Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Ålandsbankenin A-osake ATH @30,80€!

ATH tai ainakin korkein 10 vuoteen. Valtataistelusta taitaa olla jo yli 10 vuotta, joten saattaa sieltä vieläkin korkeampi noteeraus löytyä.

Vaihto yli 50 kpl, joten ei liene vedätystä. Jopas sattui vapaapäivä oikeaan aikaan. Omatkin reput, nimiltään AOT ja OST, ovat tehneet jo useampia päivänsisäisiä ATH-lukuja. Brutaalien tanssityttöjen ja -poikien sihijuoma (Ballet Brut) oli jäätynyt jääkaapissa, joten pitänee käydä ostamassa uusi iltaa varten.

7 tykkäystä

Älä nyt. Meillä on kotona leikkimielinen veto ja pitäis nousta reippaasti yli 3e että voitan :grimacing:

Mutta onhan kiva katsoa TC nousua, kun puolisolla meinasi usko loppua kesken laskettelussa.

2 tykkäystä

Näyttää olevan B-osakkeen ATH.

PS. Pitäisiköhän sisällöllinen keskustelu siirtää Ålandsbanken-ketjuun ennen kuin tulee liputuksia. :smile:

Mitenhän niitä linkityksiä tehtiinkään?

3 tykkäystä

Säätäisin mielelläni, mutta kaasu tapissa koko ajan. Huippunopeus 42,3 km/h ja koko ajan joku takalokasuojassa kiinni :heart: :love_you_gesture:

7 tykkäystä

Jenkeissä on taas käynnissä tutut hulluttelut. Eilinen Trump SPAC DWAC on jo melkein unohdettu kun premarketissa vain +50%. Tänään pumppausvuorossa Phunware

5 tykkäystä

Seuraa pitkälti DWAC kurssia, ja tässä vaan nostettiin tuo muutamien satojen prosentin gappi nyt päivän alkuun :smiley:

PHUN arvellaan siis olevan tekninen toteuttaja tuon DWAC:n takana, mutta mitään virallista tietoa tästä ei ole:

Ruotsalaiset (ei uhka-)peliyhtiöt, etenkin seuraamani Stillfront, Embracer ja Media&Games tuntuvat jatkuvasti laskevan, vaikka markkinat kääntyneet ylös, ja arvostustasot tuntuvat jo naurettavan halvoilta. Uhkapeliyhtiöt nekin jo palautuneet jonkin verran.

Stillfront:


Marketscreen P/E 14,7 (2022) (Nordnetissa näkyy vielä alhaisempi P/E ennuste, mutta marketscreener lähtökohtaisesti kai parempi)
Red eye BEAR case 57sek, base 85
“?”
Tuskin nyt kuitenkaan romahtavaa liikevaihtoa ja kannattavuutta sentään nähdään, vaikka vissiin jotain hetkellistä heikkoutta edellisessä kvartaalissa ollut :thinking:

Embracer:


Nordnetin P/E ennuste 17,12. Marketscreener jostain syystä odottaaa räjähtävää tappiota ensivuodelle :thinking:. Ei yhtiötä seuratessa ole tullut tälläistä oletusta muutoin vastaan, joten ignooraan marketscreenerin tässä kohtaa
→ Red eye Bear case 97sek ja base 155sek
Jälleen alle bear-casen hinnan, ja tuskin tässäkään liikevaihto lähtee suuremmin laskuun, mitä yhtiön etenemistä seurannut.

Media&Games Invest:


Nordnet P/E ennuste 13,39, marketscreener (2022) 23,7. Nähtävissä jonkinlainen toistuva ilmiö, että marketscreenerin ennusteet Nordnetin ennustetta karhuisampia (tai sitten Nordnetin ennusteet vaan mitä sattuu kuten oletettavasti on)
Red Eye Bear 45 ja base 85. Jälleen lähes Bear casen alapuolella, samalla kun yhtiöllä menee edelleen vähintään yhtä hyvin kuin aikaisemmin.

Johtopäätös/Mietintä: Johtuuko tämän hetkinen kurssimasennus yksinkertaisesti “teknisestä näkökulmasta” kun kurssit olleet pitkässä laskussa niin jatkavat laskuaan ihan vain “koska laskevat”, vaikka arvostuksiltaan jo häiritsevän halvoilta vaikuttavia, eikä liiketoiminnoissakaan ole nähtävissä mitään isoja ongelmia? Sen sijaan yritysostot jatkuneet kaikilla yhtiöistä, ja tuskin ihmiset pelaamista lopettavat vain koska etätyöt vähentyvät (isompi ongelma lienee PS5/Xbox saatavuus ongelmat, mikäli yhtiöiden pelit painottuvat konsoleille).

