Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Veikkaan että koukataan alle 50, tuolta vois kokeilla takasin pientä määrää

2 tykkäystä

Juu, itse en yritä veivailla. Mulla on Harviassa kiinni 26% salkusta. 90% lapuista on AOT puolella 22kh joten istun käsieni päällä :man_shrugging:

10 tykkäystä

Koska markkina näyttää lähtevän tuosta hinnasta millä Onvest ilmeisesti on myynyt niin ei tässä hirveästi näytä olevan edes veivaukseen perustetta koska tuskin tuosta enää hirveästi dippaa lisää. Normikaava isoissa kaupoissa - markkinahinta reagoi tehtyyn diiliin ja se asettelee uutta pohjaa. Tässä pitää muistaa että kyse ei ollut mistään annista vaan ison omistajan liiketoimista.

4 tykkäystä

Lisäksi on hyvä muistaa, että Harvian tapauksessa paluu 52€ hintaan tarkoittaa paluuta vain kahden (!) kuukauden taakse. Kun joku haluaa myydä 8-10% ulkona olevista osakkeista kerralla, on aika tyypillistä, että ostajat halauvat ne mieluummin edellisen 2-6 kk keskihinnalla kuin sillä “viime viikon / kuukauden” maksimihinnalla.

Kun omistaa paljon, on “myyntikulukin” erilainen kuin meillä piensijoittajilla.

12 tykkäystä

Näin. Ja pitää muistaa että isoa mälliä ostaneet eivät siitä olisi 52 euroa maksamassa jos katsoisivat että Harvia tästä sukeltaisi lisää isommalla aikajänteellä. Kyllä siellä laskeskellaan että turvamarginaalia on vähintään useita prosentteja. Se että välissä jotain tunteja/päiviä kenties jopa käydään alempana ei tunnu missään - korkeintaan jos uusilla suuromistajilla on liikaa rahaa niin kauhovat lisää laidasta päälle.

Treidaajat tekee mitä tekee mutta sijoittajille mielestäni tänään on korkeintaan ostopaikka. Vaikka kuinka näyttää punaista ja tuntuu pahalta niin firman tuloksentekokyky ei kyykännyt 10%+ yön yli, joten niiaus on puhdasta “iik joku sai halvalla, ehkä tämän arvo ei olekaan näin korkea”-markkinareagointia ja pelkoa että ostopuoli kaupassa alkaa kaatamaan lappua markkinalle (jota eivät tasan tee ostohinnan alle…)

(ei sijoitussuositus, tyytyväinen holdaaja joka arpoo kohtaa missä napsia lisää)

Vähän ikävää on että transaktion kaikkia tietoja ei tullut ulos ennen pörssin avautumista, joka tietty voi tuoda omaa epävarmuutta tänään. Entäs jos tarjousmenettelyssä ei löytynytkään kaikille ottajia ja hinta ei olekaan tuo?

13 tykkäystä

Aikanaan kun Capman möin osuutensa Onvestille alle markkinahinnan. Niin silloinkin sai hyvällä alennuksella lappuja pörssistä :slight_smile: Ei ollut huono sijoitus ainakaan sillä kertaa :wink:

5 tykkäystä

Mikäli näin ajattelee, kannattaa myös miettiä 10 % kurssinousun jälkeen, paraniko tosiaan yhtiön tuloksentekokyky 10 % nousun aikana? Kannattaa myös miettiä oliko Harvia yliarvostettu ja nyt vain puhalletaan ilmoja pihalle ja palataan kohti normaalimpaa.

13 tykkäystä

Hupaisaa, näyttää hesan pörssissä jotkut “foorumin suosimat laput” (ainakin Teknopuu näyttäsi kohtaaavn NON-myyntipainetta) ottavan kautta linjan pientä niiausta vaikka indeksitasolla ei ole mitään suurempaa liikettä. Porukat dumppaa muita lappuja ja ostaa Harvian dippiä kaksin käsin?

