Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Lamor ottanut tässä about viikon kahden sisällä välillä tosi kovia hetkellisiä päivänousuja (käynyt päivänsisäisesti parhaimmillaan 5,3 eurossa). Tänäänkin käytiin parhaimmillaan tasan vitosessa. Vaihto on toki pientä, mutta ei tämä nähdäkseni ainakaan huono merkki ole. Onkohan ollut sama ostaja kyseessä? Jos tätä joku instikka haluaa imuroida enemmän salkkuunsa, niin saa kyllä tosiaan kauhoa viikkokaupalla lappua salkuunsa.

5 tykkäystä

Ehdin jo innostua Lamorin +6%:in noususta, kunnes huomasin, että ostettu olikin ainoastaan 3 kpl hintaan 4,9995 €. Hämmennys jäi jäljelle: Onko jollain välittäjällä niin pienet kulut, että tällainen ostos on järkevä? Miksi nostaa hintaa niin ylös? Vai onko kyseessä vain sijoittamista kokeileva kansalainen, joka ei osaa huomioida transaktiokuluja?

4 tykkäystä

Viime päivien kehitys tuntuu jotenkin epätodelliselta vuoden kärvistelyn ja tuskan jälkeen. Tänäänkin (taas) tällaisia lukemia. Ei näissä missään isoja rahoja ole kiinni, mutta mukavaa silti. Jopa muutama kauan sitten ostamani spekulatiivinen penniosake on noussut takaisin plussalle. :partying_face::rocket:

8 tykkäystä

Nordean alustalla on sama ostaako Lamoria 3kpl vai 150kpl, kulut on 1% alle 800 euron ostoksessa.

10 tykkäystä

Jaa tää on se syy että noita 1kpl osakkeen ostoja on pörssissä vähävaihtoisissa koko ajan.
Ostavat myyntilaidasta(Tai myyvät ostolaitaan) yhden ja jäävät ostolaitaan odottamaan loppupäiväksi että myyntilaidan piensijoittaja joka on tuon 1kpl kaupan vuoksi joutunut jo maksamaan sen päivän osalta koko 9€ kaupankäyntipalkkion, myy toimeksiannon loput osakkeet ostolaitaan myöhemmin samana päivänä ettei mene toista kertaa 9€ samasta myynnistä. Jos pitää toimeksiantoa useamman päivän voi tuo 9€ mennä viisikin kertaa 1kpl myynteihin, eikä toimeksiannon osakemäärä ole juurikaan pienentynyt vielä.
Tuommoinen vedätys on hyvin yleistä nykyään kun joillakin toimijoilla selvästi alhaisemmat kulut kuin toisilla.

8 tykkäystä

Osalla pointtina on ostaa osake tai kaksi ja mennä yhtiökokokoukseen juomaan kahvit Ja syömään pullat… Boomereiden ajanvietettä.

7 tykkäystä

En kyllä vielä kahden nousupäivän jälkeen lähtisi käännettä hehkuttamaan. Enemmänkin bull trapilta tuo minusta vaikuttaa. En tiedä mikä orocon shortti tilanne on, mutta vastaavia pomppuja voi tulla kun shortit suljetaan, sitten matka jatkuu taas kohti kaakkoa.

Tästä tuloskaudesta ei tunteita puutu :cold_face:

image

21 tykkäystä

Kasvuyhtiö jonka rakettibensaa on menty laihentamaan koska inflaatio-makrohuolet ja sijoittajien äkillinen kiinnostus kassavirtaan ja liikevoittoon pelkän liikevaihdon kasvun sijaan. Aiheuttaa ilmakuoppia.

3 tykkäystä

Voi hyvänen aika tuota Revenion rallia. Yli 10% nousussa jo osarin jälkeen. Onhan yhtiöltä totuttu erinomaisuuteen ja siihen ettei pettymyksiä tule, mutta kyllä oma sormi alkaa jo hamuta myyntinappia kohti. P/S 15 tälle vuodelle ei tunnu tässä ympäristössä kestävältä :cold_face:

10 tykkäystä

Mitä täällä tapahtuu! :eyes: :eyes: :eyes:
image

3 tykkäystä

Harri, Harri jo nimikin velvoittaa :wink:. Erehdyin itse keventelemään tätä viime vuoden puolella ulkomuistista 60 euron paremmalta puolelta kokonaista kaksiosaketta. Nyt tuntuu, että ei olisi kannattanut. Laput oli ostettu Donen nimellä ulkomuistista 0,28€ hintaan. Järkyttävät verot, vähemmällä pääsee , kun odottelee vaan Reven osinkoja.

