Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Nämä pienivaihtoisten firmojen isot päiväheilunnat on aina mielenkiintoisia. Paria pikkufirmaa on tullut omistettua ja tullut ilakoitua, kun salkku näyttää kivoja plussaprosenttejä/plussaeuroja ison päivänousun päätteeksi. Tarkemmin vaihtoa ja osto/myynti-laitoja tutkailtua on kuitenkin voinut päätellä, ettei omasta possasta pääsisi edes pitkän ajan kuluessa eroon ilman, että vaikuttaisi myynneillään kurssin romahduttavasti. Enkä edes operoi jättisuurilla summilla.

6 tykkäystä

Pyn Elite kolisteli eilen taas, mutta tänään VN index +3,40%.

12 tykkäystä

Nyt on tuttu ja turvallinen suunta. :slight_smile:
image

Sad Baby Seal GIFs | Tenor

Tällä olenkin ottanut eniten turskaa euromääräisesti, tosin tähän olen eniten laittanut eurojakin kiinni. :grimacing:

26 tykkäystä

PYN ja Vietnam yleisesti kyllä ottanut ihmeen paljon turpaan etenkin huomioiden sen, että se on aika tehokkaasti välttynyt energiakriisin, Ukrainan sodan ja inflaation vaikutuksilta. Välillä hirvittää, mutta eiköhän se käänne pian koita ja myös nousu voi olla todella kovaa. Onneksi ostin sentään ensimmäiset hankinnat miltei koronakuopasta.

Liekö PYN ottanut poikkeuksellisen paljon hittiä siksi, kun se koostuu isoilta osin pankkien osakkeista ja ehkä pankkiosakkeet ovat vähän epäsuosittuja, koska pelätään noiden ilmi tulleiden väärinkäytösten heijastumista niihin?

2 tykkäystä

On kyllä ihmeellinen tuo Spinnovan tämän päivän vuoristoratailu. Noin +8% huiput ja -17% pohjat. Hyviä vastauksia ja kommentteja tulikin, mutta onko tässä kyse jonkinlaisesta joukkopsykoosista? -Ou shit, kurssi syöksyy, määkin myyn äkkiä! Vaihtoa on ollut tähän mennessä yli 2 miljoonan edestä, joten ei tätä yksi tai kaksi myyjää tee.

Mielenkiintoista. Oman lyhyen “sijoittajaurani” aikana en ole vielä tällaista nähnyt. Viisaat sanoo, että kun jotain hurjaa tapahtuu, niin viisainta on, ettei itse tee mitään. Onneksi uskoin. Kyllä se hurjalta tuntui, kun ostin ja tunnin päästä suli melkein 20% :grimacing: Enää -5% 10minuutin päästä varmaan taas jotain muuta.

3 tykkäystä

Kahootissa isoja liikkeitä tänään - en löydä uutisia. :person_shrugging:

image

image

Laskenut nyt hieman piikistä. Jollain jotain tietoa?

2 tykkäystä

Osake nousee ilman isoa uutista 60-80% niin on usein myöhäistä enään hypätä junaan mukaan. Näissä palaa useasti näpit, mutta tulee ainakin vaarallisia tilanteita ja oppia lisää. Tässä esimerkki miten näissä useasti tulee tapahtumaan.

4 tykkäystä

Kiitoksia @make995

Oppirahoja tässä maksellaan. Ei mitään epäselvää, myönnän suoraan. Kirjoista ja muista opitaan jotain ja laittamalla omia hiluja peliin, opitaan oikein kunnolla. Oikein konkreettisesti. Ei ollut iso summa mitä laitoin, mutta kirpaisee se ainakin henkisesti, notta näinkö apinaa koijataan.

8 tykkäystä

No jopas nyt taas salkku punertaa.
Kannattaa sijoittaa kuluttajatavaroihin :slight_smile:
LVLU -15%
M -9%
FTCH -6%
Zalando -5%
VFC -5%

Tulihan Lululta toki vähän pehmeä osari että kyllä kait nyt sen vuoksi täytyy joka puljun nyt ainakin tuo 6 pinnaa laskea.

