Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Joo Teslan sukellus jatkuu, tai sanotaanko kurssin normalisoituminen.
Tässä syntyy turskaa, onneksi ei ole itsellä ole paljoa, taitaa valua loppuvuoden.

Amazon pakitellut vuoden 2018 lukemiin. Melkoista on meno eikä loppua näy. Onneksi olen iloinen netto-ostaja!

6 tykkäystä

Mitäs MPW:lle tapahtuu?

6 tykkäystä

Stewardin rahoitus hoidettu

6 tykkäystä

Englanninkielinen termi “moat” on ehkä tutumpi. Kuvaa sitä kuinka vaikeaa on tuottaa kilpaileva tuote/palvelu/alusta. iOS:n tapauksessa aika helevetin syvä vallihauta ja krokotiilit louskuttaa leukoja pohjalla.

1 tykkäys

Ne jotka rakastuu tiettyihin firmoihin niin kannattaa lukea historiaa. Nokiakin oli brändi.
Sitä en sano etteikö joku käyttöliittymä tai palvelut yms… voisi tehdä vallihautaa ympärille mutta sen 50vuoden aikana mitä tallustanu niin nähnyt tarpeeksi monta kertaa että Brändejä tulee ja menee. Isojakin.

Jos nyt noista kahdesta pitää poimia niin uskon että applen brandi tulee säilymään kauemmin kuin Teslan.

8 tykkäystä

“I’m not selling any stock for 18-24 months. I needed to sell some to make sure there was dry powder for a worst case scenario. You have my commitment that I won’t sell any stock till at least two years from now. I won’t sell stock next year under any circumstances.” -

Saa nähdä piristyykö Teslan osake tästä.

2 tykkäystä

Sähköautomarkkina tulee mullistumaan vielä muutamien vuosien kuluttua. Teslalla on omat etunsa mutta oma villi veikkaukseni on että sieltä tulee muutama muu brändi rinnalle ja ohi.

1 tykkäys

2024 tulos on selvillä reilu kahden vuoden päästä. Eteenpäin katsominen on kasvuyhtiöissä yleensä ihan fiksu mutta ei se kuitenkaan tee niistä tulevaisuuden tuotoista yhtään vähemmän epävarmempia.

3 tykkäystä

Pariin vuoteen silmämäärisesti eniten väkeä Stockalla ja ainakin siinä Aleksin Lindexillä, mutta osake tulee vaan alas. Viime vuonna epäilin tappiomyyntejä ennen vuodenvaihdetta, mutta kyllähän ihmisillä miinuksella olevia papereita pitäisi tällä hetkellä riittää?

"Tunnin aikana pudottiin >9% "

-Itse kyllä suosin dipeistä ostamista, 9% on kuitenkin pörssin todellinen keskimääräinen vuosituotto(todellinen on noin 4,5%!) lähes tuplana. Siihen päälle korkoa korolle tekijän vaikutus pitkässä juoksussa iso lisätuotto.

10 tykkäystä

Niin mutta kun 3 päivää aiemmin sai lähes samaan hintaan kun siitä dipistä, mutta en muista silloin kovinkaan monen tuplanneen positiota tai ostaneen “dipistä”, vaikka hinta oli lähes sama… Pointti edelleen se, että hidas valuminen ei ilmeisesti laukaise yhtäkkistä halua ostaa osaketta, mutta äkillinen dippi näemmä laukaisee, vaikka hinta oli lähes sama aivan hetki sitten, ja tämä oli minusta mielenkiintoista.

23 tykkäystä

Kyllä ainakin itsellä tuo nopea dippi ilman uutisia on houkuttelevampi oston paikka, kuin mitä hidas valuminen. Toki myyntikin tapahtuu tarvittaessa yhtä nopeasti ja toiveissa on, että tuo tuosta nousee reippasti sinne tasolle mistä putosi.

1 tykkäys

Mikäs Titaniumia nostaa +20 % alle 3 kk sisällä, varsinkin nykymarkkinassa? Uutisiakaan ei ole ollut, muuta kuin hallituksesta lähtee porukkaa ja toimitusjohtaja vaihtuu :slight_smile:

13 tykkäystä

Veromyyntejä. :sunglasses:
image
Taxes GIFs - Get the best GIF on GIPHY

4 tykkäystä

Se vain toimii, monet firmat tykkäävät puhua ekosysteemistä mutta apple on käytännössä ainoa jolla tämmöinen on oikeasti ja tuote on paljon muutakin kuin pelkkä brändi.
Jos omistat koko omenan linjan tietokoneista ipadi kautta puhelimeen ja älykelloon niin nämä vehkaat toimivat rintarinnan ilman mitään klikkejä kun niiden toiminta on sunniteltu toimimaan tässä omassa kuplassaan.
Toisella puolella on sitten Android/windows maailma jossa valmistajia on ties kuinka paljon ja synkronointi eripalvelujen ja vehkeiden välillä tuottaa paljon herkemmin ongelmia varsinkin päivitysten yhteydessä.

Mitä tulee brändiin ja maineeseen niin sen rakentaminen kestää vuosikymmeniä ja sen voi pahimmillaan tuhota päivässä, viimeisimpänä pörssin ulkopuolisena brändinä Venäjän asevoimat joiden piti olla maailman toiseksi vahvin armeija ja vaikeaa tuntuu olevan Ukrainassakin. :slightly_smiling_face:
Mitä Teslan brändiin tulee niin kovaa osumaan on senkin brändiarvo saanut viime aikoina Muskin avausten johdosta ja suunta on edelleen alaspäin niin pitkään kun Musk jatkaa sekoilujaan twitterin parissa.

Androidilla ei ole vastaavaa ekosysteemiä ja käytännössä jokainen valmistaja tekee androidista omansa eikä tämän asiakaspitävyys ole samaa luokkaa kuin applella, jos näiden kolmen rinnalle saataisiin kolmas käyttöjärjestelmä joka oli parempi kuin android niin kyllä se alkaisi kahmimaan markkinaosuutta ripeästikin jos suuret puhelinvalmistajat tämän käyttöjärjestelmän adoptoisivat.

Nokiakin oli maailman suurin toimija jolla oli brändi, skaalaetuja niin tuotannon, tuotekehityksen kuin mainostamisen puolella ja niin vain se Nokiakin pudotettiin karusti pois valtaistuimella ihan muutamassa vuodessa.
Samoin kuin esimerkiksi amerikkalaista monialayhtiö GE:tä pidettiin malliesimerkkinä siitä miten pääomaa kannattaa allokoida ja kuinka omistaja-arvoa luodaan, tämäkin konglomeraatti menee pilkottavaksi ja siitä yrityksestä joka oli 2000-luvun alussa maailman arvokkain pörssiyritys on jäljellä vain pöhöttyneet ulkokuoret.

Jos tähän uskoo niin kannattaa poistua sijotusfoorumilta samantien ja täällä vietetty aika kannattaa laittaa mieluummin työntekoon jotta pystyy maksimoimaan kuukausittaisen säästösumman halpoihin indeksirahastoihin. :slightly_smiling_face:

:wink:

20 tykkäystä


Hyvää joulua!

38 tykkäystä

Missä VOXTUR veromyynnit??? +13.5 %!!!

20 tykkäystä

Tänään Sampo taas uudet ATH hinnat!!

13 tykkäystä

Joulun kunniaksi Hyzonini punertaa.

image
Truck On Fire GIFs | Tenor

16 tykkäystä