Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Lion E-mobility taas 5 pinnaa alamäessä. Aika jännä homma. Itse olen ihan hyvillä mielin hold-positiossa näillä hinnoilla, mutta markkina se näköjään painaa alas vaan niin perkeleesti :thinking: Ollaan samoissa hinnoissa kuin vuosi sitten ja käyrä jyrkästi alas.

-edit- -12% oisko sisäpiiri myyntilaidalla ja kohta tulee uutinen miksi, jolloin -20% tauluun lisää päivässä.

Salkulle tuli uusi peränetto ennätys tämän siivittämänä. Kun ei nyt tulisi mitään tulosjulkistuksia eikä muutenkaan mitään uutisia, niin alamäki olisi kompensoitavissa palkasta. Kyllähän kalliita harrastuksia on muitakin kuin sijoittaminen, varmaan joku romuralli, jos ajaa uudella autolla siellä joukossa. Jääkiekko maksaa, ei tosin näin paljon. No, varmasti on yhtä kalliitakin olemassa. Joku ilmailu, jos ei ihan aina pysy ilmassa vaan osuu kuusen latvaan parin vuoden välein jne.

8 tykkäystä

Kyllä Kamux jatkaa ylöspäin …


Kun on tällaista herkkua rivissä, nyt vaan Niittaria kohti !
image
Vaihtoautot | Kamux

7 tykkäystä

Pari vuotta sitten tunsin itseni tyhmäksi, kun en ollut aiemmin tajunnut/uskaltanut aloittaa osakesijoittamista. Nyt tunnen itseni tyhmäksi, kun olen aloittanut osakesijoittamisen :sunglasses:

Saatan nyt olla hieman sarkastinen, mutta osaksi tuolta nyt tuntuu. Älkää pelätkö, en ole salkkua tyhjentämässä, mutta ajoitus toki kaduttaa, kun suurimman osan varoista sijoitin putoavien puukkojen vaiheessa. Nyt olisi ollut parempi hetki aloittaa ostot… ja vielä parempi saattaa avautua uusille tulijoille tässä syksymmällä, kun epäusko ja syysmasennus valtaa pörssit. Eiköhän tässä -10% ainakin vielä mennä seuraavien viikkojen aikana, kun jenkkimeklaritkin palaa kyrpiintyneinä kesälomiltaan ja lappuja lentää myyntilaitaan :smile:

102 tykkäystä

Dippi ostettu, eikäku… :confounded:

23 tykkäystä

Niin mutta tämä on arvokasta kokemusta, mitä nyt rahalla voi saada. :smiley:
Kieltämättä kalliiksi saattaa tulla kun tutkii noita -prosentteja. :smiling_face:

1 tykkäys

Täytyy myöntää että 2021 tätä harrastusta aloittaessa en olisi uskonut tällaista kehitystä Nokialla, että ollaan tänään samoissa hinnoissa, kuin missä aloitettiin. Tosin nyt firmalla on jotain näytettävää myös viivan alla.

Alleviivaa sitä, että buy & hold eyes closed, ei vain osakepelleilyssä kannata.
Jopa indeksiä pitäisi jaksaa veivata ja seurata asioiden kehitystä.

Huvittavaa, miten harrastusta aloittaessa kuuli/luuli, että “markkina katsoo aina eteenpäin ainakin pari vuotta”, “markkina ennakoi tulevaa”…
Mietin kesällä 21, että onko tosiaan niin, että jenkkeihin tullaan jokaiseen legotaloon pistämään parin vuoden päästä Harvian kiukaat?
Onko tosiaan niin, että korkojen nousut eivät vaikuta ihmisten kulutusmahdollisuuksiin millään lailla?

Viime aikoina osareissa on nähty paljon reagointia siihen, että kakkaa löytyykin housujen pohjalta, kun sen olisi pitänyt olla selvää jo vuosi sitten että siellähän se on suolessa tulossa.

Niinhän tässä on oppinut, että markkina ovat tosiasiassa huomattavasti reaktiivisempi toimija kuin eteenpäin katsova.

Itseäni kyllästyttää miten juuri sen vuoksi markkinalla on kokoajan hassusti hinnoiteltuja tuotteita (osakkeita), joita olisi joskus järkevää ostaa ja joskus myydä.
Kaupan päälle se, että jotkin laput voivat olla kroonisesti ali- tai ylihinnoitteltuja. Puhtaasti yleisen sentimentin tai psykologian vuoksi.