5 tykkäystä

Osakeanti yhteenveto * Enintään 84 810 749 merkintäetuoikeusanti (84 810 749 osaketta ja 84 810 749 TO1-sarjan optio-oikeutta), mikä vastaa täyden merkinnän tapauksessa.

Jokaisesta täsmäytyspäivänä omistetusta osakkeesta saadaan Osakeannissa kahdeksan (8) osuusoikeutta. Kolmen (3) osuuden hallinta oikeuttaa merkitsemään yhden (1) osuuden. Osuus koostuu yhdestä (1) osakkeesta ja yhdestä (1) optio-oikeudesta. * Merkintähinta 0,5 kruunua osakkeelta (0,5 kruunua osakkeelta). Optiotodistukset myönnetään maksutta. * Osakeannin täsmäytyspäivä on 17.11.2022 ja viimeinen kaupankäyntipäivä, joka sisältää oikeuden saada osuuksia 15.11.2022 ja ensimmäinen kaupankäyntipäivä ilman oikeutta saada osuuksia 16.11.2022. * in 42,4 milj. kruunun merkintätuottoja ennen merkintäkustannuksia.

Tuli valittua todella huono esimerkki @suppilovahvero. Op:lla taas vaihteeksi näyttää ihan väärin kurssigraafit. Tässä tapahtui näköjään vaikka ja mitä kun asiaa pikaisesti tutki :roll_eyes:

1 tykkäys

Tämä se jaksaa hämätä ja kusettaa ja taas vöitä kiinni :joy:
Kuukausi pakkasella, mutta…

15 tykkäystä

Ilmeisesti on erilaisia ajatuksia kulutustavaroista, kaikki haluaa Crocsit? Punaisena päivän puhkoo pian 100 taalaa :tired_face: Ja taantuman piti tulla ja kaikkien ostaa halvat kopiot - jepjep.

2 tykkäystä

Nykyään suurimman osan toiminnasta pörssissä hoitavat algot ja kun jokin niistä saa targettinsa tms. täyteen ja alkaa myymään, niin mukaan lähtevät muutkin algot ja samalla sitten jengillä paukkuu stop/lossit, mikä taas syventää sukellusta. Tähän vielä varsinkin jenkkilässä mukaan tulevat shorttarit, jotka edelleen vauhdittavat laskua ja tietenkin vielä lopuksi panikoivat piensijoittajat, niin nähdään yhtä komeita liikkeitä alaviistoon, mitä ylöskin mennessä oli.

8 tykkäystä

Jos ostit Spinnovaa sijoituksena etkä treidinä, niin älä välitä siitä mitä kurssi tekee nyt vaan siitä miten liiketoiminta kehittyy. Sijoitusaika mitataan vuosissa, treidit minuutteissa/päivissä/jne.

Pienen vaihdon tappiolliset firmat ovat todella volatiileja.

Ja jos ei mennisi ihan aiheen vierestä, niin Oroco pitää yllättäen pintansa tällaisena punaisena päivänä.

13 tykkäystä

Myynnit jatkuu

15 tykkäystä

image

:upside_down_face:

34 tykkäystä

Onpa miellyttävät kurssit näillä omistamillani yrityksilläni samaan aikaan :slightly_smiling_face:

11 tykkäystä

Eihän tällainen kasvufirma nyt voi maksaa yli 70 000 millisekkiä, kun EBITin ennustetaan olevan vain 8 000-10 000 mSEK. :slight_smile:

Ei kyllä kurssireaktio ollut ihan sitä, mitä itse odotin.

4 tykkäystä

Selvä negarihan tuo Embracer oli ja peliyhtiölle maltillista laskua. Itse en omista.

5 tykkäystä

Mutta onko alle PE15 (mikäli adjusted EPS osarissa oikeasti on EPS eikä kikkailua) sitten “oikea” hinnoittelu yhtä voimakkaasti kasvavalle yhtiölle, joka kuitenkin vähäriskisempi kuin pienemmät peliyhtiöt? :grinning:.-10% Oli toki odotettavissakin, koska eihän kasvuyhtiöiden kurssit nyt ainakaan nousta voi osaripäivänä osarin vahvuudesta riippumatta.

3 tykkäystä