Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

13 tykkäystä

Pari päivää lasketeltu putkeen -4% ilman uutisia. Kusetusmarkkinat saatana

24 tykkäystä

Orastavaa nousua Martelassa, ja aika pientä tuo myyntipaine :sweat_smile: joo, toki vain 3 päivää osariin, mikä selittää tän hetken ohuita laitoja. Mut parilla tonnilla saisi kurssiin +20% saman tien :grin:

2 tykkäystä

Huomiseen 2k Aktian osakkeella, koska muutkin pankit pärjänneet yli odotusten. Toivottavasti minusta ei tule bag holderia näiden osalta? No saa kait noista osinkoa. Keskimääräisessä hankintahinnassa 9€ ei ole paljon varaa alaspäin.

image

2 tykkäystä

Mikä BrainCool AB:tä (BRAIN) vaivaa? En löydä uutisia ainakaan. Ihan vapaassa pudotuksessa ollu jo viikon. Osarikin vasta muutaman viikon päästä.
Myöhäistä tässä on kai enää mennä myymäänkään, vaikka jossain se rajakin menee jos nollahinta on suuntana…

edit. Ei tämä viimeisin lukemani uutinen mitenkään huono ollut, päinvastoin…

1 tykkäys

Huonosti menee meillä pölhölässä kun indeksi edelleen matelee samalla kuin jo Vietnamissakin on saatu mörnivä pulkkamäki oikaistua.

2 tykkäystä

Tähän jos saadaan vielä korjausliike jenkkimarkkinalla niin kyllä pölhexissä on Sulo Vilénin onnen päivät…

e: samaan aikaan aivan jossain muualla

28 tykkäystä

Ihan rehellisesti mietin jo että pitäisikö myydän kaikki ja alkaa laittaa All In pölhexiin, sanotaanko 3kk aikajänteellä. Eikai tästä enää paljoa voida laskea?

28 tykkäystä

157 tykkäystä

pölhex

edit. Koska olin hidas niin laitetaan perustelujakin. Jos edellistä n. 2.5 vuotta pitää sellaisena epänormaalina aikana, jonka aikana moniin osakekursseihin tulleet nousut on enemmän ja vähemmän perusteltuja (markkinoille syydetyn ylimääräisen rahan vuoksi), niin useilla kursseilla on vielä tilaa tulla alaspäin. “Normaalille” tasolle.

23 tykkäystä

Saksassa havaittu huono tilanne ja vihdoin DAX alamäessä. Ytd +13%.
Eli kun siellä tullaan vaikkapa nyt loppuvuonna 10%-yksikköä alas, niin Hesassa tullaan saman verran? Elikkäs vuoden lopussa Helsinki-veikkaus (PI) ytd -20% poks :clinking_glasses:

12 tykkäystä

Joo, johan tässä on ainakin jotain 15-18 kuukautta itse kuumeisesti etsinyt kasvunmerkkejä pölhölän pörssistä, mutta en vaan oikein näe sellaisia… Ja finanssipolitiikka tulee todennäköisesti jatkumaan tiukkana seuraavat ainakin kaksi vuotta, joten ilman yhtiöiden reaalista kasvua ja kilpailukyvyn elpymistä pölhölän kurssitkaan tuskin kiirehtivät nousuun.

Olen vaan tyhmä tradenomi enkä tiedä mistään mitään, mutta tämä on lähiaikojen käsitykseni asioiden tilasta Suomessa pähkinänkuoressa. Saksasta Suomi ei tule ihan nopeasti vetoapua saamaan. Kaikki katseet ovat Yhdysvalloissa.

Kuinka alas Suomi-laput vielä tämän ja ensi vuoden aikana menevät?.. Jonkinlainen pohja lienee löytynyt, mutta onko tämä absoluuttinen pohja, jotta kannattaisi aloittaa aggressiiviset ostot? Mä en uskalla. Tahdon nähdä nousun alkumerkkejä ensin. Turha makuuttaa rahoja lapuissa jotka kenties mörnivät vielä seuraavat 2 vuotta.

5 tykkäystä

Meikäläinen päinvastoin alkanut miettiä pitäisikö nohoa ja nordeaa lukuunottamatta myydä kaikki ja sijoittaa jonkun muun maan rahastoon. Toki tässä vielä ytd 5% plussalla mutta on tämä meno semmoista ******* viikosta toiseen

6 tykkäystä

Kyllä voidaan. Rakennus ja metsäsektori kun rytisee lisää ottavat muutkin sektorit hittiä ( pankki, vakuutus, investointitarpeet, ,.) ja suunnilleen koko eurooppa on kohta taantumassa muutenkin. Siihen päälle pari koronnostoa niin haluaisin ehkä enemmän shortata kuin longata, varsinkin osaa toimialoista.

4 tykkäystä

Minä kun aina luulin että silloin pitää ostaa kun kaikki näyttää huonolta. Ei silloin kun kaikki on huonosti koska silloin on jo myöhässä :face_with_raised_eyebrow:

Vai ollaanko vasta vaiheessa jolloin asiat vasta alkavat näyttää huonolta? :frowning: asiat ei ole koskaan niin huonosti kuin näyttää eikä koskaan niin hyvin kuin näyttää.

No, ne piirtää kel on liituu ja toimareita sisään normaalisti.

33 tykkäystä

:thinking: :scream:

20 tykkäystä

Näin minäkin olen asian pääosin käsittänyt, ehdottomasti näin. Tulevaisuuden miljuunat tehdään pörssisyklin alaosassa. Mietityttää vaan se, että ollaanko nyt varsinkin Euroopassa jonkun sellaisen pidemmän olemattoman talouskasvun ajassa, että puhuttaan vähintään vuosista ennen kuin nousu alkaa? Eurooppa vaikuttaa olevan monellakin eri tavoin vähän hukassa. Identiteettipolitiikka ym. tuntuu ajavan kaikkien muiden asioiden edelle. Ei etteivätkö ne olisi tärkeitä, mutta mielellään kuulisin ihan EU-tasolla enemmän innovatiivisia ajatuksia Euro-talouden kehittämisestä.

Ja kun nyt likviditeettiäkin taas arvostetaan ja talletuksista on saatavissa sellainen 3% vuosituotto, mitä parempaa ei välttämättä tarjoa tällä hetkellä monikaan Suomi-osake. Moni varmaan myös siksi empii sijoitusstrategiaansa. Ne Helsingin osakkeetkin ovat edullisia vain, jos on vahva ja uskottava odotus tulevista tuotoista.

2 tykkäystä

Ei, vaan ne on edullisia silloin kun ei ole vahvaa odotusta tulevista voitoista. :cold_face:

22 tykkäystä

Eihä täs o viel syyssateet ees tullu… Olisko se All in sitte lokakuu lopul/marraskuu alus :yawning_face: Jenkit ehtii korjailee kerra kunnol ja pölhölä fronttaa 2x…:roll_eyes:

4 tykkäystä

Haluan nostaa tämän esille. Eikös Buffetti and the boys alkanut ostelemaan amexia joskus -91? Kevyet tuotot tässäkin tapauksessa kertynyt heidän salkkuun.

4 tykkäystä