Ymmärrän. Osakemarkkinathan ne on ja juuri tästä koko hommassa on kyse ja sitä paalua tehdään, mutta tänään se lähinnä väsyttää. On hankalaa pitää samanaikaisesti rahaa jemmassa ylilyöntejä varten, mutta pitää myös järkevä sijoitusaste päällä eikä homehduttaa tilillä :man_shrugging:

57 tykkäystä

Nyt tuli Innovizin toimarilta viestiä liittyen kurssin romauttaneeseen osakeantiin. Ilmeisesti potentiaaliset asiakkaat, joilla on kilpailutukset vetässä, vaativat vahvistamaan yhtiön kassaa. Ylin johto merkkasi annissa lisää osakkeita:

6 tykkäystä

Plug jatkaa tasaisen tappavaa laskua kohti pitkän aikavälin trendiviivaa, kohdaten sen noin 5.30 paikkeilla. Hyviä pelipaikkoja tarjolla, kuten aina.

10 tykkäystä

Nokia vikat 10 vuotta,ei jatkoon… :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow:

2 tykkäystä

Yhtiön kurssi on muutaman sentin ATL:n yläpuolella ja sitten tarjoillaan epätoivoisia selityksiä. Jos 2.09 ei pidä, black-dirt-breakdown ei tiedä hyvää. Kyllä kai anti tehtiin ihan vaan sen takia, että kassa oli uhkaavan heikko liiketoiminnan jatkamiseksi, vaikken yhtiötä hirveän tarkkaan tunnekaan?

8 tykkäystä

Hehän ovat kuin kaksi marjaa. Molemmilla tullut merkittäviä uutisia pitkän valumisen jälkeen, sitten kova piikki ylös ja tasaista rekyyliä. Molemmat kyllä kiinnostavat mutta en ole oikeasti vielä ehtinyt/jaksanut perehtyä passeliin hintaan.

1 tykkäys

Haittaako mitään, että EPS on miinus merkkinen?
Onko se sitä aliarvostusta vaiko singaali pahemmasta? :face_with_raised_eyebrow: :roll_eyes:

No ei sitä EPSiä oikein synny kun toinen sai vasta myyntiluvan tuotteelleen ja toinen on kehittämässä lääkettä ja ollaan vasta kolmosfaasissa. Eli alkuvaiheen yrityksiä, Nanoxilla kuitenkin tuote toimii ja FDAhyväksytty, joten todennäköisempää että tuote ainakin tulee myyntiin joku päivä. Ei siitäkään silti koskaan välttämättä kannattavaa tule (ennen konkkaa)

Nasdaqin taalan sääntö on mielestäni naurettava. Tästä päivittelynä allarity. Kuukauden käppyrän perusteella joku voi ajatella että tasaisesti laskenut, ostanpa kohta

Vuoden kuvaaja kuitenkin on “hieman” “hankalampi”. (-99.88%)

Haluaako Nasdaq oikeasti tälläistä kuuden miljoonan kuraa listoilleen? Tässä siis pidetään koko ajan anteja ja velkoja muutetaan osakkeiksi jotka myydään heti laskevaan kurssiin ja sitten taas uusi anti entistä halvemmalla.

2 tykkäystä

Enemmän ostamalla olisin voinut tienata enemmän:

2 tykkäystä

Ei, kyllä siellä kassaa oli ihan hyvin kasassa ennen antiakin, eikä tälle annille ollut suoranaisesti kassapohjaista syytä, koska pahin kulukuoppa on nyt ohitettu ja rahaa tulee kvartaali kvartaalilta enemmän firman kassaan. Ensi vuoden puolella oltaisiin mahdollisesti jouduttu tekemään vielä yksi anti riippuen hieman siitä, että kuinka monta sopimusta seuraavan 3-6 kk sisään vielä voitetaan, joten kai sitä antia voisi periaatteessa perustella, jos oletuksena on, että ensi vuonna rahoitushanat lyödään kaikilta kasvufirmoilta kiinni.

