Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Teoriassa toimii kunhan katsoo tarpeeksi isoa timeframea, tyyliin viikko- ja kuukausikynttilöitä. Lyhyellä (tunnit ja alle) ei hirveästi tee mitään kun vaihto on niin pientä.

3 tykkäystä

Meikäläisen matematiikalla olet voinut hävitä 120% jos sulla on ollut velkaa sijoituksessa mukana. Muutoinhan laskuvaraa taitaa olla maksimissaan aina 100%.

7 tykkäystä

Ruotsalainen peliyhtiö Starbreeze päätti sitten käynnistää joulurallin kun paljastui, että sisäpiiri käynyt ostoksilla.

image
Harmittavasti tätä on vain melko vähän salkussa, mutta ihan mukava yllätys silti.

EDIT:
image

Isoveli esittelee myös kerrankin vihreää väriä. Todennäköisesti kyseessä on vain jokin nordnetin virhe, sillä eihän tämä nyt nousussa voi mitenkään olla. Loppuhuutarissa viimeistään vaihtaa punaiselle.
Huomenna Embracer aloittaa taipaleensa isojen poikien pörssissä, joten luvassa on isoa volaa.

7 tykkäystä

image

Ja syy:

"Clean Logistics SE today resolved a capital increase against cash contributions with shareholders’ subscription rights by issuing up to 2,700,000 new shares. The subscription price is EUR 1.80 per share. Major shareholders of the company have declared their willingness to participate in the capital increase.

In addition, the company’s creditors have indicated that they are considering a debt equity swap. The background to the measures is the company’s currently difficult financial situation, which requires short-term action to ensure the company’s ability to survive.

The measures described above, together with other planned elements, are intended to be part of a short-term overall concept to stabilize the company."

1 tykkäys

Ilmeisesti tuo eilinen Nesteen sukellus ei ole vieläkään selvinnyt? Olisiko muka kyseessä voinut olla analyytikkopuhelu, jolta ei odotettu mitään ja siinä ei ollut mitään ihmeellistä :smiley: no jos ei jotain uutisia ala pian kuulumaan, niin eiköhän osakkeen suunta jatka sinne minne olikin menossa.

2 tykkäystä

Petri ei pahastune, jos lainaan hänen vastaustaan täällä, kun täällä on pohdiskeltu tuota Neste-juttua. :slight_smile:

Neste tänään:
image

19 tykkäystä

Jengi ihan mehuissaan kun Neste kävi eilen jossain 43 € paikkeilla mutta kun kokonaista 3 pörssipäivää aiemmin se maksoi vain reilun euron enemmän niin ketään ei kiinnostanut koska silloin ei ollut -8 % taulussa :smile: Jännää tämä sijoittamisen psykologia…

image

80 tykkäystä

Täällähän näkee myös paljon niitä ehkä ironisesti sävytettyjä “to the moon” viestejä osakkeista, jotka vihertävät joku päivä 10%. Taustalla kuitenkin ytd -90% ja todennäköisesti viikon jälkeen on taas atl :smiley:

17 tykkäystä

Tunnin aikana pudottiin >9% ja myyntivolume >470k - joten kyllähän tuossa on ihmettelemisen aihetta. Tuskin kukaan kurssitasoa itsessään ihmettelee. Aina on tietysti mahdollista jokin tekninen virhe myynnissä, mutta harvemmin näitä sattuu. Mutta syy tulee esille parin päivän sisällä, jos jotain outoa yhtiöön liittyy.

10 tykkäystä

Nesteellä oli pre-silent Q&A analyytikoiden kanssa tuona päivänä (kuten ylempänä olleista twiiteistä ilmenee). Siellä käsitykseni mukaan tuli jotain karhumaisempaan suuntaan painuvaa näkemystä johdolta, vaikkei guidancea sellaisenaan muutettu. Joku isotaskuinen tais tyhjentää possaansa tuohon “uutiseen”.

