Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Umicore +17% nousussa, kerkesikö joku huomaamaan uutista? Töiden välissä ei vielä kerennyt tutkimaan.

Yksi salkun tämän vuoden mörnijöistä.

2 tykkäystä

Tämähän maksaa hyvää 2,5 % osinkotuottoa. :joy:

Aika pienellä vaihdolla pudonnut eikä tiedotteita ole tullut. Eihän tämäkään immuuni talouden huolille mutta pitäisi olla enemmän ”opex” tavaraa myynnissä kuin syklisempää investointihärpäkettä.

14 tykkäystä

Tämä on kyllä hyvä havainto kurssien korrelaatiosta, kun sen oikein omin silmin näkee, vaikka teoreettisella tasolla toki pandemiaelvytyksen vaikutus arvostuspiikkiin ja sitä seuranneen tiukan korkopolitiikan vaikutukset sinänsä itsestäänselviä ovatkin. Aloin itsekin tästä motivoituneena katsoa useiden yhtiöiden pitkän aikavälin kurssikäyriä lävitse ja kovin samalta ne näyttävät varsinkin kuluttajasektorin pörssiyrityksissä.

Hieman siis yleistäen voidaan nähdä, että arvostustasot vähän niinkuin pyrkivät takaisin jonnekin 2019 tasolle. Mielestäni tämä kannattaa kyllä huomioida ostopäätöksissä.

18 tykkäystä

Näköjään Kempowerkaan ei ole immuuni. Nyt taulussa n. 13% miinusta ja huipuista ollaan tultu jo jotain 22% alas. Selkeästi pelko on ottanut ahneudesta vallan. Pitänee seurailla josko osake tulisi ostohintoihin.

11 tykkäystä

Se kun yritystä rankaistaan posarin puutteesta. Ottaa enemmän tauluun kun moni negarista. Arvostus on kireä kuin viulun kieli.

16 tykkäystä

Pahalta tuntuu, mutta tuntukoon. En myy. En vaikka laskisi euroon. Nämä asemat pidetään, tai sitten niihin kuollaan -Kapteeni Karjula
Ohan tuossa ollutkin ilmaa ja paljon. Nyt kupla puhkesi. Mut mun tähtäin on vuosien päässä. Tuli kyllä silti täysin puskista. Ihan varoittamatta.

Salkku sulaa silmissä, mutta niin sulan minäkin, kävin nimittäin just juoksemassa puolimaratonin 104kiloisena keski-ikäisenä ja keskivartalolihavana. Sai vähän muuta ajateltavaa :slightly_smiling_face:

83 tykkäystä

Noo kurssitietäjät? Loppuiko mantasta puhti?

  • Kyllä loppui. Ainakin 3,50 tasolta käydään hakemassa vauhtia.
  • Ei lähellekään. Ihan just 4 vastuksista läpi.
0 äänestäjää

Pitää antaa aikaa Mantalle. Neljän euron koputtelun jälkeen kasa pikavoittojen metsästäjiä hyppää pois kyydistä kun alta 3.5€ ostetut laput vaihdetaan pelimerkeiksi seuraavaan seikkailuun. Ja pitempää peliä pelaavat taas nyrpistävät nokkaa “liian kalliilla” ostamiseen. Normaali tasapainotilan hakua. Voi jatkua pitkäänkin, kenties seuraavaan osariin esimerkiksi. Tai sitten kun tulee jotain uutisia.

8 tykkäystä

Tätähän se on - päivästä toiseen ja eri lapuilla. Ikuinen “jalo” kädenvääntö. Aika fifty sixty menee äänestys.

2 tykkäystä
4 tykkäystä

Toivon tietenkin suomalaisena että Kempower pärjäisi vaikka en sitä itse omistakaan. Halusin sanoa tämän ettei tuomita kateellisena. En haluaisi maalailla piruja seinille, mutta en sanoisi että kupla olisi välttämättä puhjennut. Jonkun näköinen korjausliike menossa eli ehkä vasta pieni pihinä jostain kuuluu. Mikäli seuraava kvartaali olisi pettymys niin kurssi tulee pahasti tonttiin. Arvostus on edelleen kireä kuin viulunkieli kuten @Perttu_Hamalainen totesi. Kuluvan vuoden P/E kerroin 73,5. Kasvuyhtiölle jotain 20-25 tuntuu olevan perusteltu ja niin hyvälle kuin Kempower ehkä jopa 30. P/E 30:llä tänä vuonna kurssi olisi 17,2€ ja laskuvaraa 60%. Tietenkään asia ei näin yksinkertainen ole eikä sitä näin yksinkertaisesti tulisi ajatella, mutta nähtävissä on selvästi se että riskit ovat melko isot. Lievillekään pettymyksille ei ole tilaa. Toivotaan parasta :+1:

25 tykkäystä

Vaikka miten parhaansa mukaan yrittää kytätä kempowerin dippiä niin aina yllättää, nytkin kävi pohjalla just ku olin sienessä. :expressionless:

image

Paappa luokan boomeri firma. Tekee kuulemma kahvi mukeja

19 tykkäystä
1 tykkäys

voihan emppu… mikähä tätäki risoo ko näi komeesti putoilee, tuski ny tän kokone firma halvaantuu iha yhtäkkiä vaikkei mitää katastrofaalista oo tapahtunu (vai onko :roll_eyes: ) onneks keskihinta 20xx tienoilla nii pääseepähä ainaki käyttää käteistä :wink:

6 tykkäystä

Mikähän tällekin nyt yks kaks tuli? Oli ohuesti miinuksella koko päivän ja nyt otti vauhtia kohti kellaria. Onko jotain uutisia?

7 tykkäystä

Talenomin matka on kyllä ollut hurja. Ytd -50% puhkaistiin ja vauhti alaspäin sen kuin syvenee🫠 liiketoiminta saattaa olla defensiivistä, mutta kurssista katoaa merkkejä kuin tuhka tuuleen.

16 tykkäystä

Nyt on jenkkilän algot metapäissään. Russeli kipuaa alun kuopan jälkeen ja muut sukeltaa. Oma salkku veti -1500€
—> +1000€ alta 10min. No eiköhän tänään(kin) saada kunnon miinuksella illasta takaisin :grin:

Edit: miinukselle pääsy takaisin vaatikin n. 30 min :slight_smile:

14 tykkäystä

Sanoin tämän jo aikaisemmin. Yrittäkää hypätä kyydistä oikeassa kohtaa. Oliko se kohta +50 e hinta jää nähtäväksi.

En omista Kempoweria, mutta nyt tuli kyllä sellainen viisaus. Veikkaan Suomen miljonäärien määrän kasvavan räjähdysmäisesti, jos vaikka vain Inden foorumi onnistuisi tuossa :heart_eyes:

28 tykkäystä