Tähän vaan tulee itsellä mieleen näitä Buffettin kuluneita sloganeita: “Only when the tide goes out do you discover who’s been swimming naked.” Putlerin hyökättyä Ukrainaan tapahtui kaikienlaista. Fortum on Uniperikadossa, Renkailla ei ole tehtaita, Kuutti syväsukeltaa ja Haarumille kävi sauna-Timot. Mitä tekee Reve, myy enemmän silmänpainelaitteita.

Tästä päästään toiseen suureen eli Charlie Mungeriin. Jossakin yhtiö kokouksessa häneltä kysyttiin, että jos saisit valita yhden osakkeen salkkuusi, mikä se olisi olisi. Munger vastasi jotenkin näin: "Coca Cola, it’s hell of stock. ". Tuo edellä mainittu tulee aina mieleen, kun on näitä erilaisia kriisejä niin aina voi esittää kysymyksen mitä tekee Coca Cola? Coca Cola myy Coca Colaa.

Itseltä löytyy salkusta kahden mainitun lisäksi Apple. Puolen vuoden sisään olen pohtinut pitäisikö osakkeen apinoa tiputtaa salkussa, kun osuus on noussut isoksi hyvä kurssikehityksen vuoksi ja osinko on alhainen suhteessa osakkeen hintaan. Taas tuntuu, että itse tekisi mielilausua Mungerin sanat näistä kolmesta osakkeesta. Puhuit tuossa P/S-luvusta, itse ajattelen, että jossain tulee raja vastaan laitteen myyntimäärissä, mutta kaikilla yhtiöillä on monenlaista myyntiä, joka kehittyy kokoajan. Ne ovat helv–tinmoisia osakkeita.

Loppuun tähän vain toteamus, että tuntuu kuin yhtiöt etenisivät bisneksineen kuin panssarivaunu ajan henkeen viitaten. Reve on noussut 200 liukuvan paremmalle puolelle ja varmaa liukkarin trendi alkaa pikku hiljaa kääntämään ylös, kuten sillä on tapana suunnata.

13 tykkäystä

Glastonilta hyvä osari ja kurssi kevyessä nousussa. :grin: Positiivisia yllätyksiä, kun odotukset ovat maltilliset.

3 tykkäystä

Taitaa olla myyjät aika vähissä by oroco
No, eiköhän ne taas kohta aktivoidu :partying_face:

2 tykkäystä

Näyttökuva 2022-08-04 163930

Hyvä keli kaurajäätelölle tänäänkin =)

Varo vaan Coca-Cola täältä tullaan

5 tykkäystä

Ohjeistuksen palautus ja inderesin ennusteiden selkeä ylitys näkyy kurssissa.

1 tykkäys

Hieman myöhässä tulee hehkutus, mutta Caverion julkaisi aamulla hyvän Q2-tuloksen ja näkymät tulevaisuuteen olivat positiiviset riskeistä huolimatta. Kurssi tällä hetkellä noin +6,5 %.

Salkun yhtiöistä viime aikoina Kreate, UPM, Sampo, Tokmanni (ex) ja Caverion ovat julkaisseet hyvän Q2-tuloksen. Jos vielä Apetit sellaisen tarjoaa 18.8., niin riskinä on, että pissa menee päähän kun sijoittaminen tuntuu niin helpolta… :wink:

2 tykkäystä

Tuosta Yellow Corp:sta oli jotain kyselyä ta ketjussa viimeviikolla, että onko kurssin suuntaan tulossa muutos ylös päin. Alkaakohan markkinoilla olemaan pian samaa menoa kun joskus “vanhaan hyvään” aikaan :sweat_smile:

Lisäys: Kysely ei ollut minulta, mutta kiinnitti huomioni silloin ja aloin seurailla uteliaisuudesta.

Tämä tekee pahaa kun ei koskaan sitten lähdetty pohjalta tai edes sieltä päinkään kyytiin… elämä opettaa :face_holding_back_tears:

Edit: kuten Mutu alla, jossittelu on ihan turhaa. Itsellä ollut tiukassa seurannassa melkein päivittäin koko vuoden ja paljon aiemminkin ja useaan otteen kokeillut ostella eriä, mutta olisko sitä vaan väsynyt kurssien tuijottamiseen kesällä ja jatkuvaan alamäkeen, ja sieltä se sitten pohja löytyikin.

10 tykkäystä

Tätä on kehuttu jo pitkään. Israel sai/saa jotenkin Kiina-fibat aikaan riskien kanssa, joten jäi ostamatta, vaikka löytyykin pienehköltä USA-seurantalistalta.

Toisaalta tässäkin on ihan turha jossitella. YTD -47%. Oli monen mielestä houkuttelevan hintainen silloinkin. Ainahan sitä saisi huipputuotot kun tietäisi ostaa just pohjilla näitä toipuvia osakkeita. :slight_smile:

6 tykkäystä