Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Jos porukka luuli, että osake on varmasti pohjilla jo -88% ytd laskun jälkeen, niin väärässä olivat. Näyttäisi viaplay taas vetävän -40% avauksen.

Oho, vielä pahempi isku luvassa :open_mouth: Pitääkin oikein lukaista niiden osari.

22 tykkäystä

Tältä näyttää kuoleva bisnes (lineaarinen maksu-TV) johon sijoittaneet ovat vähitellen tajunneet missä läjässä sitä itseään ollaan mukana.

Ja siis selvyydeksi: Luonnollisesti Viaplay on mukana myös streaming-kisassa, mutta pääsyy miksi numerot näyttävät rumilta lienee se että on maksettu kuplahintoja sisältö-oikeuksista maailmassa jossa kaapeli- ja satelliitti maksu-TV teki rahaa tavalla, joka ei ole enää nykypäivää.

On tietenkin mahdollista että Streaming-puolella Viaplay jotenkin keksii rahan painamisen uudestaan ja suosta noustaan.

Toisaalta kun katsoo miten vaikka F1 tai NBA ovat tuoneet omia streaming-palveluita, on hieman epäselvää miten varsinkin urheiluoikeuksien osalta homma oikeasti toimii pitkässä juoksussa. Miten kilpailet itse sisältöä tekevän tahon oman streaming-palvelun kanssa? Jos nojaat alueellisiin yksinoikeuksiin VPN-palveluiden maailmassa, olet todennäköisesti jälleen työntämässä kättä pinoon sitä itseään… :man_shrugging:

14 tykkäystä

Duell. Taas siirretään rahaa tyhmiltä sijoittajilta fiksujen sijoittajien taskuihin.

image

Syytän tästä kyllä osittain välittäjiä jotka näyttävät väärää tietoa asiakkailleen (oletan että tässä esim. OP näyttää taas kerran isoja miinuksia) mutta pääasiassa tietenkin osakemarkkinoilla sekoilevia jotka eivät oikeasti tiedä mitä tapahtuu.

image

:man_facepalming:

Juuri nyt toivoisi että tätä voisi shortata kaksin käsin…

Onneksi määrät sentään ovat olemattomia, vaihto 70 000 osaketta, eli tasoa pari tuhatta euroa. Lähinnä voittajat tässä lienevät välittäjät :smiley:

9 tykkäystä

Neljän miljardin suunnattu anti tulossa hintaan 1 SEK / kpl, alaskirjauksia ja 700MSEK tappio, tuolla reseptillä sietääkin laskea kun mcap eilen oli 1880MSEK.

Duellin vaihto tähän mennessä vain reilu 2k€…

3 tykkäystä

Duellin oikea taso selviää vasta kun merkkarit tulee kaupankäyntiin, niiden arvo on kuitenkin koko markkina-arvosta yli 90%

1 tykkäys

Gäppiteoreetikot joutuvat odottamaan kyllä hetken.

6 tykkäystä

Huhhuh tosiaan mikä ratkaisu Viaplayin johdolta. Ytd -98% :cold_face: (google translate):

The financing of Viaplay Group takes place on several fronts. The company takes in 4 billion kroner in fresh capital through a directed issue of 3.1 billion kroner and a rights issue of 0.9 billion kroner. The subscription price is planned at NOK 1 per share, which means a substantial drop in the share price. According to Viaplay, this was a condition from banks and creditors to accept a write-down. The debts are written down by SEK 2 billion, of which 25 percent will be converted into shares. Furthermore, the debt will be extended, which means that the company has no renegotiations or financing needs until 2028, according to the company’s summary. According to the company’s management, this was the best solution.

Sijoittajat ovat raivoissaan ainakin tuossa Sharevillen puolella. Nyt kyllä olisin toivonut osata Ruotsia pelkästään seuraamaan tätä juttua. Tämä päivä olisi mutten varmaan inderes.se foorumille katapulttipäivä jos käyttäjämäärät olisi vielä vähän korkeampi, mutta on se aika hiljaista edelleen.

1 tykkäys

Duellin osalta mennään 0,048 euron hinnassa :smiley:

Joku tietää jotain mitä minä en tiedä.

Tuossa ihan virallinen rapsa tilanteesta. Rahoittajat oli sitä mieltä, ettei yhtiö selviä ilman näitä päätöksiä ja suostuivat osittaiseen lainojen alaskirjaamiseen. Tulee mieleen ne ajat, kun videovuokrausta yritettiin tuoda osaksi TV-palveluja, Makuuni?

4 tykkäystä

Periaatteessa duellin arvo on noussut yön yli tämän “kurssinousun” takia n 70%, kurssilla 0.049? Melkoista. Eikös se “oikea” arvo eilisellä kurssilla joku vähän alta 0.03 olla?

Edit. Esim kauppalehti on jo tilanteen tasalla: näyttää Duelille 60% kurssinousua täksi päiväksi

kevyt remmi😳 eile oltii viä 23.xx

5 tykkäystä

Jahas, Saksanmaalla näyttää olevan tänään all time high:t kiikarissa. Kovasti on kyllä usko Eurooppaan noussut viimeisen kuukauden aikana: Euro +5% ja DAX +12,5%.

5 tykkäystä

Ja keväällä oli viä 270.xx.
Itsekin hyppäsin mukaan “ekassa dipissä” 60.xx hintoihin, joten näin pääsi käymään tällä(kin) kertaa.

2 tykkäystä

Incapillla eilen vähän isompi kauppa…:face_with_monocle:

5 tykkäystä

Putosi sekin MSCI small cap indeksistä joka selittää volyymin huutarissa.

1 tykkäys

Viaplayn kevyt sukellus laittoi kaikki ruotsin shortatuimmat laput kunnon syöksyyn myöskin. Hienosti näkyy, miten samat algot jyystää noita kaikkia.

12 tykkäystä

Duell nousussa nyt 31,88%. Onnea holdaajille. Vihdoin alkaa piilossa oleva arvo purkautua. :motorcycle:

Edit: Saattaa sisältää hieman sarkasmia. Onhan tämä aika karua että lapun hinta on 4c kun se vielä vuosi sitten oli reilu 2€

1 tykkäys

Enemmänkin onnea aamun pohjilta riskillä pilkkineille. Epäilen että jokainen aiemmin hankkinut holdaaja on lähinnä naama mutrussa ja ynnää että pitäisikö kaataa lisää rahaa vai ei…

6 tykkäystä

juu, kiitos nostosta. Mulla kun ei ole paremman väen kaupankäyntivälineitä niin naputtelin lämpimikseni kaupat yhteen ja niitä oli kyllä todella iso määrä mutta lappuja vaihtui loppuhuutarissa yhteensä 481 795 kpl (disclaimerina virheen mahdollisuus olemassa) ja kauppoja 187 kpl

Inderesin kurssi pompsahtaa kuun vaihteessa.
image

Hmm…olisikohan joku lähtenyt mukaan Top 100-omistajakisaan?

Epäilen asialla olevan listan 100. hlön.
image

Toivottavasti FiVa ei laske tätä pumppaukseksi.

12 tykkäystä