Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)


Muutaman vuosikymmenen kokemuksella, itse näen sen näin. Me ollaan oltu weekly down trendissä vuoden alusta, tammikuun puolesta välistä. Silloin lähden myymään salkusta kaikkea, mikä on noussut eniten ja alan keräämään käteistä. En edes mieti hirveästi, mitä makroekonomia sanoo. Siinä oma kokemus tulee peliin. En usko, että 4129 kestää, mutta katsotaan. En kuitenkaan ostele juurikaan toistaiseksi, pelaan lyhyttä päätyyn :person_fencing:

29 tykkäystä

Tuli mieleen, että noita lyhenteitä voisi ehkä vähän selventää, jotta olisi helpommin ymmärrettävää tekstiä. Ne eivät ole varmaan kovin selviä niille, jotka eivät ole perehtyneet tekniseen analyysiin tarkemmin.

6 tykkäystä

Näitä termejä on käyty todella kattavasti läpi teknisen analyysin ketjussa vuosien mittaan, mutta joitain noista termeistä olen selittänyt esimerkiksi täällä:
https://viisasraha.fi/Näkökulma/Trendien-anatomiaa

14 tykkäystä

Torstaina ja perjantaina nämä indeksit laskivat melkein identtisellä tavalla suorana viivana alusta loppuun. Näyttää vähän kummalliselta, kun ei ole oikein yhtään intraday-volatiliteettia, algoritmit vain myy tasaisesti alemmas suunnilleen kaikkea. Mitkähän tuossa voisi olla määrittävänä tekijänä että päivän muutoksista tulee noin monotonisia?

15 tykkäystä

No ei näemmä pitkään tarvinnut ihmetellä. Pari tuntia tuosta viestistä, joku isompi peluri alkoi pistämään kunnolla lappua laitaan ja näyttäisi perjantaina ottaneen vaatimattoman -27% alas :joy:

Edelleen shortattavien lappujen lainakorko huitelee siinä 800% luokassa, mutta ei sekään näemmä estä tuollaisia suurempia tiputuksia.

Yllätys

Üllätys

Keuliiko osake, jos on tälläisenä peruspunaisena päivänä 0,04% plussalla :thinking::grin: (daimler sinnittelee…)

3 tykkäystä

Rovio senkun painelee +2,32%, kun muu maailma ympärillä ottaa hiukan lukua.

5 tykkäystä

Juu kyllä sai tuossa äsken lounastauolla Nordnetin sovelluksen avatessa katsoa taas numeroita kahteen kertaan. Selkeästi maanantaifiilikset myös pörssissä. :grin:

4 tykkäystä

Heips, mitä mieltä yleisesti olet pörssin suurimmista nousijoista ja laskijoista, mitä voi nähdä listattuina esimerkiksi Kauppalehden kaltaisella sivustolla kuvan mukaisesti?

Olen Michael Ungeheuer (Aalto-yliopiston rahoituksen professori) ja meillä on yhteinen tutkimusprojekti Aalto-yliopiston professori Vesa Puttosen kanssa. Olemme kiinnostuneita havainnoistasi ja tulevaisuuden odotuksistasi, mitä sinulla yleisesti on nousija ja laskija osakkeisiin liittyen. Se mitä ajattelet näistä osakkeista voi auttaa meitä paremmin ymmärtämään osakekaupankäyntiin liittyviä päätöksiä ja sitä miten kaupankäynti päätöksiä voi parantaa.

Toivottavasti voit auttaa meitä vastaamalla kyselytutkimukseen alla olevasta linkistä. Vastaaminen tutkimukseen kestää alle 6 minuuttia. Kyselyn lopussa voit jättää meille sähköpostisi, jolloin lähetämme sinulle raportin tuloksista.

Kysely linkki (qualtrics)

Jos teillä on kysyttävää tutkimukseen liittyen, niin pistäkää vaan tulemaan. Yritän vastailla parhaani mukaan :slight_smile:

36 tykkäystä

Tämä ei liity edelliseen kyselyyn, mutta ajattelin laittaa tämän tähän, kun katsoin tuota VIX volatiliteetti-indeksin muutosta. Kysely on auki tämän päivän loppuun. :slight_smile:

VIX on nyt kirjoitushetkellä noussut melko reippaasti torstaista lähtien ja se on hieman alle 30. Jos mennään reilusti yli 30, niin silloin yleensä voisi veikata osakkeiden olevan selkeästi ylimyytyjä.

Milloin S&P 500 saavuttaa alimman arvon tällä viikolla?
  • ma
  • ti
  • ke
  • to
  • pe

0 voters

MOCORPista saatu kivasti hyvien uutisten nousut pois. Torstaista tultu alas 10 %

6 tykkäystä

Jaahas TWTR haltissa. News pending.
Elon Musk owns Twitter

11 tykkäystä

Oisko tässä ns. Ilmasta rahaa jos ostaa alle
54.2$

Ja luonnollisesti Dogecoin on myöskin tämän uutisen myötä yli 20% nousussa :joy:

2 tykkäystä

Erotus on riskipreemio sille että diili jostain syystä ei mene läpi. Ja tietty rahaa joutuu istuttamaan varmaan jotain kuukausia ainakin… Eipä moisilla yleensä hirveää tiliä pysty tekemään ellei oikeasti ole merkittävää riskiä että kauppa peruuntuu.

5 tykkäystä

Ilmeisesti noiden kauppojen toteutumiseen liittyvä riski (Merger Arbitrage) on joidenkin hedge fundien suosima spekulaation kohde. Ei välttämättä mitään erityisen tuottavaa tosin.

Jos on Liikaa Rahaa ja sille pitää löytää jotain parkkipaikkaa joka on yli 0% tuotolla niin tuommoiset on silloin ihan Ok, varsinkin jos tarjotaan selvää tuottomarginaalia rahan parkkeeraukselle. Ja puolestaan piensijoittaja joka on reilusti plussalla voi haluta rahansa mahdollisesti tuottavampaan paikkaan sen sijaan että makuuttaa sitä kuukausitolkulla prosentin-parin tuotto-odotuksella.

1 tykkäys

Meillä oli pari vuotta sitten houkuttelevaa tuotto-odotusta tarjolla Pihlajalinnan osakkeella Mehiläisen tehtyä siitä ostotarjouksen. Kauppa kuitenkin kariutui kilpailuviranomaisten vastustukseen ja riski realisoitui. Sen koomin Pihlajalinnan kurssi ei ole niin korkealla käynyt.

5 tykkäystä

Markkina palkitsi ennakoitua paremman tuloksen reilun 5 prosentin kurssilaskulla.

12 tykkäystä