Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Olisiko nyt Kojamossa exitin paikka, osinkoahan tästä ei heru…
On nousst kyllä ns. ihan pystyyn… ehkä jo hiukan laukalla?

3 tykkäystä

Katselin, että mitä erikoista voisi saalistaa alkuvuonna, niin Rheinmetall näyttää mielenkiintoiselta. Venäjän hyökkäyssota on melko varmasti nostanut tämän firman osakkeita?
Nettovelkaprosentti on melko kova, mutta vähentymään päin viime vuosista.
En löytänyt tälle ketjua, mutta uskon, että kokemuksia löytyy tämän osakkeen omistamisesta.

1 tykkäys

Paljon Nokia laskee huomenna?? 5-10% alas vai jopa enemmän??

1 tykkäys

Kävisikö testaamassa vielä edellisiä pohjia 2,70 e tienoilla, toivottavasti ei, koska voisin jälleen kerran hairahtua ostamaan :slight_smile: Huomioitava on myös, että Marshal Wacella on lyhyeksi myytynä n.67 miljoonaa(1,2%) osaketta, varmaan lisäksi lukuisia pienempiä shorttipositioita. Varmaan @DayTraderXL :llä ja @Lexus :illa on jo valmiit käppyrät huomista varten.

9 tykkäystä

Jaa a haluaisin uskoa, että negari oli vähänkään valveutuneille melkein selvä peli, eikä stonksi siitä hirveästi ota itseensä. Se, että Nokia puolustaa patenttejaan ja haluaa reilun hinnan on hyvä asia. Täytyy kuitenkin muistaa, että kyseessä on Nokia, joten kurssi voi hyvin kyykätä yli viisi pinnaa.

13 tykkäystä

Jonkinlaista laskua on luvassa, mutta epäilen itse jäisi jopa “yllättävän pieneksi”. Ainakin jenkkiaftereissä liike oli maltillista, ja eikös tuo ilmoitus ehtinyt siihen mukaan?

Itse olen ollut viime viikot lähes 100 %:n varma (kuten foorumissa myös kirjoitin) että Nokia joutuu tällaisen ilmoituksen antamaan, mutta oma odotukseni oli että se tulisi huomenna aamulla. En usko että olin ainoa joka tätä osasi odottaa.

Se on sanottava että hiukan paheksun kaikkia Nokia -foorumin urpoviestejä (anteeksi vaan ilmaisusta) joissa taas tullaan Nokia haukkumaan kun tällaisen informaation antoi vasta nyt ja jne. Milloin Nokia olisi sen voinut antaa, kun periaatteessa vastapuoli olisi voinut hyväksyä ja maksaa 31.12.2023. Piste.

Mielestäni Nokian foorumi monelta osin vaikuttaa nykyiseltään kauppalehden vastaavalta, ja mikäli tämä on myös tuleva ilme - en itse tule sinne enää kirjoittelemaan.

Katson itse tuntitason trendiä. Kun siellä on nouseva trendi, tulen myös itse tekemään pienen lisäyksen, tai mahdollisesti heti lupaavan korkeamman pohjan jälkeen. Ehkä siis huomenna lisäys tai myöhemmin. Uskon kuitenkin että pohjat olisivat nähty jo aiemmin.

Tämä vuosi on Nokialle ollut vaikeahko mutta noin 90 %:sti se on johtunut ulkoisista tekiöistä. Siihen nähden suoriutuminen on vähintään kohtuullista - vahvasti voitollista ja kilpailukyky on taustalla muihin nähden kehittynyt suotuisasti. Nokia saa nyt suomalaisilta sijoitusväeltä jopa kohtuuttoman kovaa kritiikkiä. AIka monia yhtiöitä olisi voinut haukkua tänä vuonna, ja monia paljon Nokiaa enemmän… mutta silti Nokia vie varmasti ykkössijan.

49 tykkäystä

@Jukka_Lepikko on laittanut vertailuun vuoden 2023 tuotot, vertailussa on vähän sekalaista seurakuntaa, mikä tekee vertailusta kiinnostavan. :slight_smile:

6 tykkäystä

Nokia-ketju on suurimmaksi osaksi ääripäiden taistelutanner nykyään. Ketjusta löytyy todella vähän objektiivista kirjoittelua liittyen Nokiaan sijoituksena.

