Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Huomasinkin, että Brentin ja WTI:n välinen spreadi on kadonnut kokonaan viimeisen viikon aikana. Mitähän tuosta päättelisi? Invaasion jälkeenhän tuo spreadi kasvoi melko suureksi, mutta nyt on kai kerätty tänne lisää tankkerikapasiteettia.

Mitäs Hyzon on taas ottanut pomppua?

2 tykkäystä

Ku muut salkussa laskee niin hyzon nousee :sweat_smile:

3 tykkäystä

STONKSMAN nousee ruotsalaisten avustuksella.

Screen Shot 2022-05-19 at 18.30.55
Screen Shot 2022-05-19 at 18.31.42

16 tykkäystä

Kelpaa holdata tätä herkkua jossa on yli 80% nettovarallisuudesta kiinni eikä tässä ole arvostuksen puolesta mitään tarvetta edes harkita kevennystä ennen 4€ hintoja.

31 tykkäystä

Olisi se voinut huonomminkin osua lankulle. Voipi jäädä hehkutus lyhytaikaiseksi, mutta hyvä toistaiseksi +15%

3 tykkäystä

Mikä punainen päivä?
Oma ev/vety valikoima myös tänään, niinkuin eilenkin vihertää.
Noh, onhan noita poljettukkin.
Uutissakin hehkutetaan vedyn tulemista.

14 tykkäystä

Monien jenkkiosakkeiden dippi ja sieltä könyäminen herättää kyllä mielenkiintoa. Kurotaanko vaan vähitellen kiinni, vaikka pomppuisesti mennäänkin.



9 tykkäystä

Tesla tänään about -8%. Nyt 6kk aikana laskenut 43%.

11 tykkäystä

He believes too much recession risk has been priced into the stock market as corporate earnings continue to grow.

:roll_eyes:

2 tykkäystä

Kyllähän se vähän niin menee et yrityksen tosiuskovaisetki alkaa pikkuhiljaa tippumaan pois kun kurssi romahtaa, toki nousevathan ne sitten uudestaan pinnalle jos se joskus taas nousee, kipeetä tekee kattoo teslan kurssikäppyrää ku ei taida pohja olla lähelläkään vielä

3 tykkäystä

Moikka,

Pidetään keskustelu tässä Kurssien ihmettely -ketjussakin ketjuun sopivana, vaikka on tämäkin aika rento ja vapaa ketju. Pidetään säännöistä kiinni ja keskustellaan asiallisesti ilman turhaa provosointia.

Jotkut tämän ketjun viesteistä saattavat sopia esimerkiksi:

  1. Kahvihuoneelle
  2. Yhtiöketjuihin, mutta keskustelu tulisi olla yhtiöketjuissa lisäarvoa tuovaa, ei siis mitään yksittäisiä heittoja tai/ja provosoivia kommentteja ilman sisältöä. Turha väittely on turhaa väittelyä.

Jatketaan kurssien ihmettelyjä rennoissa tunnelmissa, tarvittaessa voi jatkaa keskustelua toisissakin ketjuissa, jos näkee sen aiheelliseksi, mutta sääntöjä tulee noudattaa ja tärkeintä on, että muita keskustelijoita pitää kunnioittaa.

Piilottelin ihan tasapuolisesti liputettuja viestejä, mutta en poistanut niitä kokonaan. Toivottavasti ymmärrätte ratkaisuni.

Hyvää perjantai-illanjatkoa kaikille keskustelijoille! :slight_smile:

52 tykkäystä

Joko se alkaa Best Buy olla parhaissa ostohinnoissa? 3v arvokehitys pyyhkäisty pois mutta 5% ja kasvavaa osinkoa, 5v dividend growth rate 20%+

6 tykkäystä

Tasaisen tappavaa laskua Amerikassa

20 tykkäystä

Noniin ja nyt sitten kauniisti palataan 3900 pisteeseen päivän päätteeksi että päivän optiot erääntyy optimaalisesti (optioiden myyjien kannalta)

Ja ei, tämä ei tarkoita etteikö voitaisi ottaa uutta erää pulkkamäkeä alas maanantaina kun tämä optioerä on poissa päiväjärjestyksestä.

6 tykkäystä

Ehkä hiukan arvoansan merkkejä tässä, kun kodinelektroniikka teki kauppaansa viime vuonna mutta ei niinkään enää. Osinkosijoittaja tosin voi keskittyä tuohon varsin terveellä pohjalla olevaan osinkoon, kun jakosuhde on alle 30 prosenttia ja tase kaiketi kunnossa. Ja sitten on tietysti tämä graafi:

12 vuodessa on ostettu 42 prosenttia osakekannasta pois kuleksimasta, ja käsittääkseni sama meno jatkuu yhä. Jossei ydinbisnes kuole ihan täysin käsiin, niin tuota osinkoa voi kasvatella hyvinkin pitkään.

6 tykkäystä

Jakosuhde hyvä ja jos takaisinostoihin viittaat, niin sekin arvo/osinkosijoittajalle vain hyvä, seurataan kyykkyä :+1:

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mihin sinun analyysi perustuu? Opex vaikuttaa lähinnä volatiliteettiin, ei suuntaan. Sinulla on parempaa tietoa?

  • @Jarnis Se vaikuttaa nimenomaan lähinnä volaan. Harva niitä optioita viime tunneille pitää hengissä, jos preemio on vastakkainen. Eli niitä myydään pois jo hyvissä ajoin. Tuo sinun linkkaamasi artikkeli on lähinnä teoreettista. Ainoa keino normaali treidaajalle suojautumiseen on varoa näitä Opex-eräpäiviä.
1 tykkäys

Saa kertoa jos ymmärsin jotain väärin mutta

Tämä juttu spekuloi sillä että erääntyvien S&P 500 optioiden isoin erä tällä kertaa oli 3900 pisteessä joka on optioita myyvien tahojen kannalta “tasapainoalue”. Jos indeksi olisi ollut merkittävästi alempana, olisi tullut ostopainetta optioiden hedgeämisestä ja jos merkittävästi ylempänä niin vastaavasti myyntipainetta.

Eikös tämä mene niin että jos optioiden kauppias on myynyt läjäpäin 3900 strikellä optioita (call ja put, ihan sama tämän kannalta) niin preemiot näistä jää taskuun mutta option ostajille hommasta ei ollut iloa kun erääntymispäivänä ollaan 3900 pisteessä?

Myönnän kyllä että optiomarkkina on itselle osittain kreikkaa mutta pisti silmään kuinka tuo jutun ennustus tällä kertaa näytti osuneen aika lailla nappiin.

1 tykkäys

Alkaa olemaan aika moni jenkki-retail mielenkiintoisissa hinnoissa. Esim. Macy’s kyykkäsi tänään pahimmillaan melkein -10% ja osari on kuitenkin vasta ensi viikolla. Mcap on nyt 5 jaardin luokkaa ja firma aikoo ostaa osakkeitaan 2 miljardilla.

Tunnusluvut ja osingon jakosuhde ovat myöskin suht mielenkiintoisia nykykurssilla :slight_smile:

kuva

kuva

17 tykkäystä