Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Tämä selittänee:
ABB completes Accelleron spinoff (NYSE:ABB) | Seeking Alpha

1 tykkäys

Kyllä pörssimanipulaatio on kielletty. Hinnan vedättäminen ylös päin on helppoa. Sen kun ostat loppuhuutokaupassa sen verran paljon ja kalliilla että myyjät loppuvat kesken. Vähä vaihtoisessa tietenkin halvempaa.
Seuraava askel on sitten jo monta pykälää vaikeampi. Nyt pitäisi saada myyty isompi määrä osakkeita sen verran kalliilla että saa katettua hinnan ylös pumppauksen. Eli tarvitaan joku tyhmä ostaja. Myöskään yhtään fiksua myyjää ei saisi löytyä.
Eli ei tämä mikään automaattinen rahasampo ole.

1 tykkäys

Ei mikää laki estä sinua ostamasta ylihintaan osakkeita. Nää pienivaihtoiset laput on muutenkin alttiita manipulaatiolle, kuten keissi Boreo osoitti. Kurssi nousi huikeasti mitättömällä vaihdolla 3-4kk aikana. Sitten yrittivät ryöstää Sievin polkuhintaa käyttäen tota keinotekoisesti paisutettua kurssia arvostustikkuna. Tuo oli erittäin härskiä, mutta temppu lähes onnistui. Lisäksi homma ei ollut härskeydestään huolimatta laitonta.

13 tykkäystä

Rakettila kuuhun sanonta on jatkossa Endominesillä toiseen galaksiin :joy:

9 tykkäystä

Ammattitaidottomasti tehty weppisivu, ei huomioi tapahtunutta reverse-osakesplittiä (1:40) mutta joo, isot ovat numerot.

2 tykkäystä

Ennen oli Inderes-efekti ja nykyään on Alokas-efekti. :open_mouth:

image

41 tykkäystä

Ahaa, no sehän selittää. Kyseessä OP-mobiili äppi.

Jos ignoorataan kaikki turhat kynttilägraafit (:upside_down_face:) ja tehdään extreme-pro -tason tekninen analyysi puhtaasti päätöshintojen pohjalta, niin OMXH25 on tekemässä tuplapohjaa :money_mouth_face:. Tai ainakin markkinat luulevat sen tekevän tuplapohjaa :smiley:

(Harkitsin meemiketjua, mutta laitoin nyt kuitenkin tänne. En toki ihan vain teknisen analyysin tyyppejä ärsyttääkseni :slight_smile: )

6 tykkäystä

Näinhän sitä voisi luulla, mutta kun katsoo tämän päivän Storan vaihtoa niin kyllä siellä on vaihdettu paljon osakkeita 14,8e/osake hintaan. Tietenkään ei voi varmuudella sanoa käytäisiinkö tuolla hinnalla kauppaa ilman tätä eilistä nostoakin. Stora on ikäänkuin 3,1% nousussa ilman tuota eilisitä veiviä. Onhan se tuplat indeksiin nähden eli luulen että se joka tuon toteutti on tehnyt pienen tilin (ei mitään järisyttävää kuitenkaan vaan tyyliin muutaman satasen).

Incap +6,49% !! :rocket: :rocket: on kyllä hurjaa kiitoa, QT, Marimekko, Harvia, stocka… huhheijjaa :rocket:

3 tykkäystä

Tehokkaiden markkinoiden hypoteesin voisin kyseenalaistaa tätä nykyistä menoa katsellessa.

3 tykkäystä

Olis kiva päivä, jos osakepaino olisi vähän enemmän :sweat_smile:

12 tykkäystä

Markkinat ovat tehokkaat pitkällä aikavälillä, lyhyellä aikavälillä tunteet ja sattuman sen päivän kysyntä-tarjonta määrää hinnan. Tämän vuoksi osakepoiminta on kannattavaa, koska joskus tulee ajanjaksoja kun ihmiset katsovat lähelle ja myyvät peloissaan sinulle joka katsot kauas.

10 tykkäystä

Noni vincit + 7% tänään, enää 112 prosenttia ku nousee niin on omillaan eli kolmisen viikkoa tässä enää🤔

38 tykkäystä

Melkosta rallattelua on ollut indekseissä eilen ja tänään. DAXin 4h graafilla on niin suoraa nousua että voiko olla kestävää, vai oisko pieni riski että tullaan yhtä nopeasti takaisin alas…

12 tykkäystä

Pakkohan tohon on ihan kohta tulla joku hikka alaspäin. Mut voihan se olla bear träppi ja koko loppuviikko vedetään kokonaisuutena koiliseen. Mut lyhyellä välillä oikeastaan mitä vaan voi käydä.

2 tykkäystä

Melko olennainen asia oman portfolioni kannalta. Samalla aika kaksiteräinen miekka kun A. Salkku aika pitkälle dollareissa joten painetta alaspäin B. Raaka-aineet, etenkin öljy, nousenee jos dollari halpenee, eli painetta sitä kautta ylöspäin :man_shrugging:t3:.

Juhlitaanko Euroopassa pariteettiä mutta eri suuntaan kuin aiemmin.

14 tykkäystä

Vihreät “ilon päivät” ne pilaa tämän harrastuksen ihan kokonaan. On tämä vaikeaa, jos on liian karhu niin ei uskalla ostaa tarpeeksi näin pieniin laskuihin kuin mitä nyt on koettu ja sitten kun alkaa käänne niin ei uskalla ostaa sitäkään vähää. :smiley:

13 tykkäystä

Ehti tuossa jo euron kuvat vilisemään silmissä kun Kreaten kurssi käväisi äsken 9.18 eurossa, nimimerkillä perjantaina lisää ostanut. Taisi olla vain väliaikainen piikki, mutta mikä lie moisen tehnyt?

1 tykkäys

Isot NN valaat siellä näemmä taas pyörittämässä jopa satojen eurojen treidejään ja pumppaamassa kurssia :smiley:

Eli laidasta ostettu ilmeisesti pikkuinen kasa, mikä pumpannut hintaa mikrovaihtoisella osakkeella.

1 tykkäys