Voisin siis vetää hatusta ennusteen, että mikäli Q3 raporteissa ei näy isompia negatiivisia ongelmia, ja ohjeistukset/näkymät pysyvät hyvinä, niin kurssit voivat ottaa isommankin pikaloikan ylöspäin, mikäli markkinat eivät lähde taas alaspäin (kaikissa kolmessa yhtiössä on 1-2v historiassa ollut myös nopeita nousuja)
Tälläisiä “dipinkuroja” yhtiöitä ollut syysromahduksen loppumetreillä jo monia. Myös Remedykin lähtenyt jo kuromaan (pientä) dippiään, vaikka arvostustasoltaan ihan toista luokkaa. Embracerin kurssissa on mahdollisesti jo nähtävissä arastavaa nousuyritystä, toisin kun muiden kahden kursseissa. Ei sijoitussuositus.

Aika “Mega” postaus tuli, mutta mitäs muutakaan sitä perjantaina :sweat_smile:.
Edit. osto/myynnit jäi näkyviin, mutta salkussa toistaiseksi niin pienillä positioilla, että lisääminen houkuttelisi :sweat_smile:

19 tykkäystä

Haluaisin hehkuttaa salkun kehitystä joillain hienoilla sanoilla mutta tämä nousu alkaa vetää sanattomaksi.

Nordea, Sampo, fortum, harvia, incap, mocorp ja usea muu yhtiö tykittää tasaisesti päivästä toiseen. Salkku turpoaa kuin pullataikina ja uusi tuhatluku vaihtuu päivittäin numerolla tai kahdella.

Älkää herättäkö minua tästä unesta :blush:

19 tykkäystä

Tässä alkaa omakin salkku olla suhteellisen lähellä ATH tän päivän bileiden myötä vaikka salkun top 3 sijoitukset on edelleen 20-30% pääss ytd huipuista. :smiley:

Pitää toivoa että eräät yritykset laittavat taas analyytikolle kahvit väärään kurkkuun ja ath menee sen myötä rikki. :harviaraketti: :kamuxkajaani:

26 tykkäystä

Mikset hehkuta. Ei tällä palstalla tarvitse kainostella :love_you_gesture: :heart:

Itsekin haluaisin hehkutella, mutten kehtaa. Mielenkiintoista on se kun salkku lihoaa, niin prosentti on euroissa eri näköinen kuin pienemmällä salkulla viikko sitten :love_you_gesture: :love_you_gesture:

EDIT:ehkä me kauemmin mukana olleet tiedetään mistä on kysymys. Tänään hehkutat ja huomenna itket verta… Ylpeys käy lankeamuksen edellä etc…

7 tykkäystä

Huhhuh!

15 tykkäystä

Listautumispäivänä heitin, että 15€ myyn kun muut hyppäsivät kyydistä… Valehtelin :money_mouth_face:

4 tykkäystä

Itsekin vannoin myyväni 10001 kpl Forzaa kurssiin 26,99 €, mutta valehtelin…

image

Fortum - Kohti puhtaampaa energiaa - Osakkeet - Osakesijoittaminen (inderes.fi) (Linkki viestiini kun sain 10000 puhki. Ei ostoja Forzaan tuon jälkeen)

Keskiostohinta n. 13,50 erkkiä ja on tullut jo 17 k€ osinkoja -verot 1 1/2 vuoteen.

EDIT:kun kirjoittelin minuutin niin nousi 7 snt/kpl eli 700 eeroa…
EDIT2: tunti myöhemmin -2000 eeroa tuosta edellisestä. Toki päivä plussalla mukavasti.

28 tykkäystä

DWAC warrantit lisää kaasua. Kevyt +6800% nousu päivässä😁 eli näitä tosiaan sai vielä keskiviikkona closessa 0.5 taalaa pala, jos olisi osannut aavistaa.

11 tykkäystä

Tecnotree se vaan jatkaa hurjaa nousua ja kohta hätyytellään jo ATH-lukemia vetäen salkunkin jo alle prosentin päähän ATH-lukemista :partying_face: Tästä on mukava lähteä viikonlopun viettoon, ensi viikolla jännäillään sitten taas huolella kun 7/9 omistuksista julkaisee Q3-tuloksen.

21 tykkäystä

Nyt alkaa olla fintelin listoilta viimeisetki lainassa.
Kohta nähdään vieläkö saavat alamäen käyntiin avauksesta :sweat_smile:

Vielä on matkaa ATH, mutta ehkä jo ens vuonna :man_shrugging:t2::+1:t2:

9 tykkäystä

Ei se Tecnotree ihan vielä siellä 3 eurossa ole.

2 tykkäystä

Taitaa olla osake splitattu noilta ajoilta. :slight_smile:
May 29, 2012 1/572.1 Stock Split ← Kertoo investing.com

5 tykkäystä

Kuka myy Remedyä nousupäivänä alennuksella?

Vastaus:

Yllättyneet:

7 tykkäystä