Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Taas tuntuu olevan hankaluuksia laskea annin vaikutus osakkeen arvoon. Laitan tänne niin joku voi korjata jos myös omat laskelmat meni vihkoon.

Eli annissa yhdellä osakkeella saa yhden merkkarin, jolla saa merkitä 50 osaketta hintaan 0,23 kruunua + 9 warranttia. Jätän nuo warrantit huomioimatta, ilman niitäkin päästään hehtaarille

Eli ennen merkkarien irtoamista osake oli noin 7,5 kruunua, toki oli viikossa pompannut sata prosenttia jostain syystä, vastaavasti laskenut yli 90% viime aikoina.

Jos 7.5 kruunua on “oikein” arvostettu, niin seuraavana päivänä osakkeen hinnan pitäisi olla mielestäni 0,372 kruunua. Tällöin merkkarin arvo olisi 50*0,142 kruunua, eli 7,1 kruunua. Eli 7.5 kruunun osake olisi merkkarin irtoamisen jälkeen noin 0,4 kruunua. Nythän merkkaria ei vielä noteerata, mutta irtoamisen jälkeseinä päivänä osakkeen hinta oli jopa 1,3 kruunua, kun laskennallisesti piti olla se noin 0,4 kruunua. Nyt ollaan jostain syystä melkein 0,7 kr tasossa.

No, nyt on pudottu 50% tuosta, mutta mielestäni laskuvaraa on edelleen jos kurssi oli oikein hinnoiteltu ennen merkkarin irtoamista. No, näin volatiilissa liikkeet ovat isoja, mutta oletan että laskee vielä kun saadaan merkkari kaupankäyntiin.

Todellinen rahahan on siellä merkkarissa ja sen kaupankäynti sitten kertoo enemmän “oikeasta” tasosta.

Sitten jos laskettaisiin tuon 4 kruunun tason mukaan, josta kurssi jostain syystä raketoi niin päästään vielä paljon pienempään arvoon. Tuo nykäisy muistuttaa Cell Impactin vastaavaa, osake oli korkeuksissa kunnes merkkarikauppa alkoi.

1 tykkäys

Jaahas, aletaan Eurooppaankin saamaan hyviä uutisia tukemaan kurssinousua. Eurostoxx ja DAX uudet huiput taas tänään.

Jenkeissähän nämä otsikot (sen jälkeen kun Fed paljasti kätensä Silicon Valleyn vuoksi) ovat käytännössä aina luoneet optimismia sen suhteen, että koronlaskut ovat lähempänä ja printterit laulavat taas pian.

5 tykkäystä

Tämä on kyllä sellainen asia, jonka @Juha_Kinnunen voisi mainita rapsassaan. :slight_smile:

Olin annista lähtien mukana ja ostin lisää noin kymmenen euron dipissä. :cowboy_hat_face:

11 tykkäystä

Tänne Intrumi-landiaankin voisi tilata ämpärillisen optimismia.

15 tykkäystä

Foorumin ruotsinmaan tuore(hko) IT-palvelulöytö CombinedX on tikannut tauluun hienon kuukausituoton, tänäänkin +2,4%. Arvostus silti kohtuullinen etenkin kasvunprofiilin huomioiden, ja osinkotuottokin yhä 4,2% :moneybag:

5 tykkäystä

Nyt tuli todella outo @Sijoittaja-alokas efekti :thinking:

26 tykkäystä

Voisikohan tämä olla merkki pohjista? Jos edes Pohjolan Jum Cramer ei saa kurssia laskemaan.

Ainakin hetkellisesti.

17 tykkäystä


Katos, päästiin kuin päästiinkin jo alle mistä lähdettiin osariin. Hesuli se jatkaa antamistaan.

15 tykkäystä

Mitähän ihmeellistä vuosikertomuksesta löytyi? Selasin äkkiä läpi töiden ohessa mutta en huomannut mitään ihmeellistä.

7 tykkäystä

Miks huhtamäki kyntää? Vuosikertomus tuli ulos mutta ei kai siinä mitään ollut mitä ei olis ollu jo osarissa.

7 tykkäystä

Perusmeno jatkuu. Ääni-AI on kova! Lajin helppous…

5 tykkäystä

Ränta på Ränta


Näyttökuva 2024-2-27 kello 16.56.43

30 tykkäystä

Sanoiko joku jotain positiivista (kotimaan) metsäsektorista?

@rmanninen

Alla sellun hintakäyrä. Suomalaisten mettäyhtiöiden lisäksi esim. ruotsalaiset ja brasilialaiset keulivat eli maailmanlaajuisen kurssipiristyksen oiretta.

Toinen asia on sitten, tuleeko sellun hinnannoususta kuinka kestävä. Sen perinteinen hintamäärääjä Kiina alhossa ja ei Euroopan nousua vielä voi salettina pitää.

Vaikka @Verneri_Pulkkinen Vartissa pöhinänpoikasta tänään nähtiinkin:) Kts. myös Foorumin sellulove-palstalle juuri laitettu Anttien video @Antti_Viljakainen @Antti_Jarvenpaa

11 tykkäystä

Kestävästä en tiedä, mutta historian valossa uskaltaa veikata, että hidas siitä tulee. Eikös sellumarkkinoista/-hinnoista tavata sanoa, että alas tullaan nopeasti, mutta ylös hitaasti. Nythän monet tehtaat ovat sopeuttaneet tuotantomääriään, kun ylitarjonta on painanut hinnat alas. Se on sitten sellaista pikku hiljaa pilkkimistä, kun kysynnän piristyessä arvioidaan milloin nostetaan kapasiteettia. Mutta on tuo aamujömppiksen suuntainen alkuvuosi jo kuitenkin oikeaan suuntaan menossa.

2 tykkäystä

Voittajatunne kun kurssilasku pysähtyy (edes päiväksi)

image

image

46 tykkäystä

Se oli kallis 7 miljoonan euron alaskirjaus… tai no, kaipa tuossa on kyytipoikana myös hieman alle härkäskenaarioiden jäänyt AW2-myynti. Seuraavaksi sieltä voisi tulla vaikkapa joku hyvä muutos julkaisusoppareihin joka taas lataisi vähän härkiin vauhtia.

5 tykkäystä


SoFi (fintech)


Albemarle (lithium)


IonQ (kvantti)


Okeanis (VLCC laivarahti)

Ketuttaa ku IonQ osto meni vähän ketuiksi, ostin hätähousuna liian pienellä summalla, korjaan homman osarin jälkeen jos droppaa

8 tykkäystä

Jälkipörssissä noussut ihan kivasti, tuli vastaan @Heikki_Keskivali:n tviitissä. :cowboy_hat_face:

image


EDIT:

Myin viimeiset Konecranesit eli suurimman osan tammikuun ihan alussa, en osannut odottaa, että se raketoi vielä siitä. :smiley:

9 tykkäystä

Nesteessä lasku vaan jatkuu. Nähdäänkö koronadipin lukemat 23 ja risat? :frowning:

5 tykkäystä