Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Oho, ihan puhdas vety-salkku näemmä :open_mouth:

Kovaa vetyrallia taas menossa. Se ero taitaa olla 2020-21 sirkukseen, että nyt noustaan shorttien siivellä :grin:

Edit: @Pasimus Ruotsista löytyy ja tuossa Begingerin salkussa on yksi. Sen lisäksi löytyy ainakin Metacon. Norjasta sitten löytyy enemmän.

10 tykkäystä

Kyllä, ihan 100%:sti aito vetysalkku. Uskon tähän kyllä oikeasti todella lujasti. Vetyä pukkaa nyt joka kantilta, ja viranomaiset jakaa tukeja sen kun ehtivät ja vetyasemia rakennetaan kiihtyvällä vauhdilla. Vety ei ole enään mitään pelkkää hypeä niin kuin muutama vuosi sitten, vaan alkaa olemaan jo realismia. Sen takia uskon nyt kurssinousujen jatkuvan ja jäävän myös voimaan, ainakin useiden näiden yhtiöitten osalta…

16 tykkäystä

Nyt on noustu n. 1kk:n pohjista ja vielä ollaan kaukan siitä mitä noi joskus. Nikola oli yli 8 ja Plug yli 70USD. Noihin tuskin mennään ihan heti :cry:

Malttia näiden kanssa ja jos olet “oikea” beginneri, muista, että voitot tulee vasta myydessä, mutta on tietysti mukava nauttia nousupäivistä :+1:

Itselläkin vahvasti vetyä salkussa ja joskus osasin ajoissa irroittautua Plugista, nyt uudelleen mukana. Bloom on toinen merkittävämpi sijoitus,.

3 tykkäystä

Nikola kävi parhaimmillaan yli 80 taalaa ja saman päivän sulkukin oli päälle 60 taalaa, mistä sitten lähdettiin aika eeppiseen pulkkaan.

11 tykkäystä

No noon kävikinc :+1:, katsoin vain 12kk, en niin seurannut kun oli vähän niitä epäselvyykisä jossain vaiheessa.

2 tykkäystä

Onko Suomessa tai Ruotsissa vetyosakkeita?

1 tykkäys

Powercell ainakin vaikutti lupaavalta. Se omassa salkussani :+1:

2 tykkäystä

Olis oman possan keskihinta pariteetissa kurssin kanssa. Laittaisko huomenna WS:n myyntiin? Ehkäpä, jos pysytellään näissä tai noustaan.

Heh, maailman indeksiä seuraava rahasto jo hyvässä pitempiaikaisessa nousussa, mutta mun yhä melko vahvasti Suomi-painotteinen salkku se edelleen mörnii.

Pitäisi vissiin tehdä kohta jotain johtopäätöksiä omasta osakepoiminnan taitamattomuudesta :slight_smile: No katotaan vielä loppuvuosi…

3 tykkäystä

Supermicro jatkaa rallatteluaan, 200 rikottiin vasta vajaa 2kk sitten ja nyt kutitellaan 300 taalaa. Vaikea sanoa missä menee perusteltu raja lapun hinnoittelulle, P/E on kuitenkin edelleen alle 30 :thinking:

image

Vaikka omat paperikädet on ravistellut jo puolet aikanaan ostetuista lapuista eteenpäin, niin yllättävän hyvin tämä jäljelle jäänyt positiokin riittää jännityksen ylläpitämiseen.

6 tykkäystä

Huhhuhh, melkonen ralli sattu kohalle… :flushed:

image

image

Tuossa vielä päivitys tilanne puoli tuntia ennen pörssin sulkeutumista… :thinking:
Tämä kyllä tuli aivan “puskista” :face_with_peeking_eye:, mutta kovasti mielellään vastaan otetaan :blush:

image

24 tykkäystä

”JPMORGAN ASSET MANAGEMENT (UK) LTD” kasvattanut shortti positiotaan. Sama putiikki pitää myös isoa positiota Withsecuressa. Sieltä on ainakin tullut lappuja myyntiin reippaasti. Ei ilmeisesti luottamusta johtoon ja yrityskauppaan. Tai sitten joku muu kuvio…

1 tykkäys

Lisää Ameriikan ihmeitä, Upstart jatkaa koilliseen. Toukokuun alusta maltillinen 4-bäggeri ja meno jatkuu (ath reipas 400 taalaa).

3 tykkäystä

Vähän sylettää että ei tullut Nikolaa otettua salkkuun. Olen seuraillut firmaa ja todennut että se tais saada sieraimet pinnalle. Onnea niille joilta lappua löytyy.

No Nikolan menestys sataa omaankin laariin epäsuoran kautta, mutta oishan tuo rahanteko ollut ihan kivaa. Muuten on aika kallis harrrastus tämä.

Plugi +7% hyvien uutisten siivittämänä.

10 tykkäystä

Vähän jos veistä vielä vääntää haavassa niin QT ja Kamux lähtivät pihalle salkusta ja osa noista ruotsin mörnijöistä tilalle. QT ytd +54% ja Kamux +24%. :face_with_hand_over_mouth:

4 tykkäystä

Missähän kohtaa se syletys ja ajatus olisi todellisuudessa ollut? Ei takuulla lähelläkään pohjia.
Nämä mitkä nousee päivässä 60 pinnaa ilman ostotarjousta on giljotiineja.

11 tykkäystä

Tässä tuo terävin huippu skaalattuna n. 3 kk:n jaksolle. Eli onneksi tuollainenkaan muutos ei tapahdu päivässä parissa. En sitä sano, etteikö silti olisi syytä olla hereillä…

Se ero tuon aikaisiin vastaaviin raketointeihin on kuitenkin, että nuo 3 vuotta takaperin tapahtuneet raketoinnit perustui hyvin yleisesti pelkästään spekulointeihin vedyn tulemisesta ja sen mukana tulevista valtavista voitoista. -21–22 vuosina lunastettiin pettymyksiä pettymysten perään, kun hommia ei saatu liikkeelle eikä varsinkaan kaupallistettua ja vain kehitysrahaa paloi lujasti. Yritysjohtojen hehkutukset yksi toisensa jälkeen osoittautuivat ylimitoitetuiksi ja ennenaikaisiksi. Erityisesti Plug Power on ollut tästä oikein hyvä esimerkki, mutta monen muun osalta käynyt saman suuntaisesti. Siksi kurssit syöksyi.

Nyt kuitenkin ollaan jo maailman laajuisesti aivan vedyn ison kaupallistumisen kynnyksellä. Siksi uskon, että nämä nyt nähdyt alkunousut parin kolmen vuoden pohjilta on useimpien yhtiöitten osalta vasta startti lopulliselle ja pitempiaikaiselle nousulle. :+1:

7 tykkäystä

Jahas, Nokian tulosvaroitusta ei ole taas otsikkoa pidemmälle luettu kun -6% tienoilla luikerrellaan.

17 tykkäystä

Mietin, että olisiko Nasdaqin eilinen hurja nousu tarttunut jotenkin tänne Helsingin paahteiseen kesään, mutta eipä tietenkään. Sellaisessa hieman alle prosentin laskussa on hyvä aloittaa tämäkin päivä.

55 tykkäystä

Nokialla koht kaksnumeroinen lasku tänään. Kuinkakohan halvalla tänään vielä pääsee ostamaan :thinking:

6 tykkäystä