Ja luonnollisesti markkinalla arvostustaso Harvialle on ollut hieman koholla, jonka vuoksi tässäkin on kauppa tapahtunut selvästi alle markkinahinnan, mutta tämänkokoisissa kaupoissa on aina aletta. Eiköhän se “todellinen hinta” ole jossain näiden tasojen välissä. Ostaja ei halua maksaa ihan täyttä hintaa vaan haluaa paljousaletta joka sitten toimii turvamarginaalina kun markkina heiluu niinkuin se aina heiluu. Ja myyjä on valmis siihen koska jos tätä mälliä yrittäisi markkinalle työntää niin parta kasvaisi ennen kuin kaikki olisi myyty ja hinta taatusti olisi myös alempi kuin mistä lähdettiin.

Sekä ostaja että myyjä olivat tähän tyytyväisiä. Ostaja tuskin lähtee siitä että kurssi tästä jatkaa alamäkeen (tuntien ja päivien jänteellä voi tapahtua ihan mitä vaan, puhun pidemmästä aikajänteestä)

11 tykkäystä

Päivän kurssien kyttääminen on tietysti hauskaa, mutta välillä on kiva vertailla hyvin erilisia yhtiöitä pidemmällä aikavälillä. Nappasin tähän muutamia oman salkun osakkeita.

Viimeisen kuukauden sisään salkussa parhaiten on näköjään pärjäänneet kurssiraketit Sampo, Fortum ja Ponsse. :smiley:

YTD on Harvian ja Marimekon juhlaa. Kamux on surkein tälläkin ajalla.

Sitten 1v perspektiivillä onkin jo hyvin eri meininki ja Fortum ja Sampo ovat löytäneet tiensä pohjalle.

Kasvuyhtiöistä Marimekko pitää edelleen pintansa, mielenkiintoista nähdä tuleeko se Kamuxin ja Harvian viitoittamaa tietä alas lähitulevaisuudessa.

17 tykkäystä

Mistäs Nordean avauksen +3% tulee, kun tuohan on Nordean mittakaavassa jo päiväheilunnan yläpuolella?

2 tykkäystä

Taidettiin lisätä tuohon Euroopan pankki-indeksiin

2 tykkäystä

Nordean uudemmat omistajat saa ainakin olla tyytyväisiä, etenkin kun kauhottiin koronamontuista kassit täyteen :slight_smile:

vuoden ATH-päivä…

edit. huomasimpa, että Nordea meni salkun isoimmaksi tänään, noin 23% osuudella.

15 tykkäystä

Sammon osakkeenomistajan tähän Nordean kipuamiseen voi van todeta että “goood good, vielä voisi raketoida vähän lisää että Sampo saa lapuistaan kunnon hinnan”

14 tykkäystä

Ilmeisesti myyjät ajattelevat, että se pitää myydä tasan samaan hintaan kuin Onvest, se on jämpti niin. Tavaraahan sieltä varmasti riittää, joten keep it going NON :muscle: Toki Morgan Stanley hiipii ostomärässä sekin ylöspäin.

15 tykkäystä

Kovasti myös NON myyjänä tuossa 52,0.

1 tykkäys

Toki, fani/antifanikerholla on kaksi mielipidettä, kuten aina.
Tokihan tämä johtaa veivarien syksyyn suuressa määrin, mikä toisaalta tuo volaa mukavasti.

6 tykkäystä

Ei sitten voinut odottaa huomisia veronpalautuksia… :rocket:

6 tykkäystä

hansa

Jokohan loppuis tääkin mörnöttäminen? (Tuskin, mutta mukava olla kyydissä tänään :slight_smile: )

3 tykkäystä

Aamulla ostetuissa Harvioissa on jo 1,70e hyvää per osake, ainkaan mun Harvioita ei tarvitse murehtia.

7 tykkäystä

Aika keskittynyt on Harvian nettomyynti tänään yhdelle eli Goldman Sachs Bank Europe. Hieman kun penkaisee mitä välittäjä tänään häärännyt niin:

11 tykkäystä