Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

On tämä nykyajan talous erikoista kontekstistaan erotettuna: Jenkkimarkkinat ilostuivat, kun tuli pihalle dataa sikäläisen talouden jäähtymisestä :roll_eyes:

Vaikka tässä taustalla onkin pelko Fedin koronnostojen jatkumisesta, niin onhan tämä erikoista, että se on yleensä missään olosuhteissa tulkittavissa HUONONA asiana, että talous pyörii lämpöisenä ja luo kysyntää työpaikoille, joka taas lisää kysyntää ja ostovoimaa. No näin 2023 anno domini :smile:

4 tykkäystä

Ilmeisesti Kauppalehden uutinen kasvuyhtiöiden osakekursseista nostatti Optomedia. Listattuna oli kasvuyhtiöitä pohjoismaista ja Optomed nousi Suomesta suurimmalla ennustetulla nousuvaralla listalle. Maksumuurin takana tämä juttu:

4 tykkäystä

Ei paljoa paina enää valuuttakurssikaan tämmösiin päivänousuihin.

Shorttaus on hölmöä, kun voi vaan ostaa short squeezessa olevia hyviä osakkeita ja nauttia muiden shorttarien rahoista :smiley:

23 tykkäystä

Autokauppa kannattaa ja +500% ytd pox.

28 tykkäystä

Joo. Eilen plugi -6% koska liian vahvat työllisyysluvut ja tänään sit +9%.

Ihan normitouhua.

11 tykkäystä

Ihana osake, kun ostaa mielestään halvalla, niin kurssi jatkaa romahtamista, ja kun päättääkin välillä olla lisäämättä, kun putoava puukko putoaa putoamistaan, niin sitten onkin jo liian myöhäistä lisäillä kun kurssi raketoi viikossa melkein takaisin edellisen oston hintaan (muttei vielä edes siellä +40% nousun jälkeen :smiling_face_with_tear:)

13 tykkäystä

alibaba

8 tykkäystä

Tänäänhän on aikamoinen rakettipäivä. Innoviz päätti kanssa vetää yli 8% nousun :star_struck:

8 tykkäystä

Jatkoin vielä vähän tätä Cargotecin pähkäilyä ja tutkin edellisten kuukausien tapahtumia, uutisia yms.
(Lue: yritin löytää syitä lähteä ostoksille :grin: )
Kiteytetysti en enää kysyisi tuota että “mikä on syynä jatkuvaan laskuun”, vaan sitä mikä oli ylipäätään syy sitä edeltävään nousuun. Vuoden alussa tavoitehintana pidettiin 41.00 (siinä kohtaa Vähennä) ja kohtalaisen hiljaista oli Q1:een asti, joka oli kyllä hyvä. Mutta siinäkin pidettiin v. 2023 ohjeistus ennallaan. Ja muuttumattomana se on pysynyt noissa välipuheluissakin. Eihän Cargotecin tilanne (vaikka rahtimäärien mahdollinen rajukin vähentyminen tulevaisuudessa vähän mietityttääkin) huono ole, mutta en kyllä millään mittarilla ymmärrä pari viikkoa sitten (20.6) esitettyä tavoitehintaa 58.00 (ylempänä tässä ketjussa). Varsinkin kun firma itse on pitänyt systemaattisesti tämän vuoden ohjeistuksen ennallaan.

22 tykkäystä

Aiforia viikossa +31,58%. Näköjään tekoälyhype on saavuttanut myös pölhölän. Mihinköhän asti tuo lento jatkuu? Jossain vaiheessa tullaan varmasti hakemaan pullbackkia jos näin kovaa nousua revitään. Puoli tuntia avauksesta nousua jo takana mukavat +16,17% :joy:

3 tykkäystä

Joskus oli ostin/myin-ketju täynnä kyseistä firmaa.


Silloin ostajat enää 25-50% tappiolla, mutta pikkuhiljaa.

E: On muuten ollut ihan opettavaista lukea 2020-2021 vuoden osto-viestejä. On kyllä ollut aikamoista menoa :melting_face:

28 tykkäystä

Osa kuten allekirjoittanut tankkasi vielä 0,035 kohdilla ja nehän on nyt rapsakasti jo +300%. Harmi että yleinen juniormainaaja buumi on jo taakse jäänyttä. Tämähän olisi äkkiä 0,2 ja osia. ( voi toki mennä sinne nytkin, onko sille perusteita on taas toinen tarina)

4 tykkäystä

image
Kyl nyt taas kelpaa kattoa salkkuun.
Starwell Baby Don'T Hurt Me GIF - Starwell Baby don't hurt me O'hearn - Discover & Share GIFs

20 tykkäystä

Advent tech viimeisen 5 treidipäivän aikana +29%. Normaalia sektorin päätöntä seeboilua pitkän laskukauden jälkeen vai tietääkö joku jotain? :scream::scream:

Koska aina joku tietää.

3 tykkäystä

Eiköhän tää ole ihan yleistä sekoilua vaan. Välillä mennään ylös, enimmäkseen alas.

2 tykkäystä

Ruåtti Natossa. Mielenkiinnolla seuraan huomenna SAABin kurssia Tukholman pörssissä. Saattaa ottaa komian loikan. JOS mulla ois pelimerkkejä, niin olisin laittanut ison pinon Saabiin jo ajat sitten, vaan kun ei ole. Joten katselen varmaan huomenna katkerana ja köyhänä Saab merkkistä rakettia.

6 tykkäystä

Jotenkin raaka* tuo viimeinen kommentti, enimmäkseen alas :scream:

*mutta totuudenmukainen

2 tykkäystä

Eiköhän Saabissa ole Ruotsin Nato-jäsenyys jo hinnoiteltu valmiiksi. Tämähän oli ns. varma.

14 tykkäystä

Rinkulat klo 12 kiitoon - uutisia🤔

Ehkä joku päätti ostaa vain pari lappua.

14 tykkäystä


Ruotsiosakkeille edes vähän jeesiä täältäkin. Huiput nähty?

21 tykkäystä