Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Hysse muuten oli tasan kuukausi sitten samalla tasolla kuin juuri nyt.

14 tykkäystä

Kun viimeaikaiset uutiset firmasta on lähinnä mallia “lakijuttuja siellä ja täällä ja tuolla” ja sitten :octopus:

2 tykkäystä

Tämäpä, olen kaavaillut jos näin käy niin voidaan nähdä bottom markkinoilla vasta 1H 2023

1 tykkäys

Eilen kattelin Hyzonin käyrää ja myhäilin itsekseni kun alettiin oleen omassa KH:ssa ja hyvässä nousussa. Mietin että tuskin saa alta kolmosen enään…
No nythän sais mutta ei kyllä tohi enempää sijoittaa. Kassellaan puolen vuoden päästä notta mikä on tilanne.

15 tykkäystä

Tämähän on ihan jokapäiväistä hommaa… kaurajäätelön syönti. Okei, enempää en enää laita.

7 tykkäystä

Missä päivittäinen Stonkmann-kuva? Onhan se rallatellut jopa +1,29% tänään :thinking:

(saisipa foorumille filtterin, joka siivoaa kaikki viestit pois tietyllä avainsanalla)

32 tykkäystä

Kerran täällä oli noita voxtur hehkutuksia, niin todettakoon et palasi yhtä nopeasti takaisin mitä alkuviikosta nousi. No joo on se vielä hiukan korkeammalla.

Eilen joku onnekas saanut 0,64 cad ja tänään voi todeta sen olevan 0,51 cad. Kivat -20% eilisestä piikistä.

6 tykkäystä

IPO-ihmeet Amerikassa ne vaan jatkuu, offering-hinta oli $4.00. Kaupankäynti on käytännössä halttia haltin perään, liekö tulossa joku ennätys…?

7 tykkäystä

WHEN YOU OWN HYZON

Ja omistan siis itsekin :grin:

121 tykkäystä

Peakinflation on ohitettu ja sen markkina on hinnoitellut tässä ralissa. Ei tarvitse katsoa kuin raakaaineiden, öljyn ja polttoaineen hintoja ja tietää että cpi tulee olemaan alle 9%. Seuraava kysymys jota markkina alkaa hinnoitella on core inflation. Tämän päivän non farm payroll ennusti sen olevan tulessa. Palkat menossa katosta läpi samaan aikaan kun työllisyysaste pienenee joka luo lisää palkkainflaatiota. Ennakkotiedot vuokrista ei myöskään hyvältä. FED ei voi muuta kun lyödä lisää korotusta koneeseen.

Lähteet
MaverickOfWallStreet ja MacroAlf.

3 tykkäystä

Jos on tyytyväinen omistamansa osakkeen arvostustasoon pörssissä, päivittäisillä kurssimuutoksilla ei juuri pitäisi olla vaikutusta omistuksen järkevyyteen. Joten osakkeen tyytyväinen omistaja ottaa vastaan myönteisellä mielellä niin +1,29%:n rallattelut kuin -2,58%:n dippaukset.

Joten siinä mielessä esim. Stockmann-sammakko voisi köllötellä täällä foorumilaisten ilona jokaisena pörssipäivänä😂

9 tykkäystä

Opendoor julkaisi torstaina pehmoisen osarin ja tiputti Q3 liikevaihto ennustetta 4260m => 2200m-2600m.
Tästä kurssi perjantaina, muuten laskupäivänä +21%

Taisi Porch nousta myös tuon imussa perjantaina. :smile:

5 tykkäystä

Property tech firmoja on nuijittu aika reilusti vuoden vaihteesta lähtien. Porch groupilla mielenkiintoinen tilanne senkin vuoksi, että institutional ownership % on todella korkea ja lisäksi monena päivänä merkittävä osa vaihdosta on ollut shorttia. Omistajalistalle ilmestyi heinäkuussa uusi ~10% omistaja. Odotan innolla huomista Q2 osaria.

5 tykkäystä

Onko tuo trollaaminen enää järkevää? Kurssimuutosta tuntuu olevan kovin vaikea laittaa postaukseen mukaan. Onhan se Stockmann taas ruhtinaallisessa 0,5% nousussa. Meemeily vaikuttaa vaan typerältä tänäkin päivänä.

Tarkennetaan nyt vielä varalta, että ei ärsytä sen takia, että Stockmannia ei löydy salkusta. Jos tuollainen 0,5% päivänousu jossain salkun ulkopuolisessa firmassa aiheuttaisi harmitusta niin saisi olla koko ajan naama nyrpeänä.

60 tykkäystä

Eikö tämä ketju alunperin luotua meemeilyä ja kurssimuutosten ihmettelyä varten, jotta ne saadaan siivottua pois yhtiöketjuista?? Modet näköjään ottaneet aiempaa tiukemman linjan tähänkin ketjuun.

Esimerkki ketjuun kuuluvasta viestistä ketjun luojan mukaan:

23 tykkäystä

Juu eihän noissa mitään ongelmaa ole normaalisti. Jos yhden firman meemiä työntyy jatkuvasti ketjuun, vaikka sen kurssi on pysynyt samassa kuin edellisenä päivänä tai noussut indeksin verran, niin silloin on syytä jo viheltää peli poikki. Sammakkokuva on jo menettänyt merkityksensä.

33 tykkäystä

Ehkä näin, mutta tuo sammakko-meemi on jo nähty, ja sen toistaminen (ilman mitään lisätietoa) selvästi ärsyttää enemmän kuin tuo hyötyä ketjun seuraajille. Tuossa esimerkissähän on mukana ihan oikeaa tietoa, mikä avaa kurssimuutosta ja sitä kautta tuo lisäarvoa EVOn seuraajille. Eli kevyempi linja varmastikin ok, muttei silti tarvitse spämmätä tai trollata. Stockman meininki alkaa jo muistuttaa ulkomaan ketjujen pump&dump -kuvioita.

27 tykkäystä

Foorumille on aina kuulunut väliaikaiset yksittäiseen osakkeeseen liittyvät meemiaallot, oli kyseessä sitten Harvia, Hyzon tai nyttemmin Stockmann. Näitä ei haluttu yhtiöketjuun sotkemaan ”vakavaa keskustelua” ja kahvihuoneessa ne ärsyttivät kun tukkivat koko ketjun, niin päädyttiin että ne kuuluvat tänne. Nyt tämäkin ketju halutaan ankeuttaa, joten pitäisikö meidän seuravaaksi luoda ihan oma meemiketju ja kieltää meemit muualtapäin foorumia? :thinking: @Verneri_Pulkkinen ?

23 tykkäystä

Ei, vaan halutaan tehdä ketjusta mielenkiintoisempi kieltämällä samojen asioiden (tai meemien) spämmäys. Eli taistellaan ankeutumista vastaan. Kyse ei @Pohjolan_Eka ole missään vaiheessa ollut meemien kieltämisestä, vaan siitä että samaa kamaa pommitetaan päivästä toiseen ilman mitään lisäarvoa muille.

Edit: tehkää @Pohjolan_Eka vaikka erillinen stockmann-sammakkoketju, jos sitä on pakko päästä päivittäin jakamaan.

28 tykkäystä

Osaatkin varmaan sitten kertoa mihin ketjuun ne meemit kuuluvat? :upside_down_face:
Missä ketjussa haluaisit niitä katsella, jos kerran ei olla kieltämässä?

1 tykkäys