Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

On toi MGI:n luisu aika uskomaton, sisäpiiriostaa jne, mutta mikään ei auta.
12kk -60% ja vuoden alusta -43%.
Keskihintaakaan ei voi laskea kun Verneri opetti ettei saa :sweat_smile:, tai sitten on luuseri.

28 tykkäystä

Inderesin osake on myös hukassa, koska @Marianne_Palmu ja @Verneri_Pulkkinen ovat lomalla eikä kukaan kerro, mitä makromaailmassa tapahtuu. :frowning:

image

Information GIFs | Tenor

24 tykkäystä

Negari.

image
Negative GIFs | Tenor

15 tykkäystä

Jefferies International sänker sin rekommendation för Viaplay till underperform från behåll. Riktkursen sänks till 50 från 250 kronor.

Elikkä samma på finska noin niinkuin lyhyesti, Viaplayn tavoitehinta putoaa jollain Jefferiessillä 250 kruunusta → 50 kruunuun.
Tänään tauluun -7%

1 tykkäys

Admicom ollut jo 2,5 v karhumarkkinassa ja tänäänkin useamman prosentin laskussa, ei ole aina helppoa osakemarkkinoilla. Yhtiöhän on kaikilla mittareilla laatuyhtiö, mutta jotenkin markkinat eivät nyt näe yhtiön tulevaisuutta kovin ruusuisena. Vähän yli viikon päästä ollaan viisaampia ja käänne voi olla lähellä. :slight_smile:

6 tykkäystä

Kurssia painaa uskoakseni kaksi asiaa etunenässä:

Rakentamisen rajusti heikentynyt suhdanne ja sen vaikutusten epävarmuus Admicomiin, sekä epätietoisuus kuinka kauan nykytilanne jatkuu ennen kuin rakentaminen taas piristyy.

Investoinnit ja aiempaa heikompi ohjeistettu ja ennustettu kasvu sekä kannattavuus lähivuosille, kun lähdetään laajentumaan ulkomaille.

Edit ja tietysti korkojen nousu ja kasvuyhtiöiden arvostusten korjaus alaspäin selittää osaltaan myös tuota laskua

Odotan suurella mielenkiinnolla osaria ja näkyykö (asunto)rakentamisen seinääntörmäys vielä Admicomissa ja jos niin kuinka merkittävästi.

10 tykkäystä

Hesari kirjoitti huhtikuussa näin:
“Konkurssiaalto hyökyy nyt rakennusalalla ja aivan erityisesti talon rakentamisen toimialalla. Kolmessa kuukaudessa konkurssiin on asetettu yli 150 rakennusliikettä, joista kolmannes rakensi taloja. Mukana on useita pitkään toimineita rakennusliikkeitä, joilla on parhaimmillaan ollut useiden kymmenien miljoonien eurojen liikevaihto ja kymmeniä työntekijöitä”

On noiden joukossa saattanut olla muutama Admicomin asiakaskin. Rakennusalan ahdinko ei ole parissa kuukaudessa ainakaan helpottunut, minkä takia en itse uskalla vielä Admicomiin koskea.

Inderesin mallisalkkupeesaukset eivät enää ole tae tuotoista, kuten Duell surullisesti osoittaa.

15 tykkäystä

Toki, joskin kun katsoo Admicomin valuaatiota tällä hetkellä peilaten sen kasvu-ja kannattavuusprofiiliin niin jonkun verran huonoa on jo nähdäkseni leivottu nykyhintaan.

Jatkoin Admicomin ketjuun, se on varmaan oikeampi paikka tälle keskustelulle.

Sittenhän on kuulunut sellaistakin, että rakennusyhtiöt maksavat sopimussakot mieluummin kuin ryhtyvät aiemmin sovittuun projektiin.

Tuosta talonrakentajien konkurssimäärästä tulee mieleen, että isot yhtiöt ovat myös onnistuneesti ulkoistaneet riskiä alihankkijoille…

Jaha, kohta mennään taas ja olisikohan tänään persneton suhteen yksi välipäivä, olisiko sellainen mahdollista. Kai se kurssi jonkinlaista sahausliikettä normaalisti tekee.

2 tykkäystä

Noin 25 pinnaa, kun nousee tuosta, niin en oo enää tappiolla ainakaan kovin paljoa. :frog:

image
Pepe The Frog Happy Sticker - Pepe The Frog Happy Dance - Discover & Share  GIFs

16 tykkäystä

Hexatronicin eilinen ostoerä +6,20%. Selvästi foorumi peesasi edelleen mun peesiä. Nyt on irtiottoryhmä valmis, maisema vaihtuu nopeasti ja indeksipääjoukko etsii vetohalukkaita. Tässä on kyllä pumppauksen ainekset ilmassa, joten taidan tehdä ennaltaehkäisevän ilmoituksen itsestäni FiValle. :biking_man:

7 tykkäystä

Kotipörssistäkin löytyy yllättävän paljon kauhisteltavaa, tässä yksi, jota en ole yhtään seurannut:

Duell, kaksintaistelu (ainakin saksa, ruotsi, norja). Ehkä yhtiötä nimettäessä ei ajateltu että tästä tulee eloonjäämiskamppailu, kuten kurssikäyrästä ehkä voisi päätellä. Ykkössijaa nomen est omen listallani pitää vielä kuitenkin vanha kunnon Mancon (eli conman)

12 tykkäystä

Qt on lasketellut kesän huipuista 15 % kohtuu nopeasti

4 tykkäystä

Tätä tahtia kun Helsingin pörssi laskee, niin ei tarvitse salkunhoitajien tulla enää töihin kesäloman jälkeen.

60 tykkäystä

Vielä 10 tällaista -10% päivää eli 2 viikkoa niin kurssien osalta ollaan jo nollissa ja työt loppuu

31 tykkäystä

Sais mennä nolliin kahella -50% päivällä niin pääsis nopeemmin lomalle

62 tykkäystä

Höpö. Katso vaikka Sotkamo Silveriä tai Valoea. Desimaalipilkun siirtelyä vain, ja yhtiö on pörssissä ikuisesti.

5 tykkäystä

Kannattaa muistaa että tälle Helsingin pörssin isolle pudotukselle tulee löytymään myös syy tulevina kuukausina, itse uskon että se on superlama.

4 tykkäystä

Kyllä täältä noustaan vielä, kuten aina ennenkin.

7 tykkäystä

Eipä Notareal (Not-a- Real) hullumpi vaihtoehto olisi.

1 tykkäys