10 tykkäystä

Ostin ja myin-ketjua seuraillessa tuli vaan tätä ihmeteltyä. Jos ostaa pitkään pitoon, niin on aivan sama ostaako hintaan 43, 44 vai 45. Jos taas osti eilen eikä viime perjantaina niin osti siinä tapauksessa vain siksi koska iso hetkellinen tipahdus, eli puhdasta spekulaatiota :smile:

image

22 tykkäystä

image

“Voi ei, lapset ei saa nyt joululahjoja” @Mikael_Rautanen
Nokia Facepalm GIF by Inderes

19 tykkäystä

No ei nyt ihan niinkään. Tämä kuva kertoo paremmin kuin tuo omasi. Neste oli vielä hetki yli 50e ja katso nyt onhan tuo iso hetkellinen tiputus.

Edit: Moni hamusi varmasti ostonappia jo aiemmin, mutta kurssi karkasi ja nyt tuli loistopaikka ottaa lisäystä tai uutena salkkuun.

5 tykkäystä

Mitäs ihmettä, 54 € rikki Orionilla :money_mouth_face: Eipä olisi puolitoista vuotta sitten 35 € ostaessa uskonut, että jo nyt ollaan näissä lukemissa (mistä syystä keventelinkin jo aiemmin reippaan arvostustason vuoksi).

10 tykkäystä

Kuvan tarkoitus oli havainnollistaa sitä, millä hinnalla tavalliset ihmiset ehtivät käytännössä osaketta ostamaan. Tuo piikki alas kuvassasi kesti kokonaiset 10 minuuttia, sen jälkeen pyörittiin lähes samoissa hinnoissa kuin perjantaina. Halusin vain esittää havainnon minkä tein ostin & myin-ketjua selaillessa, että hetkellisen romahduksen jälkeen position avanneet tai keskihintaa laskeneet tekivät spekulatiivisen päätöksen minkä laukaisi hetkellinen -9 %, eikä niinkään fundamentaalit, koska perjantaina olisi saanut lähes samaan hintaan, mutta silloin ei ollut vastaavaa laukaisijaa.

2 tykkäystä

Kyllä siellä osarissa toimari purki näitä auki. Toimitusketju ongelmia (kompoja ei saatu ajoissa yms), autobusiness hyytyi yms. Kyllä ne syyt oli ihan ymmärrettäviä, IMPC on vielä pikku paja näiden isojen teollisuusalojen kyljessä.

4 tykkäystä

Minä taidan olla kyborgi kun sain 42,92 hintaan :smile:
Mutta olet oikeassa siinä, että spekulaatiota se sijoitus oli kun ei ollut tietoa mistä romahdus johtui. Sijoitin kuitenkin siihen skenaarioon että bensa-asemat tms ei ole liekeissä. Ettei mikään ole oleellisesti muuttunut missään. Olisihan tuokin voinut olla mahdollista ja sitten olisi voinut lähteä myymään kun muutkin myy.
Eihän sillä välttämättä ole isoa väliä saako jokusen euron halvemmalla kymmenien vuosien viiveellä, mutta kyllä se nopeasti on yhden vuoden osinkojen verran eroa. Tällä sai nopean hyvänolontunteen kuitenkin. Kohta voi olla että saa vielä halvemmalla.
Neste on sen verran iso ja vakaa moneen muuhun verrattuna, että muutaman prosentin erolla on mun mielestä isompi merkitys kuin jossain kasvuosakkeissa. Ne kun voi ääritapauksissa yli 10 kertaistua tai mennä nollaan, joten niissä heilunnat on suurempia.

6 tykkäystä

Mikähän tuota BHG Grouppia taas hakkaa? Osake anti tais olla, mutta varmaan ollu jo kaikkien tiedossa. Kummallisia nää ruottalaiset

2 tykkäystä

Tesla se vaan jatkaa :arrow_lower_right::skier::skier::skier:

Edit: Vauhti sen kuin kiihtyy

35 tykkäystä

Ihan normaalia ilmojen pihalle puhaltamista. Suurin osa Tesla-bulleista on alkanut herätä ruususen unesta, että mitä jos tästä ikuisuuteen ei olekaan luvassa 50%+ vuosikasvua.

48 tykkäystä