Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Keskon kohdalla voi heijastua myös se, että remonttibuumin odotetaan hidastuvan ja Keskon viimeisin kasvu tuli juuri rakentamisesta. Uskon kuitenkin Keskon pärjäävän suhteellisen hyvin muihin verrattuna.

5 tykkäystä

Uskon koronajohdannaisen “remonttibuumin” hiipumisen olevan hyvin markkinoiden tiedossa. Rakentamisen toimialaa ajaa ennen kaikkea korjausrakentaminen ja vieläpä kaikissa pohjoismaissa. Siihen ei korona vaikuta kuin sitä kautta, että julkinen talous on heikommassa hapessa kuin ennen koronaa eikä olisi oikein varaa tehdä nytkään näitä korjauksia. Ongelmaa poistamaan on vihdoin “keksitty” näppärä ratkaisu eli julkinen puoli myy omistuksiaan yksityisille. He osaavat laskea korjausvelan vaikutuksen kauppahintoihin ja laittavat toimeksi kun saavat kiinteistöt näppäihinsä. → en olisi tästä rakentamisen toimialasta niin huolissani.

Päivittäistavarakauppa on pahemmassa raossa, koska väistämättä kohoavat ostohinnat tulisi saada pois “omasta sylistä”. Kauppiaat eivät tingi omista tuloksistaan joo siitä syystä ettei heillä ole siihen varaa tai ei ole ns. tarvetta, ts. pinkka kunnossa ( erityisesti koskee CM-ketjua). S-ryhmä on saanut rivejään kuntoon eli ei kuluttajahintojenkaan loputon nostaminen aivan yksinkertaista ole. Veikkaan, että tällä startegialla kuitenkin lähdetän liikkeelle ja seurataan tarkasti mitä etulinjassa tapahtuu.

Autokauppa on jotenkin ponnettomassa jamassa, enkä olisi yllättynyt jos sillä rintamalla olisi iso yrityskauppa muhimassa. Jokainen voi arvailla nimiä ja jotenkin tässä on Keskon pakko lyödä löylyä lisää jos meinataan olla ko. busineksessä mukana.

2 tykkäystä

Keskon kasvu on tullut paljon muustakin kuin rakentamisesta, kannattaa tutustua mitä kaikkea yhtiöön/groupiin kuuluu.

Puuilo ja Keskon vertaamista en ole oikein koskaan ymmärtänyt, ovat aika eri busineksessa ja kokoluokassa, mutta jokainen tyylillään.
Samoin Puuilon ja Harvian, harvian business ei pyöri ihan Puuilon varassa eikä onneksi edes Suomen.

Se, että remontti buumi kyykkää oli odotettavissa, pitäisi ehkä verrata lukuja siihen mitä ne olivat ennen koronaa.

Rakentamisen hyytyminen tullee syksyllä vaikuttamaan paljon enemmän aika moneen kurssiin verrattuna remontti buumiin. Liittyy vahvasti teräksen raaka-aineiden saatavuuteen ja voimakkaisiin hinnan nousuhin.

4 tykkäystä

Norjan suunnalta napsahti tänään ihan mukava yllätys :partying_face:

image

40 tykkäystä

Onnea omistajille, lievästi ketuttaa kun en jaksanut/viitsinyt tutustua vaan laitoin roposet odottamaan josko Polestarin merger joskus tapahtuu :sweat_smile:

2 tykkäystä

No niin olisihan se pitänyt reilummin kiskaista tätä, mutta hyvä näinkin. + 40% viikossa.

9 tykkäystä

Nvidia tukevasti plussalla, vaikka ohjeistus hieman petti. Pitäsköhän tästä ottaa jotain johtopäätöksiä:thinking::sweat_smile:

Eiköhän tässä liike ole pääasiassa indeksirallin tukemaa. Ja se osari oli oikeasti varsin OK tässä ympäristössä ja lapun hinnasta on jo kadonnut 50% tämän pulkan aikana joten pieni pomppu ei ole yllätys.

NV tänään vähän yli +5%, verrokki AMD +7%, kyllä siellä vähän on menoa hidastamassa osarin ohjeistuspettymys.

3 tykkäystä

Hyvä näin👍 Markkina on vaan rankaissu tähänasti pienistäki pettymyksistä rankasti vaikka osari oli ok.
Yleisestä nousu päivästä varmaan kurssi nousu johtuu ja/tai sitte jonkulaista käännettä ylimyydyllä markkinalla tapahtumassa.

Fisker näköjään osunut öhöm… Rate Limiteriin :wink:

image

5 tykkäystä

Eiköhän tuohon viikatteen heilahdukseen reagoitu jo etukäteen keskiviikkona. Yllätystä ei tullut ollenkaan, joten reaktio on sen mukainen.

1 tykkäys


Aamulla raju +9% nousu. Siitä hiljaista valumista ja pahimmillaan -15%. Voluumi normaalia suurempi. Ei uutisia.

6 tykkäystä

Mikähän näitä ruotsilappuja taas vie? Olisi varmaan taas helppoa rahaa tarjolla kun myy +10 % jälkeen ja ostaa takaisin ensi viikolla, kun kuitenkin ollaan taas -10 % :sweat_smile:

13 tykkäystä

Itse tulkitsen nämä ja noin muutenkin ”teknoyritysten” kurssikehityksen tällä hetkellä lähinnä viputuotteina jenkki-indekseille :grinning:

6 tykkäystä

Tässähän voisi kohta jo melkein myydä osan Hyzoneista ilman tappiota. En kuitenkaan aio myydä.

16 tykkäystä

Pohjista tultu ylös nyt päälle 66%. Jotkut kehotti tämän myymistä päältä 3$.
image

38 tykkäystä

Wulffilla vauhdikas päivä pörssissä:

kuva

72 tykkäystä

Haha, just aloin tätä samaa postaamaan :rofl:

6 tykkäystä

Mä olin edelläkävijä ja myin alle kolmella. Tästä voitte vielä ihmetellä sitä, kuinka lahjakas ajoittaja olen - löydätte tuolta varmasti kohdan, missä myin Hyzonini. :smiley:

image

101 tykkäystä

Jälkikäteen helppo tarttua tuohon kommenttiin. Mitä jos suunta olisikin ollut alaspäin?

2 tykkäystä