Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Ihan tolkutonta menoa SBB kanssa nyt. Eilen -28%, tänään startissa vielä -8% tauluun ja siitä sitten alle 30 min saman verran plussalle. Ei ole edes tuntia ollut pörssi auki ja nyt vedetään jo 41 miljoonassa lapussa.

5 tykkäystä

Itse mietin ihan samaa, että mitähän kulisseissa tapahtuu. Uniperin markkina-arvo on jo kolminkertainen sotaa edeltävään aikaan verrattuna? :thinking:

Toki sieltä tuli todella kova Q1 tulos, mutta ei kurssit siihen reagoinut julkaisu ajankohtana.

1 tykkäys

Suomen valtio saatiin myymään, eli päästiin kunnolla aloittamaan kurssin pumppaus. On rikos antaa tyhmän pitää rahansa :joy:

Pamp-it GIFs - Get the best GIF on GIPHY

12 tykkäystä

Arvatkaapas mikä on tämä bumtsibum osake, joka on myös suomalaisille tuttu :face_with_monocle:

Vastaus: Uniper SE

Samanlainen monen päivän +10-15% pumppi nähtiin uniperissa viime vuoden ihan lopussa. Käväisi jossain 7-8eurossa ja laskettelu oli todella hurjaa sen jälkeen. Sen jälkeen käytiin 2 eurossa.

Itse veikkaisin tylsän newtonilaisittain, se että on mennyt alas. Kimmoketta ylireagoinnista jakeluvelvoiteuutisiin vai onko jollain muuta infoa?

USA:n velkakattouutisetkin voivat vaikuttaa. USA:n kongressi äänesti eilen velkakaton noston puolesta ja asia etenee senaattiin. Ei ole ollut uutisia, että velkakaton noston yhteydessä tehtävät menoleikkaukset koskisivat vihreän siirtymän tukia (IRA), mikä on Nesteelle hyvä asia. Tämä siis vain omaa mutuilua.

4 tykkäystä

Jokseenkin eri suunta Fortumilla. Nollahintainen sähkö iskee heti kurssiin? Eihän tuon suojausten takia pitäis heti Q2 tulokseen iskeä…

1 tykkäys



Kohtaa alkaa 11€ tuo hinta taas…

20 tykkäystä

Muut vieläpä pikkasen rekylöi mutta eipä näy fortumissa…

4 tykkäystä

Mitäs nyt kurssi sinkoilee ?

1 tykkäys

@Salvelinus Siirsin Alisa Pankin kurssikehitystä koskevan kyselysi tähän ketjuun, joka on tarkoitettu kurssikehitysten ihmettelylle :slight_smile:

Ihan hyvä,kauhistuin niin yhden lempparini kurssia kun katsoin että lähes järkytyin.

Intsikat tyhjää Fortumia kun huomasivat foorumin tulleen ostolaidalle ostin/myin ketjussa :laughing:

36 tykkäystä

Näin sen täytyy olla :rofl: no ostetaan intsikoilta laput pois.

6 tykkäystä

Pitäiskö ruveta jo huolestumaan? :thinking:

23 tykkäystä

Saksan valtio teki loistodiilin , kun osti Fortumin Uniper osakkeet 1,70€ kipale. Taisi olla aika edullinen hinta näin jälkikäteen tarkasteltuna.

59 tykkäystä

Pitäisi itse perehtyä enemmän tohon Uniperiin että voisi arvioida mistä valtava osakkeen arvonnousu näin lyhyessä ajassa johtuu. Mutta ilmeisesti ovat saaneet hyvin vakautettua sen liiketoiminnan ja riskit ovat merkittävästi vähentyneet. Harmi, että suomen valtiolle jäi vähän luu käteen tossa tapauksessa, tällä(kin) kertaa.

Haha sannanko vika tääkin nyt oli :smiley:
Mukava koiranvirka tuo pm, puukkoa tulee

16 tykkäystä

Ehkä todella pitkällä aikavälillä tarkasteltuna, mut taitaa siellä vielä kassa olla hiukan pakkasella. Valtiollehan tuo ei kuitenkaan ole mikään pikavoitto, ellei Forza, tai joku muu yhtä kypsä yritys osta sitä kymmenen vuoden päästä takaisin n.40kertaisella hinnalla.

Tehtiin tosi hyvät kaupat :partying_face:. Ai me oltiinkin suomalaisia. No ei sitten mitään…

31 tykkäystä