Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Vähän on vielä esim. QT:llä kirittävää näihin kertoimiin :grin:

18 tykkäystä

Pinterest raportoi eilen q2 tuloksen ja markkina kiitti AH +20%. Oli ehkä pikkasen liian alas valunut, kun hengailtiin 17-19$ koronamontussa. Tulosta ei syntynyt aivan odotetulla tavalla, mutta nyt Jenkkien ollessa teknisessä taantumassa uskon markkinan antavan enemmän arvoa käyttäjämäärälle. Kun markkina elpyy ja mainosbudjetit laitetaan uudestaan kasvumoodiin, niin uskon tämän näkyvän PINS tuloksessa positiivisesti. Jälkipörssin mukaan oltaisiin palattu ainakin IPO hintaan, mutta vielä olisi omissa pohdinnoissa matkaa ylös.

Pinterestissä Mukana myös aktivistisijoittaja Elliot, jonka moni Suomessa tuntee Sammon Nordea myyntien taustavaikuttajana. Elliot mukana myös Paypal, jonka tulosta odottelen Jenkkiteknoista seuraavaksi.

Elliot positioista on jo alettu spekuloimaan yrittäisikö hän edistää Pinterestin ostoa tai sulautumista Paypaliin. Aikaisemmin Pinterest oli jo Paypalin ostokohteena, mutta osakkeenomistajat torppasivat sen lopulta.

https://www.cnbc.com/2022/08/01/pinterest-earnings-q2-2022html.html

9 tykkäystä

No se ilo Tokmannin hyvästä tuloksesta ei pitkään vanhentunut ja nyt taidettiin taas lähteä tuttuun suuntaan :grin:

19 tykkäystä

Näin Qt:n, Harvian, Remedyn ja Kamuxin omistajana voin kertoa, että mennyt vuosi on ollut vähintäänkin kovin epämukavia. Olen katsonut kaikissa koko laskun huipuilta alas, toki myös ostanut selvästi ennen huippuja. Ajatellut koko ajan, etten myy koska nyt varmaan alkaa olla pohjat. Jopa lisäillyt pari kertaa dipeistä. Joka suunnasta saanut lukea, kuinka ovat hyviä yhtiöitä kuitenkin kurssilaskuista huolimatta. Nousuvaiheessa vuosi sitten luin monesta paikasta, kuinka ei kannata myydä hyvin nousseita yhtiöitä, koska niissä tyypillisesti hyvät asiat seuraa hyviä asioita.

No, ehkä tässä taas jotain opittiin sijoittamisesta. Kunnes seuraavalla kerralla vastaavassa tilanteessa joskus vuosien päästä markkina ei käyttäydykään niin kuin se nyt on käyttäytynyt. Oppirahoja on turhauttavaa maksella näin vielä 10 vuoden sijoitusurankin jälkeen.

98 tykkäystä

Miksi Kamux on yli 5 prosentin laskussa? Olin varma että nyt on tullut negari, mutta en löydä tietoa tästä mistään. Tietty osake ottanut jonkin verran etukenoa viime viikkoina.

Eiköhän se tähän uunituoreeseen tilastointiin käytettyjen autojen kaupasta liity.

Samalla sanottava, että Talenom otti tosiaan tuulta purjeisiin hyvästä Q2-tuloksesta:
image
Siirtyykö ne Qt, Harvia, Tecnotree, Remedy -pääomat nyt Talenomiin, joka ei pettänyt odotuksia?

Niin tai näin, melkoinen päivänousu.

13 tykkäystä

Kamux osui taas 8 euron maksimitasoon, niin pitää palata 7.5e tasolle :smiley:

8 tykkäystä

Saapa nähdä keksiikö Kiina jotain jekkuja tänään. Ainakin meteliä PR-koneistosta lähtee. Edelleen epävirallinen huhu että Pelosi pyrähtäisi paikalle Taiwaniin tänään illalla paikallista aikaa (kello siellä tällä hetkellä 16:30 ja huhut ovat puhuneet että iltakymmenen jälkeen tulisi mestoille)

Että jos yhtäkkiä indekseissä näkyy isoa liikettä niin kannattaa ensimmäisenä tarkistaa onko Kiina alkanut rähisemään lausunto-automaatin lisäksi myös kättä pidemmällä… :grimacing:

17 tykkäystä

En tähän hätään löytänyt mitään uutista tai tiedotetta, mutta mikäköhän Mustin kurssia painaa. Miltei -6% taulussa ilman mitään tiedotetta.

