Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Jos viime vuonna spacien arvostukset lähtivät käsistä, niin lähti myöskin perinteisten IPOjenkin arvostukset. Viimeisimpänä epäonnistujana Uipath, joka onkin viime vuoden huipusta tullut lähes -80% tonttiin ja eilen otettiin taas kevyt -25%

Eilen tuli ulos vähemmän ruusuiset näkymät 2022-2023 ajalle ja aiempi lähes 100% lv kasvu tipahtaa sinne 20% korville. Eipä ihme, että kurssi ottanut osumaa, kun edelleen ollaan 15 jaardin arvostuksessa ja viime vuonna käytiin 60 jaardissakin pahimmillaan. Hyvä tuote, mitä itsekin käytän työssäni, mutta onhan tuo edelleen aika poskettomasti arvostettu, kun tappiotakin tullaan luultavasti tekemään vielä pitkään.

4 tykkäystä

Mikähän tuossa mahtoi olla ylimittaisen dipin syynä🤔
Robot sekaisin, stoplossit?


Parimilliä lisää…edit - 3Mkpl

Varmaan ja paniikki päällä kun niin paljon laskee. 60 sek lapusta irtoaa 37sek osinko niin pitäisi olla 23 sek tasolla. Järjettömästä laskusta sitten toiseen ääripäähän. :grinning:
Löysiköhän evlin ostajat uuden kohteen, kun nyt kerran halvalla saa :woozy_face: :thinking:

1 tykkäys

Saksalaisen Bayerin viimeisen 1kk käyrä näyttää vakuuttavalta:

2 tykkäystä

Popcornit otettu esille. :smile:

18 tykkäystä

PLUGilla 30 taalaa puhki, ainakin hetkellisesti :blush: :rocket: +6%… Edit:+9%, mikähän uutinen näitä jenkkivetyjä tänään nostaa vai onko perinteistä vetyhulluttelua?

…+12% voisiko olla IPCC raportti taustalla, vaikkei niin hyviä uutisia olekaan :disappointed:

18 tykkäystä

Tuosta Evon veivaamisesta tulee mieleen, että tästähän pitäisi aidosti rakentaa malli, joka kertoo milloin tähdet on ns. kohdillaan ja kertoo, milloin all-in ja 8% päivätilit taskuun :slightly_smiling_face:

15 tykkäystä

Bull Evo x3:lla 24% :wink:

4 tykkäystä

Ja sit tulee se päivä kun all in rysähtää tonttiin. :grimacing:
No mun salkulla se ei paljon tuntuisi, mut varakkaammilla saattais harmittaa.

——-

Hajautusta kun mietin Suomen ulkopuolelle niin tuli sodan takia mieleen norjan öljy. Menin katsomaan Equinoria, ihan vakuuttava vuoden kehitys. Ajattelin, että olipa jees tajuta tämäkin tässä vaiheessa.

5 tykkäystä

Oma EVO-pähkäily viimeisen kuukauden ajalta, kun n. 1090-1100 SEK tasoa kolkuteltu jo viitisen kertaa… joka kerta sama kysymys ja toistaiseksi on oltu tuolla oikealla napilla (joka tuntuu lähihistorian valossa olevan se väärä nappi nimestään huolimatta)

image

35 tykkäystä

Vähän sama vika tän holdailun kans. 2/5 Salkun Evosta ostettu 1030sek tasoilta 12.02.21. Joku voisi väittää että +60% tuotoilla olisi jo kannattanut aikoinaan myydä, mutta sillon kurssit meni vain ylös ja Ränta på ränta raikas.

6 tykkäystä

Yllättävän vähän Plug Power hehkuttelua täällä, kuitenkin jo 12% nousua tänään. Oman salkkuni kulmakivi nousi kertaheitolla mukavasti plussalle kun tammikuussa oltiin vielä puolen vuoden palkan verran tappiolla.

30 tykkäystä

Mitäköhän jenkkilässä taas tapahtuu. Kaikki ev, vety yms laput kiitää 5-15% nousussa ja lähes kaikki paskimmat despacitkin rallattelee. Ainoastaan maailman paskin osake Payshit vetää tyypillisesti miinuksella uuden sopimuksen julkaisuun :laughing:

41 tykkäystä

Oisko IPCC raportti:

5 tykkäystä

Ainakin Fiskerin tapauksessa perjantai-iltana paikallista aikaa tuli uutinen, että 40 000 kpl ennakkovarausten raja ylitetty, ja 2023 myynti todennäköisesti ylittää (Magnan ja Lordstownin) valmistuskapasiteetin.

https://finance.yahoo.com/m/ce9185b8-53e0-32ed-a489-bd8f4b79aac6/fisker-says-it-has-more-than.html

image

image

Jos nuo 40k ennakkovarausta on niihin premium-malleihin (Ocean One, Ocean Extreme), joiden OVH on 68 999 USD, niin pelkästään ennakkovarauksilla myynti on about 2,75 miljardia USD. On siinä käytännössä myös niitä halvempia malleja, joten eiköhän oikea myynti ennakkovarauksista ole jotain 1,8 - 2 miljardin USD luokkaa (siltikin).

Ei paha myynti velattomalle asset-light start-upille :smiley:

11 tykkäystä

Aivan mahtavaa Plug n.+12% nousussa ja NIO n.+8%, salkku ytd nollaan!

21 tykkäystä

Selailin Investingin nettisivuilta Evolutionin kurssidataa. 1v 9kk aikaikkunaan mahtuu ainoastaan yksi pörssipäivä, jolloin ollaan noustu enemmän kuin tänään (+8,6%). Ja kas kummaa, klo 18.30 ilmestyy positiivinen pörssitiedote. :slight_smile:

20 tykkäystä

Väittäisin silti sattumaksi. Tänään kaikki Ruotsalaiset nousivat paljon. Omassa salkussa lukuisia yli 5% päivänousijoita. Evolution oli laskenut viikon verran ilman uutisia vaiika muu markkina oli noussut. Tänään sitten nousua lähes 25.3 takaiseen viimeisen kuukauden huippuun.

3 tykkäystä

Tuon tiedotteen sisältö oli kyllä yleisessä tiedossa jo ennen kaupankäynnin päättymistä. Esim. https://twitter.com/Caaarli552/status/1510955389680029700?t=GLYmTwB6nQZFORQS9EEwXQ&s=19. Sen takia varmaan osteltiin toki.

3 tykkäystä