Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Tarkennuksena et mun keskihinta Nesteellä 4,44 eli olen mä ehtiny ns vuoristorataa näkemään… :smiley: :smiley: :smiley:

8 tykkäystä

Öljyn hinta kyykkäsi viimeisen 2 päivän aikana melkein -10% ja öljyfirmat kautta maailman tippuivat rotkosta alas samalla, eli Nesteen -4% ei ole mitään ihmeellistä tai tiputusta ilman syytä, markkinassa joka on kyntänyt viimeiset 2 viikkoa tonttiin samalla, kun joka tuutista huudetaan taantumaa/lamaa ja jatkuvaa korkojen nostoa.

6 tykkäystä

Tai ehkä ST1:en tuloksella osuutta asiaan?

Olisinpa osannut mennä vaan tähänkin osakkeeseen all-in eilen, niin olisin kirjoittamassa tätäkin viestiä ikiomalla saarellani Karibianmerellä.

39 tykkäystä

@Astrix Jokuhan voisi etsiä listan tulevista vastaavista IPOista, jos tuo toistuisi vielä.

2 tykkäystä

Kamux rikkoi 6€ maagisen rajan, jonka alla ollaan oltu viimeksi pahimmassa koronakuopassa maaliskuussa 2020. Nyt alkaa vahvasti näyttämään, että koronapohjat käydään korkkaamassa tämän kanssa.

27 tykkäystä

Laitan tämän sun kaffethuoneen kuvan myös tänne. Kamux kyntää. mutta niin tekee pari muutakin…

20 tykkäystä

Marimekko on laskenut osarin jälkeen kahdessa viikossa 25%. Osari vastasi pääpiirteittäin odotuksia.

25 tykkäystä

Jännä tuo Harvia. Muistaakseni jonkun videon yhyeydessä kehiteltiin meemi missä toimari tai talousjohtaja oli käsi yläviistoon, ja siitä ennustettiin kurssin tuleva kehitys kun nousu oli jatkunut pitkään samalla kulmalla. Nyt ilmeisesti käsi edelleen samassa kulmassa, mutta alaspäin :smiley::joy:. @Sijoittaja-alokas saattaa ehkä muistaa, ellei sitten ollut jokin muu ex-suosikkiyhtiöistä.

7 tykkäystä

Eipä olisi oikein vuosi sitten uskonut että Harviaa ja Kamuxia saa tänä päivänä näihin hintoihin, näin se maailma aina muuttuu nopeaan tahtiin.

7 tykkäystä

Ei olisi uskonut monesta muustakaan…

22 tykkäystä

Kyllä se taisi Harvia olla tai sitten QT :slight_smile: Harvian kanssa on kyllä sentimentti hapantunut aika tavalla tämän vuoden puolella. Kohta mennään jo -75% ytd ja tuossa tammikuun alussa oltiin kuitenkin lähellä ath lukemaa vielä. Tuo laskun jyrkkyys alkaa olemaan ihan jenkki-spacien luokkaa. Toki tämän kanssa on edelleen +200% + osingot, jos on IPOsta saakka ollut mukana ja onhan koronakuoppaankin vielä 50% matkaa.

Viime vuonna kun täällä valitteli omia paskaostoksia (köh, Payshit, köh), niin tuli useammankin kerran kommenttia siitä, että miksi ostelee paskalappuja, eikä laadukkaita kasvajia kuten Harvia päälle 30€ hinnoista :slight_smile:

Mielenkiintoista nähdä, että minne asti nuo turskalaatikossa komeilevat viime vuoden suosikit tippuvat, jos tästä indeksitasolla kyykkyä jatketaan vielä kesäkuun pohjien alle reippaasti.

15 tykkäystä


@Miguel3 helmikuulta 2022, Kamux pilkki osunut, Harvia pian seuraavana. Tarkoitus ei siis piruilla kellekään, mutta kovimman euforian aikana karhuja pidettiin trolleina ja tämä viesti sai lähes 100 tykkäystä.
@KalleH @Jarnis

47 tykkäystä

Suomessa saunotaan ja saunoja tulee kokoajan lisää.
Harvian osake ei hirveästi itseä ainakaan laskusta huolimatta houkutta.
Haluaako kuitenkaan kohta enää kukaan saunoa, kun sähkösaunan lämmittäminen ja siellä koko perheen käynti tulee maksamaan noin 30€/kerta. :+1:

Sinulla on varmaan todella hieno hotelli / spa tason saunaosasto, jos noin paljon maksaa tunnin - parin saunakerta :clap: Väittäisin kuitenkin, että suurimmalla osalla ihmisistä ei ole samanlaista luksusta kuin sinulla. Jos perhe saunoo noin tunnin puhutaan muutamasta eurosta tämän hetkisilläkin 0,3€/kwh hinnoilla.

Tämä lienee suuntaa-antava kiukaan kulutuksesta ns. perussaunassa https://www.netrauta.fi/sahkokiuas-harvia-cilindro-pc70-6-8kw-6-10m-kiintea-ohjaus

16 tykkäystä

Näin juuri. Sentimenttihän ei katso fundamentteja eikä osakekurssia. On kyllä Harvia hieman eri yhtiö kuin mitä oli “koronamontussa”.

Mutta mielenkiinnolla (ja isohkolla painolla salkussa) jään seuraamaan tulevia vuosia.

4 tykkäystä

Mistä muiden firmojen dipit sitten johtuu? Ihan normaali laskuprosentti näyttäisi olevan Evolla tänään.

Huvittavaa miten jostain mallisalkusta lähtee osake jonka tavoitehintaan on melkeen 100% nousuvara. Hatunnosto Inderesille siitä, että myynteihin vaaditaan negatiivinen suositus! Antaa enemmän luottoa analyyseihin. Olisi suht typerää suositella lukijoita ostamaan ja sitten itse myydä.

19 tykkäystä

Oliko tietoa vai tuuria?

Jos malliksi otetaan tuo 6,8 kW kiuas, niin suoraan laskennallisesti maksimaalisella lämmitysteholla 1 tunti maksaa sen 6,8 kW * 1 h * 0,3 e/kWh = 2,04 e (ei nyt huomioida saunan lamppuja tai muutakaan irrelevanttia). Huomioitavaa myös lienee, että kiukaat harvemmin täydellä teholla jylläävät koko saunomisaikaa, jos kiuas on mitoitettu oikein saunan kokoon eikä itse sauna-Timo ole löylyttelemässä. Tuosta suoraan laskettuna voi kertoimien vaikutusta saunomisen hintaan arvioida. Kummasti ne puukiukaiset saunatkin lämpenevät, vaikka koivuklapin hinta on 8,45 e/40L säkki (lähde: Koivuklapi (P-4557) | Byggmax).

Jotta nyt ei ihan kokonaan ketjun aiheesta karata, niin Harvian kurssilasku kyllä hirvittää, mutta suunniteltuja ostoja jatkossakin aion tehdä keskihintaa tiputtamaan. Horisontti siintää vuosien päässä yhtiön kanssa eikä sinänsä yhtiössä mitään maata mullistavaa (negatiivisessa mielessä) ole tapahtunut.

7 tykkäystä

Katsoin tuossa omia Harvian kauppoja ja huomasin, että ostot alkoivat hieman ennen koronadippiä, ja jatkuivat sitten rysäyksen jälkeen nousuun. Minusta tuo vajaa kympin hinta voisi olla taas ihan soppeli :slight_smile:

image

15 tykkäystä