Omer Keilaf ei ole mikään tyypillinen lipevä jenkkitoimitusjohtaja, vaan juutalainen ex-kommando, eikä hän ainakaan toistaiseksi ole jäänyt paskanjauhannasta kiinni. Ainakin minun seurantajaksoni aikana aina kun hän on vihjannut tulevista diileistä ja onnistumisista ja pyytänyt osoittamaan luottamusta, niin ne ovat myöskin aina toteutuneet, kuten tuossakin viestissä hienosti avataan. Yleensä olen äärimmäisen skeptinen näitä johdon selityksiä kohtaa, mutta tässä tapauksessa firman johto on osoittanut olevansa luottamuksen arvoinen, joten tällä kertaa olen siksi valmis uskomaan tuota mitä sanovat, että anti tehtiin ensisijaisesti kilpailutuksen vuoksi. Firma antoi tosiaan posarin 2 viikkoa sitten, joten ATL-hinta on jossain määrin minusta markkinoiden osalta hieman epäkunnioittavaa yhtiötä kohtaan.

Seuraavan 3-6 kk aikana pitäisi tulla vielä vähintään yksi uusi iso diili ja sitten onkin latu auki kohti monen miljardin yhtiötä :cowboy_hat_face:

14 tykkäystä

Ok, siinä tapauksessa ymmärrän vielä vähemmän sitä, että yhtiöjohto alkaa tekemään liikkeitä ulkopuolisten vaatimusten perusteella. Sehän kertoo isosta epäluottamuksesta, mikä sinänsä toki voi liittyä koko tämän toimialan tilaan (ei kannattavaa toistaiseksi).

Olet varmasti perehtynyt yhtiöön - itsellä tämä on ollut yksi näistä lidar-yhtiöistä, mutta yhtään en omista. Koko toimialan elinkelpoisuudesta en ole päässyt perille. Vaatii valtavaa skaalautumista, koska asiakkaat on sieltä nihilisten ääripäästä.

Itsellä on aina ollut periaatteena, etten osta yhtiöitä, jotka on sotatila-alueilla, joihin Israelin lasken. Yksi uutinen voi romahduttaa kaiken. Olen ajatellut, että jos kurssi droppaa nopeasti 1.80 tasolle, otan swingin.

12 tykkäystä

Joo, ideana on, että tällä hetkellä kaikki maailman autovalmistajat kilpailuttavat Lidar-valmistajat 20-luvun ajaksi. Innovizilla on BMW ja Volkswagen, Luminarilla Volvo ja Mercedes, Valeolla Stellantis, RoboSensellä Toyota jne. Ensi vuodeksi Lidarit tulevat vain huippumalleihin, mutta volyymiautot tarjoavat diilit voittaneille yhtiöille niin suuret skaalaedut raudan tuotantokustannuksissa, että automarkkinoiden ulkopuoliset Lidar-valmistajat eivät enää kykene pärjäämään kilpailussa ja ne syödään elävältä. Autopuolella raudasta ei mitään massiivisia katteita ole tulossa juuri nimenomaan noiden autoasiakkaiden nihkeilyn ja Lidar-valmistajien kovan kilpailun vuoksi, mutta Lidarin avulla päästäänkin sitten käsiksi myös autojen korkeamman katteen softamyyntiin.

Näen tässä sektorissa myös paljon optionaalisuutta samanlaiseen hypesykliin, mitä kannabis, tekoäly, vety yms. kävivät aiemmin läpi. Ei mullakaan mitään mahdottomia summia ole firmaan pistetty, koska onnistumisprosenttini näissä hyperkasvuyhtiöissä on aika huono, mutta pakko ampua, kun näkee paikan :sunglasses:

20 tykkäystä

Historiassa nämä hardiksen kautta softa intensiivisen alan menestyjäksi transformaatiot on menneet hyvin huonosti. Nokia, Digital, Sun Microsystems, Cisco jne.

Maybe this time it is different?

11 tykkäystä

Joo helpompaahan se on oikeastaan siirtyä softasta hardikseen, esim. Revenio :smiley:
Nyt meinaa mennä muuten keskustelu pahasti pois ketjun aiheesta, joten jatketaan tästä jossain muualla ja tehdään tilaa huomisen kurssilaskuvalittelijoille :wink:

12 tykkäystä

Sitä vaan rikastutaan ja rikastutaan. :sunglasses:
image
Rich Man GIFs | Tenor

31 tykkäystä