Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Näinhän sitä voisi luulla, mutta kun katsoo tämän päivän Storan vaihtoa niin kyllä siellä on vaihdettu paljon osakkeita 14,8e/osake hintaan. Tietenkään ei voi varmuudella sanoa käytäisiinkö tuolla hinnalla kauppaa ilman tätä eilistä nostoakin. Stora on ikäänkuin 3,1% nousussa ilman tuota eilisitä veiviä. Onhan se tuplat indeksiin nähden eli luulen että se joka tuon toteutti on tehnyt pienen tilin (ei mitään järisyttävää kuitenkaan vaan tyyliin muutaman satasen).

Incap +6,49% !! :rocket: :rocket: on kyllä hurjaa kiitoa, QT, Marimekko, Harvia, stocka… huhheijjaa :rocket:

3 tykkäystä

Tehokkaiden markkinoiden hypoteesin voisin kyseenalaistaa tätä nykyistä menoa katsellessa.

3 tykkäystä

Olis kiva päivä, jos osakepaino olisi vähän enemmän :sweat_smile:

12 tykkäystä

Markkinat ovat tehokkaat pitkällä aikavälillä, lyhyellä aikavälillä tunteet ja sattuman sen päivän kysyntä-tarjonta määrää hinnan. Tämän vuoksi osakepoiminta on kannattavaa, koska joskus tulee ajanjaksoja kun ihmiset katsovat lähelle ja myyvät peloissaan sinulle joka katsot kauas.

10 tykkäystä

Noni vincit + 7% tänään, enää 112 prosenttia ku nousee niin on omillaan eli kolmisen viikkoa tässä enää🤔

38 tykkäystä

Melkosta rallattelua on ollut indekseissä eilen ja tänään. DAXin 4h graafilla on niin suoraa nousua että voiko olla kestävää, vai oisko pieni riski että tullaan yhtä nopeasti takaisin alas…

12 tykkäystä

Pakkohan tohon on ihan kohta tulla joku hikka alaspäin. Mut voihan se olla bear träppi ja koko loppuviikko vedetään kokonaisuutena koiliseen. Mut lyhyellä välillä oikeastaan mitä vaan voi käydä.

2 tykkäystä

Melko olennainen asia oman portfolioni kannalta. Samalla aika kaksiteräinen miekka kun A. Salkku aika pitkälle dollareissa joten painetta alaspäin B. Raaka-aineet, etenkin öljy, nousenee jos dollari halpenee, eli painetta sitä kautta ylöspäin :man_shrugging:t3:.

Juhlitaanko Euroopassa pariteettiä mutta eri suuntaan kuin aiemmin.

14 tykkäystä

Vihreät “ilon päivät” ne pilaa tämän harrastuksen ihan kokonaan. On tämä vaikeaa, jos on liian karhu niin ei uskalla ostaa tarpeeksi näin pieniin laskuihin kuin mitä nyt on koettu ja sitten kun alkaa käänne niin ei uskalla ostaa sitäkään vähää. :smiley:

13 tykkäystä

Ehti tuossa jo euron kuvat vilisemään silmissä kun Kreaten kurssi käväisi äsken 9.18 eurossa, nimimerkillä perjantaina lisää ostanut. Taisi olla vain väliaikainen piikki, mutta mikä lie moisen tehnyt?

1 tykkäys

Isot NN valaat siellä näemmä taas pyörittämässä jopa satojen eurojen treidejään ja pumppaamassa kurssia :smiley:

Eli laidasta ostettu ilmeisesti pikkuinen kasa, mikä pumpannut hintaa mikrovaihtoisella osakkeella.

