei sitten pahin skenaario investointien kansallistamisesta toteutuisikaan. Fortumin myymä energia Venäjällä tullee sääntelyn piiriin, joten en näkisi Fortuminkaan kurssissa syytä nousulle. Lisäksi Fortumilla on luottoriskiä Uniperin vuoksi.

7 tykkäystä

Mielenkiintoista nähdä jatkuuko toi Kiinan osakkeiden hurja meno vielä huomennakin vai korjataanko vähän takaisin, luulisi, mutta sen kun tietäisi :thinking:
En tiedä kuinka monella on ollut pokkaa tänään tankkailla 25-45% nousussa, itsellä ei.

10 tykkäystä

Kaksi kysymystä ajaa Kiinalaisia osakkeita, ylös ja alas:

  • Miten Kiina asemoi itsensä Venäjään (Ukraina)

  • Avaako Kiina yritystensä auditointidatan USAlle.

Kaikki muu on kohinaa näiden rinnalla.

Tänään saimme positiivista signaalia kumpaankin pointtiin, joten valtava pomppu. Mitään varsinaista “kovaa” uutista ei kuitenkaan tullut, pelkkää tunteiden hallintaan liittyvää “hyvin se menee” tarinointia.

Tuskin huominen tätä päivää vastaa, jos ei saada jotain faktaa siitä että toiveet voisivat oikeasti toteutua. Itse odottelen enemmänkin vaivihkaista matelua alaspäin pikavoittojen kotiuttaminen merkeissä.

6 tykkäystä

Tämä on oikea paikka näille kurssihehkutuksille, ei Kiinan teknoja käsittelevä yhtiöketju.

17 tykkäystä

Onko tässä ollut jokin NN:n bugi vai mitä ihmettä nikkelin hinnassa tapahtuu? :face_with_monocle:

1 tykkäys

Kiinalainen shorttari joutui pulaan. Perus shortsqueeze, jopa ylen pääuutisissa kerrottiin hintojen käyneen kaikkien aikojen huipussa kertomatta mistä oli kyse.

9 tykkäystä

Joutui pulaan ja jäädyttivät kaikenlisäksi treidauksen. Perus pörssi hommaa… hävitä kyllä saa muttei voittaa :smiley: onkohan kulta/hopea seuraavana.

Kiinahömpötysbumtsibum-salkku

Tiistain premarketista keskiviikon closeen +45.7 %.

2021 helmikuun puolivälistä keskiviikon closeen -63.3 % (tiistain premarketissa tämä luku oli -74.8 %)

Vielä on matkaa.

E:

Eilinen HSI:n nousu taisi olla +9.08 %.

Tänään kiivettiin +7.04 %.

22 tykkäystä

Hieman askarruttaa Renkaiden nousu. Ketkähän myivät ja ketkä ostavat?

Vaihtohan on ollut moninkertainen Ukrainan sodan alettua normaaliin verrattuna eli kyllä noin isot volyymit nousevalla kurssilla vaativat ulkomaalaisten sijoittajien mukanaoloa, suomalaiset eläkeyhtiöt tai Solidium eivät tuohon yksinään pysty. Toki itsellä ollut seurannassa koko matkan 30 eurosta 11 euroon ja sieltä takaisin melkein 19 euroon, mutta en ole uskaltanut tarttua “tarjoukseen”. Mielestäni Rinkuloiden sijoitustarina on kokonaan muuttunut, kun Damokleen miekka roikkuu Venäjän tehtaan yllä. Vaikka rauhansopimus varmuudella ennen pitkää saavutetaan, en oikein näe tulevaisuutta sille, että homma jatkuisi entisellään renkaiden tuotannossa siellä pakotteiden takia, ne eivät ole poistumassa mihinkään. Uuden tehtaan perustaminen esim. johonkin Itä-Euroopan maahan on vuosien projekti. Iso raha tosin harvoin näin väärässä on eli varmaan ainakaan tuota tehtaan kansallistamista ei pidetä todennäköisenä vaihtoehtona.

8 tykkäystä

Mitäköhän mahtoi äsken tapahtua kun kaikki Venäjä-riski-osakkeet (ainakin Fortum, Nokian renkaat ja Finnair) dyykkasi yhtäkkiä 5 minuutissa pari prosenttia samanaikaisesti.

Jotain uusia uutisia sodasta?

6 tykkäystä

En tiedä jos näistä tuo ensimmäinen, että jopa Venäjä on sitä mieltä että eilinen Financial Timesin juttu oli mitä sattuu (Ukraina jo aiemmin ilmoittanu että se oli Venäjän huttua, ei mikään sopimuspohja)

Ja lisäksi on tämmöstä lausuntoa, mikä ei sinäsä ole mitään uutta

8 tykkäystä

Fortum ja Microsoft yhteistyöhön

image

16 tykkäystä