Pienivaihtoinen lappu + miinuspäivä ja paljon pelokkaita yksityissijoittajia jotka ovat katselleet kun naapurilaput ottaa random -20% osumia, tuskin sen kummepaa tarvitsee. Melkein mikä vaan on tänään pari-kolme pinnaa miinuksella ja mitä pienempi päivävaihto, sen herkemmin ylilyö.

4 tykkäystä

jos nousee ensin kuukaudessa 20%, näissä markkinoissa ei kyllä tarvita mitään uutista miksi sitten rallatellaankin jonkun verran alaspäin.

Käytännössä lähes kaikki Helsingin osakkeet voivat muuttua tuon verran päivässä ilman uutisia jos indeksissä vahva päiväliike. Yli 10% liikkeiden kohdalla, jos indeksitasolla ei ole isoa liikettä, voi ehkä miettiä, tietääkö joku muita enemmän jos ei uutisia löydy. Varsinkin jos joku Sampo tai Nokia kyseessä.

1 tykkäys

Nyt kun Harvia on jo alle 20e, niin eikö yhtiö voisi ostella omiaan hiukan ja tökätä osakkeet sitten kiukaan “pesään viriksi” ?
Miljoonalla jo saisi 50.000kpl…

20 tykkäystä

Jatkoa saagalle, omistavat vissiin osuuden tuosta viikossa X00-baganneesta :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

“Those who play with fire will get burned”

Tätä retoriikka on käytetty useasti. Viime viikolla ensimmäistä kertaa Presidentti Xi sanoi nämä samat sanat Bidenille.

Kiina on pitänyt BBC mukaan 5 sotaharjoitusta lähellä rannikkoa ja ilmoittanut valmiutensa “mihin tahansa tapahtumiin”.

Kiina on tänään tehnyt myös verkkohyökkäyksiä.

Emme tiedä mitä tuleman pitää mutta kovempaa sapelien kolistelua pitkään aikaan.

Sanomattakin selvää että rajoitettukin sotilaallinen aktiivisuus tai kauppasaartoon pyrkivä hybridioperaatio saa taas Mustin -6% dipit näyttämään pikkumurheilta. “Then we really know what inflation is”

Edit: lisättäköön disclaimerina, että en toivo, halua mitään tällaista, enkä muuta kuin referoin BBC uutisia. Näiden ikävien faktojen latelu saa vaan postauksen näyttämään tosi ikävältä.

8 tykkäystä

Jätän tämän vain tähän :sunglasses:

29 tykkäystä

Hieno täsmennys Pohjolan Eka. Olen niin “nuori” etten osaa asettaa asiaa historialliseen kontekstiin.

3 tykkäystä

Mistä tämmöisiä löytää :joy: Onnittelut niille joka tätä omistaa. Nordnetin mukaan vain 6 :thinking: Hyvän tilin varmaan joku onnistunut tekemään.

Ja ettei nyt aivan ohi mene niin orocossa näyttäisi olevan jotain pientä heräämistä.

3 tykkäystä

On tämä Harvian kurssilaskettelu jo ihan käsittämätöntä. Alkaa jo omistajan kukkarossa tuntumaan tämä laskettelu.

1 tykkäys

Harvia oli korkeimmillaan jo lähelle 25% osuus salkusta. Nyt laskettelun jälkeen enää 10%. Ei siis nämä rymypäivät enää vaikuta niin paljoa koko salkkuun kuin koko kevään on tehnyt. Jos siis väkisellä tästä jotain positiivista kaivetaan :rofl:

26 tykkäystä