1 tykkäys

Pavel, sinullahan taisi olla salkussa tuota Cool Co:ta?. Mitä olet mieltä, tartteeko olla huolissaan tämän päiväisestä pulkkamäestä? Vieläkö tuossa voisi olla nousuvaraa? Tänäänhän on pudonnut melko jyrkästi -päinvastoin kuin muu pörssi…

Ei ole. Harmittanut kyllä usein kun ei ole, mutta en ole tätä omistanut. Jos nyt uutisvirrasta poimii asioita jotka tohon korjailuum vaikuttaa niin A. Eilen vai oliko toissapäivänä Venäjä sanoi että voivat toimittaa vielä 15-25% kaasusta vaikka nordstream pamahti, uskoo ken haluaa, mutta ttf eli euronatgas droppas joku 8%. B. Shell:in CEO sanoi että eurooppa vaihtaa kaasua hiileen tässä talven mittaan. Ja varmaan myös öljyyn vaihtamista tulolla.

Mitä tästä pitäisi olla mieltä, paha sanoa. LNG tankkerit on käytännössä aika loppu eli olikohan Pakistan jolla oli bidi päällä mutta ei saanut toimittajaa. Varastot Euroopassa talveksi hyvällä mallilla. Ei ole vielä talvi.

Eli lafkaa tarkemmin tutkimatta niin olettaisin että perus korjailua, mutta on toi kaasu imo hyvä longipeli vaikkei nyt halvimpia sektoreita kun 2023-24 näyttää tiukalta kun russia pipelinet poissa. En tiedä mistä ne kaasua toimitteloo ja onko jotain vaikutusta jos opec leikkailee öljytuotantoa niin väheneekö sieltä kaasuakin siinä sivutuotteita COOL:ta kun en tiedä tarkemmin firmasta edes onko tuottaja/toimittaja tms. Tosiaan tossa yleistä kaasumarkkinoista eikä mitään itse yhtiöön liittyvää, mutta tosiaan koska myös mm Flex ollut heikompi vaikka muu energia raketoi niin varmaan yleistä euronatgas korjailua.

Edit. @Beginner energia ja shipping markkinoilla alle 10% menee päiväheiluntaan. ±30% sitten kuukausi/viikko heiluntaan😅. Eli nyrkkisääntönä voi pitää että lähtökohtaisesti ±20% ei sinällään muuta lafkaa näillä sektoreilla bear/bull markkinaan vaan noi on ihan normitapahtumia. Eli mieluummin seuraa uutisointeja eikä pälyile liikaa kursseja.

Edit2. Oli tällanen kevyt postaus mutta tossa silti parit lähteet.



8 tykkäystä

No en todellakaan usko tuohon, miten ne nyt alkaisivat taas ostamaan sieltä kaasua -kaiken tämän jälkeen, huhh!
Eipä siinä mitään, Tässähän se on nyt hyvä jatkaa maltin opettelua -ja sijoitussuunnitelmassa pysymistä. Vähän harmittaa vain, kun olisi ollut makea paikka myydä aamulla komealla voitolla ja ottaa alempaa takasiin, mutta eihän sitä joko “raaskinut”, tai sitten sitä kuvitteli että jatkaa vain nousua. No, ei jatkanut. Ei voi mitään…

Juu, thänks. Siltä tuo tosiaan vaikuttaa :grinning: Kiitos Pavel, koetan sisäistää tuon niin ei tule tehtyä turhia liikkeitä… :grimacing:

2 tykkäystä

On tämä hauskaa seurattavaa miten markkinat ovat niin voimakkaasti biasoituneet elvyttävään rahapolitiikkaan. Vaikka heikompi talousdata tarkoittaa myös sitä että luultavammin yhtiöiden tulokset eivät kasva yhtä vahvasti, sijoittajia tuntuu kiinnostavan tällä hetkellä lähinnä se että sehän tarkoittaa että FED voisi ehkä jopa höllätä vähän kiristystä :smiley:

5 tykkäystä

No nyt se alkoi! :sunglasses:

33 tykkäystä

Öheiiii, nokitetaan tällä :smiley:

21 tykkäystä

No jos tälle linjalle lähdetään, niin…

Viis siitä, että lappu on edelleen -90 % 2021 kesästä, ja että tammikuussa tul(l)ee kenkää Nassesta, kunhan päivän prosentti on komia :face_with_hand_over_mouth:

4 tykkäystä