Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Jättiriskisellä hyvä viikko, noin +30% Onko jenkkilaitoksella lohi alkanut käydä pyydykseen…

Et viitsisi linkata tänne näitä tilastoja muidenkin ihmeteltäväksi. Ei jäisi pelkästään viestin varaan…

3 tykkäystä

No kun harmittavasti en juuri nyt jouda sitä tekemään, koska niiden etsiminen vie aikaa jota juuri nyt minulla ei ole. Yritän muistaa paremmalla ajalla tehdä sen, koska on itseänikin mietityttävä aihe.

Tiedän että ilman linkkejä tällaiset on lähellä nollapostauksia, mutta ei vaan aina ole aikaa etsiä sitä linkkiä, jonka nähnyt edellisenä päivänä…

1 tykkäys

Cell Impactin anti meni läpi 70%:sesti, takaajathan takaa tämän 85% asti.

Kurssireaktio:

Samaan aikaan toisaalla, eli 8 osaketta + 2 warranttia maksaa:
image

jos lasken warren nollaksi, olisi 8 osaketta kuitenkin 3,76 ruunua, eikä alle 2… 2 muuten oli merkintähinta viime viikolla, oudosti joku merkkasi mutta kuitenkin myy paniikissa.

Osake kuitenkin -65% kuukaudessa, kova liike pitää virkeänä. 3kk -90%

E: ilmeisesti pelkona oli että jos takaaja joutuu merkkaamaan enemmän, dumppaisivat vaan kaiken laitaan heti. En ole ehtinyt selvittää oliko takaajana “rosvofirmat” vai isoimmat omistajat. Jälkimmäisessä tapauksessa dumppaushuoli on mielestäni aiheeton, tietysti riippuen liiketoiminnan kehityksestä.

2 tykkäystä


Yit ja pohjat takana?

8 tykkäystä

Sanokaas tietäjät missä niitä vastustus tasoja löytyy nyt vai onko tää tuomittu nousemaan vain? :smiley:

6 tykkäystä

Kipusi yli, joten IHS voi unohtaa.

Fibonacci olisi 14 € tasolla - se voi antaa osviittaa. Seuraavaksi tehdään viikkotason HH.

Päivätasolla tarkasteltuna reaktio vastuksesta jäi pieneksi. Luonnollisesti vahvuuden merkki.

Edit: Indeksitasolla ja monessa yksittäisessä osakkeessa on jo pitkään odoteltu korjausta, mutta kovasti se antaa odotuttaa. Mutta edelleen ainakin itse odotan sen tulevan.

32 tykkäystä

CI - mihin rosvofirmoihin viittaat? Eikös se ollut annin ilmoituksessa selvää, että isoimmat omistajat oli takaajina, näin muistan lukeneeni? Sinänsä tosiaan outoa, että merkkaajat myy uusia osakkeita alle antihinnan eli pelkäävät sitten yhtäkkiä konkurssia tms.
Itsellä ollut pieni omistus pitkään, johon en ole kurssin laskiessa lisännyt, mutta merkkasin täydet tuosta annista. Oman seuraamisen perusteella yhtiöllä on hyvät menestymisen mahdollisuudet, mutta koko alaan kohdistuessa merkittäviä rahoituspaineita (korot), on tämä pienenä toimijana saanut pahasti kylkeen.

3 tykkäystä

@Lexus Hyvä kommentti siitä, että kun pattern ei toteudu, ei pidä enää laskea sen varaan. Fortum on vahvassa nousussa ja laskun ensi merkit nähdään, kun/jos 1H tekee trend changen (down).

2 tykkäystä

Kamuxikin tullut vuodessa ylös +3%.

2 tykkäystä

Tarkoitan näitä lainoittajia jotka myyvät heti kaiken, tyyliin Allarity Therapeutics, eli ainoat yhtiötapahtumat ovat yhtä antia. Mutta juu, näin ei ollut siis.

En ymmärrä tämänpäiväistä rallia, ainakaan sen perusteella että annista merkattiin 70%, kun kuitenkin 85% on taattu. Ehkä pieni huoli siitä että takaajat kuitenkin myisivät taattuna tulleet pian pois, on nyt pienempi.

Merkintäprosentti on kuitenkin ihan hyvä, aika paljon lisää rahaa omistukseen nähden piti osakkaan kaivaa, eikä nollaan mennyt merkkari luvannut kuin ehkä jotain 20-40% merkintätasoa.

Mutta silti, miksi rallittaa osaketta noin, kun BTU on noin paljon halvempi.

1 tykkäys

Yleisesti ottaen, annit on vaikeita arvioitavia yksityissijoittajille. On hyvin tyypillistä, että niihin liittyy kaikenlaista epäloogisuutta ja ihmiset tuijottaa tämän hetken valuaatiota ja merkkareiden hintaa.
Kysehän on kuitenkin yhtiön rahoittamisesta ja jos pääomistajat ei osallistu rahoittamiseen, niin sehän on selkeä signaali. CI:n tapauksessa 85% takaus oli selkeä signaali siitä, että omistajat on annin takana, uskovat yhtiön tulevaisuuteen ja tuo on se minimiosuus, jonka katsoivat riittävän. Nyt kun näin pohjille dumpattu yhtiö sai markkinoilta 70%, onhan se melkoinen luottamuksen osoitus.

7 tykkäystä

Joku ei jaksanut kattella ja osti koko laidan.

5 tykkäystä

Telia se jaksaa paukuttaa ylöspäin päivästä toiseen!

4 tykkäystä

Sit voitais lähteä laukalle oikein kunnolla……

8 tykkäystä

Jossain kohtaa luulisi Enentonkin kurssissa alkaa näkymään korkojen lasku.

4 tykkäystä

Aktiefond Investmentbolag ja Indexfond Sverige :sweden: :heart: :full_moon:


IMG_3022

22 tykkäystä

Tuossa kun 5 vuoden kartalta katsoin, niin ollaan öljyn suhteen edelleen korkeammalla. Siis korkeammalla nyt, kuin aikaa ennen kun sanat Wuhan ja covid alkoi toistua mediassa…

2 tykkäystä

Olihan hieno rahan siirto paperihanduilta.

34 tykkäystä

Fortumin 6 valttia: a) sähkön tuotanto sen vesi- ja vanhoissa ydinvoimaloissa tosi halpaa, b) isona säätövoiman tuottajana se pystyy myymään hintojen ollessa parhaimmillaan, c) sähkön hinnan suojaukset, d) vahva tase, e) alkamassa iso kulukuuri, f) korkojen laskiessa sen osinko varsin kilpailukykyinen.

Pörssissä mikään ei ole varmaa😎, mutta todennäköisesti Fortumin kurssissa on vielä 10-20 % lähiaikojen nousuvara.

7 tykkäystä