Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Tämä kurssireaktio siihen että PS5 pelaajat eivät päässeet pelaamaan tietokonepeliä kolmea päivää ennen varsinaista julkaisua kertoo nykyihmisen psyykestä todella paljon. Silver ja gold versioiden rahallinen pihvi on kuitenkin se season pass eikä 3 päivää ihmisen elämästä. Paitsi vissiin FOMO/kaikkimullehetinyt-sukupolville…

2 tykkäystä

Pörssin auetessa kävi n 3.5% punaisella. Kirjoitus hetkellä ollaan 0.3 plussalla. = Alku shokki kunnes tajuttiin että pahempaa odotettiin?

3 tykkäystä

Mä käytän nyt mun viikkokiintiön tässä ketjussa :laughing: (Joillakin mennyt hermot, kun olen tämän kurssiliilkeistä täällä vouhottanut.)

Hyvältä näyttää edelleenkin. Inderesiltä uusi LISÄÄ suositus ja tavoitehinta 52€ Uusi posarikin mahdollinen vielä tälle vuodelle. Amerikan tehdas avautumassa ja päälistalle siirtymisestä epämääräistä parranpärinää.

Aamun avaus 3-4% plussalla. Viime viikolla parit uudet kaikkien aikojen enkat. Ei kai siinä. Istutaan kyydissä ja nautitaan matkasta.

EDIT. Korjattu Osta -->Lisää

20 tykkäystä

Kyseessä LISÄÄ-suositus.

17 tykkäystä

Stora enso menee samaan aikaan kovaa ylös ja vähemmän alas

10 tykkäystä

Osaako joku vastata, miksi Fortumin kurssi käyttäytyy siten, että aamupäivällä nousee ja iltapäivään tullessa suunta kääntyy äkisti ja tullaan kiven lailla alas?

Jos noin on, niin kannattaa olla asiasta ihan hys-hys ja kerätä voitot kotiin.

24 tykkäystä

No tuossahan oli eilen kaupan päättyessä saatu A-osake 10% tappiollle yhden osakkeen kaupalla. Eli ei mitään uutista. Mun mielestä tommoset yhden osakkeen kaupat vois suodattaa tällasessa osakkkeessa pois kohinasta.

5 tykkäystä

Inderes-efekti on kuollut, kauan eläköön Alokas-efekti! :sunglasses:

image

29 tykkäystä

Kun tekoäly näin ennustaa niin jengi ostaa ylös?


6 tykkäystä

Omalla seurantalistalla, joka pääosin Hex pienyhtiöitä, on nyt 26 kuukauden ajan ollut vain kahtena päivänä enemmän vihreällä olevia kuin punaisella olevia osakkeita. Aamulla toki useinkin enemmän vihertänyt mutta iltapäivällä aina enemmän miinuksella olevia. Hiukan koomillinen fiilis sijoittamisen järkevyydestä puhumisesta kaiken kaikkiaan vaikka sijoitusura pitkä mutta esim Teknolasku tai Finanssikriisi ja Korona olivat hyvin helppo markkina tähän verrattuna koska silloin laskuille oli selkeät perustellut nähtävissä koko laskemisen ajan. Lähtötilanteessa räikeä yliarvostus ja monien bisnesten krooninen kannattamattomuus eli koko liikeidea väärä, tauti-uhka, konkurssiuhat pankeissa yms.
Nyt ei mitään ole sellaista ollut ainakaan vielä, toki jos ensi vuonna koko maailman talous menee syvään lamaan vuosiksi, niin kautta linjan tapahtuneet -70% - -90 laskut Hex pienyhtiöissä osoittautuvat oikeutetuiksi jälkikäteen ajateltuna. Tässä vaiheessa perusteita 26kk yhtäjaksoiselle täysin rekyylittömälle laskulle ei ole ainakaan vielä tullut esiin, tulokset on laskeneet keskimäärin noin 10%-20% ja osakkeet keskimäärin 70%.(Hex small cap indeksi -46% mutta siellä on paljon Suomen mittakaavassa todellisuudessa keskisuuria yrityksiä mukana).

3 tykkäystä

Vähän haastan. Eikös nyt osakkeiden kurssilaskun syy ole tavallaan erityisen helposti nähtävissä? Inflaatiosta johtuva korkojen nostaminen, jolloin raha siirtyy osakkeista bondimarkkinalle luonnollisesti riskittömämmän tuoton perässä.

8 tykkäystä

Ja pakko haastaa sen verran, että olihan tossa aika tuntuva rekyyli syyskuu 2022-helmikuu 2023. Aika kivoja tuottoja sai, kun osti syksyn aikana ja myi alkuvuodesta.

Ja niin kuin ylempänä mainittiin niin koroista saatava ”riskitön tuotto” vaikuttaa varmasti osakkeisiin. Mikä järki ostaa 6% tuotto-odotuksella osaketta, kun saat ”riskittömästä” korkorahastosta 5%. Näin kärjistäen.

Toinen syy voisi olla ilmassa leijuvat kysymysmerkit. Nyt tuntuu oikeasti olevan tilanne, että jokaisen arvaus seuraavista vuosista on ihan yhtä hyvä. Mennäänkö tässä pahaan lamaan, vai onko stagflaatio seuraava uhka, vai laskeeko kohta inflaatio ja sitä myöten korotkin nopeasti? Kysymyksiä on paljon, eikö kukaan voi tietää mitä tulee tapahtumaan.

11 tykkäystä

Tahtoisin sanoa, että minä en edes muista koska aamu olisi alkanut vihreänä, kun taas klo 16 jälkeen yleensä tulee helpotusta. Tuntuu, että puoli vuotta joka aamu on ollut punainen ihan järjestään ja ilman mitään poikkeuksia…No, on siellä varmaan yhden käden sormilla laskettavat poikkeukset.

Kohta alkaa taas laskettelu.

1 tykkäys


Duell päivä päivältä lähenee tukitaso nollaa.

43 tykkäystä


Efecte liukunut tasaisen tappavaa vauhtia kohti 7 alkavia lukuja. Toki aivan mitättömillä volyymeilla. Toki tässä on johtoryhmässä ovensaranat kuluneet, sekä markkinakin hieman sulanut alta ja uusasiakashankinnassa saattaa tökkiä. Yhtiöllä on kuitenkin näyttöä >20% SAAS-kasvusta läpi historian ja laadukkaat tuotteet.

Ei tässä kait muu auta kuin laittaa käsi alle jälleen kerran (positio -20%).

16 tykkäystä

Hmm…Onneksi en itse luottanut tuohon viisauteen että syyskuu on huono kuukausi pörssissä. Oma salkku joka on puhdas HEX salkku lukuunottamatta reilun 12% pinnan osuutta joka on kansainvälisiä rahastoja on ottanut positiivisiä askelia ylöspäin tämän “huonon jakson” aikana. :thinking: Eli ei kai tuo Hex niin huono olekaan??

8 tykkäystä

Tämä tarttui vahtaamislistoille 2021 ja jäin seuraamaan tarinaa. Sähkövarastointia ja patentoitu keksintö voitti jonkin kisan samaisena vuonna. New York oli vain askeleen päässä rakentamassa näitä uusia mullistavia sähkövarastoja.

Tällä viikolla melkein kaikki irtisanoutui ja kassa on tyhjä. Kurssi tippui yli -80% päivässä. Jäljelle olevat pari tyyppiä koittaa myydä patenttia eteenpäin.

Luojalle kiitos ei tullut laitettua rahaa missään vaiheessa. Opetus: Kun ei ole liikevaihtoa niin silloin ei ole liikevaihtoa, oli tarina mikä vain. Parempi jäädä seuraamaan ja oppia rahoituksesta siinä sivussa.

21 tykkäystä

Tästähän tulee melkein DynaCert mieleen, mitenköhän Jimbolla nykyään menee.

3 tykkäystä

Kusetusmarkkinoista en tiedä, mutta mulla on kusetussalkku; alkuvuodesta johdetaan indeksiä melkein parikyt pinnaa ja vahva johtoasema kestää pitkään, kunnes ollaan tilantees, että sitä etumatkaa ei juurikaan ole. :rage:

Tällaista tänään. :cowboy_hat_face:

image

9 tykkäystä