Osa porukasta vaan vittuilee ja haukkuu ilman perusteluita, kun taas toinen puoli kääntää kaikki negatiiviset asiat mahdollisimman positiivisiksi.

Porukka antaa liikaa tunteille valtaa, ja se ei välttämättä ole hyvä asia sijoittamisessa.

E: Ja en @Lexus sinua pidä ääripäänä, vaan olet mielestäni Nokia-ketjun sekä koko foorumin yksi parhaimpia kirjoittajia. Kiitos siitä, että jaksat jakaa laajaa osaamistasi täällä!

54 tykkäystä

ehkä Ulkkarit myy laitaan heti aamusta Nokiaa mut who knows, huomenna selviää…

1 tykkäys

Viissatasen parhaiten pärjänneet osakkeet viimeisen 30 vuoden aikana. :slight_smile:

3 tykkäystä

Nokia-ketjussa vaan yleensä parhaiten perustellaan näkemykset suuntaan tai toiseen. Itsekin omistan ja jos nyt kyykkää, niin kättä alle laitan. Kiitos Nokia -aktiivit, teitä arvostetaan vaikka Nokian kurssissa olisi parantamisen varaa arvostuksen suhteen. Toivottavasti jaksatte jatkaa näkemystenne esittämistä.

1 tykkäys

Oman kokemuksen mukaan fundamentteihin perustuva perustelu jää tosi köykäiseksi ääripäiden viesteissä. Tottakai ketjusta löytyy porukkaa, jotka eivät mutuile, vaan oikeasti perustelevat näkemyksensä.

Mutta harmittavan paljon on pelkkää mutuilua, jota ei kuitenkaan poisteta ketjusta jostain syystä.

2 tykkäystä

Australia taisi olla ekana auki vuonna 2024, jos en nyt ihan väärin katsonut. :thinking:

image

Muut isommat on vielä kii tähän aikaan. :frowning:

Australian vissiin isoin firma.

1 tykkäys

Ja näin:

Kiinassa lähti tälleen laivaliinit:

Tässä lyhyesti Kauppalehti kertoilee, miten markkinat ovat lähteneet liikkeelle. Ei muuria.

Yleiseurooppalainen Stoxx Europe 600 noteerattiin avauksen yhteydessä 0,4 prosentin nousussa.

1 tykkäys

Mandatum päälle kolmen pinnan nousussa ihanaa. Muutenki salkku jatkaa siitä mihin 2023 loppui eli erittäin vahvasti menee.

7 tykkäystä

image
Vielä näyttää ainakin siltä, että jopa enemmän jää pois laskuista ! Katsotaan kuinka päivä etenee. Mukavahan se on saada jännitystä heti alkuvuoteen. Yllättävän hyvin kartalla markkinat ovat olleet. Nokia ei yleensä ole se osake, joka negatiivisen ilmapiirin aikana nousee muun markkinan mukana nousupäivässä.

9 tykkäystä

Nokiassa muuten kerrankin reaktio suunnilleen järkeenkäypä. Negaria on laskettu sisään kurssiin jo loppuvuoden laskuna ja patenttirahojen suhteen joidenkin kuukausien viivästys ei voi näkyä jonain järkyttävänä laskupäivänä kun muu pörssi nousee.

Toisaalta…päivä on vielä nuori ja en nyt ylläty ihan erityisen paljoa jos jenkkilän aukaisua kohti kurssi poljetaan alle 3 euron :slight_smile:

12 tykkäystä

Hyvät kuvat viissatasesta; 2022 vs 2023 :slight_smile:

5 tykkäystä

KL:n artikkeli ja vuodenvaihde on herkistänyt sijoittajia ja vaihto on ollut poikkeuksellisen kovaa SSH:lla ja kävi jopa 26,4 pinnan nousussa (+0,35 eur) piikissä mutta on nyt lasetellut siitä hieman mutta vieläkin ~17%:n nousussa (kirjoitushetkellä) ja vaihtoa about 400K (kpl). Nautitaan nyt hetki, kellä on, ennen kuin karu arki taas palaa :money_mouth_face::partying_face:

3 tykkäystä

Mikäs tämä Orthexin pomppu on?

Start of Volatility Halt Auction Period: Order book ‘ORTHEX’ in market ‘OMX HEL Equities CCP’ at 11:51:37.138

Joku vain osti korkealla? :smiley:
image

1 tykkäys