Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Tämä on oikea paikka näille kurssihehkutuksille, ei Kiinan teknoja käsittelevä yhtiöketju.

17 tykkäystä

Onko tässä ollut jokin NN:n bugi vai mitä ihmettä nikkelin hinnassa tapahtuu? :face_with_monocle:

1 tykkäys

Kiinalainen shorttari joutui pulaan. Perus shortsqueeze, jopa ylen pääuutisissa kerrottiin hintojen käyneen kaikkien aikojen huipussa kertomatta mistä oli kyse.

9 tykkäystä

Joutui pulaan ja jäädyttivät kaikenlisäksi treidauksen. Perus pörssi hommaa… hävitä kyllä saa muttei voittaa :smiley: onkohan kulta/hopea seuraavana.

Kiinahömpötysbumtsibum-salkku

Tiistain premarketista keskiviikon closeen +45.7 %.

2021 helmikuun puolivälistä keskiviikon closeen -63.3 % (tiistain premarketissa tämä luku oli -74.8 %)

Vielä on matkaa.

E:

Eilinen HSI:n nousu taisi olla +9.08 %.

Tänään kiivettiin +7.04 %.

22 tykkäystä

Hieman askarruttaa Renkaiden nousu. Ketkähän myivät ja ketkä ostavat?

Vaihtohan on ollut moninkertainen Ukrainan sodan alettua normaaliin verrattuna eli kyllä noin isot volyymit nousevalla kurssilla vaativat ulkomaalaisten sijoittajien mukanaoloa, suomalaiset eläkeyhtiöt tai Solidium eivät tuohon yksinään pysty. Toki itsellä ollut seurannassa koko matkan 30 eurosta 11 euroon ja sieltä takaisin melkein 19 euroon, mutta en ole uskaltanut tarttua “tarjoukseen”. Mielestäni Rinkuloiden sijoitustarina on kokonaan muuttunut, kun Damokleen miekka roikkuu Venäjän tehtaan yllä. Vaikka rauhansopimus varmuudella ennen pitkää saavutetaan, en oikein näe tulevaisuutta sille, että homma jatkuisi entisellään renkaiden tuotannossa siellä pakotteiden takia, ne eivät ole poistumassa mihinkään. Uuden tehtaan perustaminen esim. johonkin Itä-Euroopan maahan on vuosien projekti. Iso raha tosin harvoin näin väärässä on eli varmaan ainakaan tuota tehtaan kansallistamista ei pidetä todennäköisenä vaihtoehtona.

8 tykkäystä

Mitäköhän mahtoi äsken tapahtua kun kaikki Venäjä-riski-osakkeet (ainakin Fortum, Nokian renkaat ja Finnair) dyykkasi yhtäkkiä 5 minuutissa pari prosenttia samanaikaisesti.

Jotain uusia uutisia sodasta?

6 tykkäystä

En tiedä jos näistä tuo ensimmäinen, että jopa Venäjä on sitä mieltä että eilinen Financial Timesin juttu oli mitä sattuu (Ukraina jo aiemmin ilmoittanu että se oli Venäjän huttua, ei mikään sopimuspohja)

Ja lisäksi on tämmöstä lausuntoa, mikä ei sinäsä ole mitään uutta

8 tykkäystä

Fortum ja Microsoft yhteistyöhön

image

16 tykkäystä

Tullut eilisen iltapäivän ja aamun jälkeen niin kauheasti yllättävää uutta infoo et kotimaan kasinopörssi palkitsee Fortumia n. 7% pois ja vitsi rinkulat -8,6%. Joo ei noiden olisi alunperin edes kuulunut nousta näin paljoa, kun riskiä näissä riittää.

En omista kumpaakaan, mutta kyllä pörssiä taitaa viedä joku muu kuin funda :wink:. Ei muuta kuin rahat pelikoneseen ja vetämään vivusta. Fedin koronnosto ei ollut yllättävä uutinen.

Omxh aamusta n. -2,7%

Ennen kuin joku alkaa kirjoittamaan viisauksia, niin ota rennosti ja nauti kyydistä. Ostopaikkoja odotellessa.

5 tykkäystä

Kysyn ihan rehellisesti, miksi Fortumin ja Microsoftin yhteistyön pitäisi liikuttaa kurssia minnekään?

Toki olisi kiinnostava tietää mitä Fortum joutuu tuosta lämmöstä maksamaan ja täten arvioida sen (pientä) vaikutusta liiketoimintaan.

8 tykkäystä

Mikäs Rinkuloille tuli?

Joku vaan löytänyt Venäjän tehtaalta rahanpainokoneen (Rinkulan osake) ja kuuli ettei sillä saa kuin tehtyä WC-paperi ruplia. Ei sen kummempaa :wink:

2 tykkäystä

Realiteetti varmaankin. Indeksitkin pyörähti kaikki laskuun aamun viherryksen jälkeen

10 tykkäystä

No, itse kuvittelisin, ettei firmat ala tehdä yhteistyötä ellei siitä saa jotain viivan alle, joten sen pitäisi näkyä sitten kurssissakin (ei-miinuksena :smiley: ).

3 tykkäystä

ZIM 90$. Kevennykset alkuvuodesta ei ihan osunu lankulle :smile:

11 tykkäystä

Jos jotakuta kiinnostaa koittaa treidata Payshitillä, niin sanoisin että osta 2.60-2.80 välillä ja myy 3.25 - 3.27 pois, olisi ollut viimeisen kk aikana aika tappavan hyvä taktiikka. Siellä taitaa olla jokin algo viritetty kunnolla shorttaamaan/myymään aina, kun päästään 3.27 saakka ja sitten mennäänkin taas käymään alhaalla

Tämäkään päivä ei ollut poikkeus.

Viimeisen kk käyrä on melkoisen vekkuli :slight_smile:

26 tykkäystä

Modulight nyt umpisurkean raportin jälkeen tippunut nopeasti alle antihinnan 7,30€ → 6,40€ ja ulkomaalaiset välittäjät pakenevat joukolla pois. Suomalaiset ostavat, mutta jos veikata pitää, niin luottamus on mennyt ja ulkomaalaiset myyvät vielä pitkään positioitaan pois. Nousua vasta kun yhtiöstä kuuluu jotain uutta.

5 tykkäystä

Revenio repii +6,80%. Liekkö jotain uutista tulossa.

6 tykkäystä