Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

COPPEROPPEROPPEROPPEROPPEROPPEROPPEROPPEROPPEROPPEROPPEROPPER :rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket: Taitaa ens viikolla olla OCOn päivät. :ok_hand::sunglasses::beer:

14 tykkäystä

Ei tämä nyt niin hehkuttamisen arvoiselta näytä? :sweat_smile:

12 tykkäystä

Jos lapsi on vielä lapsen iässä eli alle 18v, haluaa virasto osallistua kuluihin, lisäämällä niitä. Lisäksi pitää toivoa, että ETA-alueen ulkopuolinen osake on ostohinnoissa vielä 2 kk kuluttua, kun saa vastauksen virastolta. Toki, jos ei ole ehtinyt kerryttää 20 keur pottia, ei virkamies tiedä asiasta.

”Lapsen nimissä ei voi kuitenkaan tehdä mitä tahansa sijoituksia, sillä lain mukaan lapsen rahoilla ei saa ottaa liikaa riskiä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lapselle saa ostaa Euroopan talousalueen (ETA) pörssissä myynnissä olevia tuotteita. Mikäli mielii vaikkapa ostaa lapsen salkkuun Disneyn osaketta, koska lapsi rakastaa Autot-elokuvia, tästä joutuu pyytämään erillisen luvan DVV:ltä. Lupa maksaa 184 euroa ja se pitää kysyä joka kerta, kun tekee lapsen nimissä luvanvaraisia sijoituksia. Toisin sanoen suoria amerikkalaisosakkeita ei lapsen salkkuun voi ostaa kovinkaan yksinkertaisesti.

Sen sijaan lapselle voi ostaa vaikkapa rahastoa, joka omistaa Disney-yhtiötä. Hyvä nyrkkisääntö sellaiselle rahastoille, jota voi merkitä lapselle ilman lupaa on se, että niillä on UCITS-merkintä. Joskus kirjainyhdistelmä saattaa olla ihan jo rahaston nimessäkin”

6 tykkäystä

[quote=“niko_naakka, post:8570, topic:12046”]klep
kuka ja missä määrittelee että USAn osakkeet ovat riskisempiä kuin Venäjän naapurin?
[/quote]

Terve järki. Jos valintatilanne on yhteiskunnan olevan demokratia tai kletptokratia, niin empiiristen havaintojen ja tutkimustulosten perusteella on ensimmäinen vaihtoehto yleensä tuottavampi ja turvallisempi.

1 tykkäys

Mites sitten kun Teuvo Takahikiältä, täysi-ikäinen miesoletettu, haluaa alkaa sijoittamaan omia rahojaan. Hän saa kyllä ostaa osakkeita vaikka Venäjältä tai Kiinasta, mutta AIJAI, jenkkilistatuilta ETFiltä Teuvoa pitää suojella (ostaminen kielletty), ettei vaan kävisi hupsusti Teivon rahoille :joy:

Ei tässä paljoa järkeä ole. Odottelen edelleen verottajalta vastausta siihen miten ***keleessä esim. Nasdaqin ja NYSEn pyörittämät osakeoptiomarkkinapaikat eivät muka ole säädettyjä markkinoita.

2 tykkäystä

Ei he eivät puutu asiaan. Voit ostaa mitä tahansa lapsen salkkuun. Omalta osaltani 15 vuoteen kukaan ei ole kysynyt mitään vaikka toki nyt jo aikuisilla lapsilla on yhtiöitä monista eri maista.

2 tykkäystä

Tämähän on vähän sama kun sanoisit että Lahti - Helsinki motarilla saa ajaa ylinopeutta koska sinua ei koskaan siitä ole sakoitettu.

25 tykkäystä

Nexstimiltä aika kova tiedote pihalle heti viikon alkuun. Toivottavasti ei kurssireaktio jää Ukrainan ja Fed-setien varjoon.

Joka tapauksessa, pitkällä aikavälillä alkaa Nexstimin tarina kuulostamaan koko ajan vain paremmalta. Laiva on käännetty.

4 tykkäystä

Harvia senkun jatkaa vahvaa esitystään. -4% tänään

13 tykkäystä

Ei taida olla Harvia Helsingin ainoa yhtiö joka näyttää tänään vahvaa esitystä -4% muutoksella

34 tykkäystä

Joo taas kyllä kautta linjan tavaraa myynnissä. Pari kurssihälytykset pamahtivat heti avauksessa.

image

Siinäpä tuli rumasti miinusta…

15 tykkäystä

Vahvaa paniikkia ilmassa kyllä tänään. Osa tietenkin jo varastosta jenkki-perjantai-illasta, mutta kyllä tässä on nyt jo vähän koronadippityylistä “nyt myydään aivan kaikki”-menoa. Ja sitten kun venäjä jättää hyökkäämättä koska syy X, ostetaan takaisin.

Hätäisiltä siirretään rahaa kärsivällisille, normi pörssimenoa. Ja treidaajat innoissaan kun on vauhtia.

30 tykkäystä

Aika kylmää kyytiä tällä hetkellä. En taida vilkaista salkkua enää tänään :smiley:

7 tykkäystä

Pysytään me arvosijoittajat sijoitussuunnitelmassa. Kohta saa laatua halvalla.

81 tykkäystä

Mikä siinä on kun jokainen dippi ei olekaan ostopaikka? :joy:

Tämä on kyllä niitä hetkiä, kun toivoisi että käteispaino salkussa olisi vähän korkeampi. Kauheasti houkuttelisi päästä ostelemaan…

15 tykkäystä

Joo ei taida, jos ei ota huomioon että se taisi jo viime viikollakin laskea 20% :joy:

Hmm Fortumin kanssa Inderesin suositusta vastoin toimiminen kyllä ns. osui omille näpeille. No jospa tässä seurattavien osakkeiden kanssa ostopaikkoja avautuisi.

E: Piti kyllä mennä kaffehuoneeseen, mutta sopinee tännekin.

2 tykkäystä

Sehän on oikein laatuyhtiö kun pitää noin hyvin kurssia. Taisivat Cargotec ja KCR menettää paikan indeksin ekana laitaan lyötävänä lappuna. :smiley: