Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Vähän ikävästi kävi 865,06$ :neutral_face:

image

6 tykkäystä

  • kovasti näytät itse kuitenkin seuraavan meidän hömppien kommentteja - adjö
4 tykkäystä

Olen itse niin vanhoillinen että ajattelen, ettei markkinaa voi kukaan luotettavasti ennustaa. Tai jos voi niin ihmettelen, miksi sellainen henkilö käyttäisi aikaa kirjoittamalla tänne foorumille kun voisi tehdä miljoonia tekemällä osto- tai myyntitoimeksiantoja viputuotteisiin sillä ajalla, mikä jokaisen viestin kirjoittamiseen täällä kuluttaa. Tästä syystä ärsyttää kaikki itsevarmasti muotoillut “olihan tuo kurssin suunta nyt nähtävissä”, “kannattaisi opetella tunnistamaan ne kuplat” ja muut vastaavat kommentit. Eli vähän samaa teemaa kuin tuossa menneisyydestä kaivamassasi viestissä, jonka sanoman takana voin edelleen seisoa, olkoonkin että sorryn moiseen hölynpölyyn itsekin edelleen. En ole seurannut ta-ketjua, joten jos todella on niin, että osaat luotettavasti markkinan liikkeitä ennustaa niin anna mennä vaan ja kiitämme sinua tästä hyväntekeväisyydestä. Muussa tapauksessa olisin harkitsevampi noiden muotoilujen kanssa. Joku vasta-alkaja vielä ajattelee että noinhan se homma toimii ja menettää rahansa myydessään lyhyeksi niitä ilmiselviksi julistettuja kuplia. No hard feelings, asiat tässä keskustelee ja joskus provosoiva tyylini kirjoittaa kertoo onneksi enemmän minusta kuin ympäröivästä maailmasta.

26 tykkäystä

Jos yhtään seuraisit sitä, mitä yritän täällä kommentoida, niin se on nimenomaan toisten auttaminen, ei ilkeily. Mutta tämä oli nyt viimeinen viesti tähän asiaan. Aina, kun haluaa väärinymmärtää, siihen on mahdollisuus :cold_face:

21 tykkäystä

Pahoittelut, en onnistunut tuota auttamista tästä rofl hymiöllä varustetusta viestistä tunnistamaan. Luen tarkemmin ensi kerralla :+1:

14 tykkäystä

Aikamoista pudotusta. :exploding_head:

8 tykkäystä

Alokas meni ja painoi ostonappia, niin pikkarit tipahti heti yli 30% alaspäin?

33 tykkäystä

Noh, tämä kuuluisi taas tuonne sijoitusstrategian puolelle, mutta ensisijaisesti jos nyt sijoituksesta puhutaan eikä daytreidauksesta, valitsisin voittoa tekeviä firmoja, joiden osakkeet ovat uptrendissä (tässä taitaa jo suurin osa hesulista karsiutua). Edelleen parempi jos sektori (esim. XLK) ja indeksi (esim. QQQ) mihin lappu kuuluu ovat myös uptrendissä. Erityisesti, en koskisi tikullakaan firmoihin jotka “näyttävät halvoilta”, ne hyvin todennäköisesti näyttävät pian vielä halvemmilta… Firmojen tarkempi analysointi ei nyt kamalasti itseä kiinnosta, kyllä se price action yleisesti ottaen kertoo milloin puljulla menee hyvin.

Toinen juttu, että hae ostopaikat dipeistä, esim daily EMA8-kosketuksesta. Kolmas juttu on stop-loss, heti esim. 4% ostopaikan alapuolelle, tai jos dippi sattui sopivasti ostopaikkaan niin hieman dipin alle. Ja sitten target price jossa myyt.

Todellisuutesi muuttuu siis:

  1. Et päästänyt ikinä tilannetta noin päin percettä. Myyty 96% kohdalla.
  2. Sama. 0.96 * 0.96 = 92% (tai jopa parempi tilanne EMA-kosketuksesta ostettuna jolloin stop-loss vaikka vain -1%)
  3. 0.92*1.15 = 105.8%

Onnittelut, jäit voitolle vaikka osuit oikeaan lappuun vain 1/3 ajasta.

Edit: NVDA päätti tänään $1 päähän daily EMA5:stä ja kävi reilusti sen alapuolella.

  1. Tekeekö voittoa? Check.
  2. Osake trendaa ylös? Check.
  3. EMA-kosketus? Ja check.

Ei sijoitussuositus. Tästä voi ilman muuta lähteä myös alamäki (in which case short). Joku hesulin mörnijä on varmasti parempi :rofl:.

15 tykkäystä


Ostit päivän pohjilta, joku jopa sen alta, hourly bear flag. Tiistaina 1k breakout?

  • “lookout the bear volume”
11 tykkäystä

Sijoituskästi eli @Kevin ja Teemu ovat tehneet lyhyen tviittiketjun Rekasta ja sen kurssinoususta. :slight_smile:

14 tykkäystä

Pakko vielä lisätä ihmeteltäväksi tämä Nvidian perjantai-graafi. Ensin siis +5% nousu avaus mukaan lukien, sitten -12.5% dippi.


Lokakuun lopusta alkaen yhtiöllä on ollut vain 1 isompi lasku.

926 avaus → 851 after hours = -8% päivä lopulta. :frowning_with_open_mouth:

6 tykkäystä

Tällä hetkellä parhaita tuottoja salkussa ovat tarjoilleet Qt ja Nordea. Kumpikaan ei tosin yli 100 prosenttia. :slight_smile:

https://twitter.com/charliebilello/status/1766833744923468163
image

8 tykkäystä

Kauppalehden vuodenvaihteen artikkelista alkanut SSH-huuma on nyt ohi. Osake nousi (ja laski) +60%. Sijoitusteesinä oli alkuun vain spekulaatio yrityskaupasta.


Tästä se alkoi:

12 tykkäystä

Nätisti mentiin :flushed: 71k poks. Ehkä siirryttävä kryptojen ihmettely-ketjuun.

6 tykkäystä

Sijoittajien mielestä ilmeisesti Goforen helmikuu ei mennyt silleen kuin oli ajateltu. :slight_smile:

Toimitusjohtaja:

”Vapaana oleva kapasiteetti pysyi edelleen liian korkeana, ja laskutusaste vastaavasti matalana.”

Tykkään Goforen tavasta viestiä. :+1:

image

7 tykkäystä

Ostin 7.3 takaisin firmaa nimeltä Concejo.

Mun Excel kirjanpidossa se on yksi top 3 eniten tappiota (minulle) tehneistä firmoista, mutta nyt vaikuttaisi käänne tapahtuneen.

Tänään on kurssi noussut n. 12%

Untitled

Osinkoakin on luvassa. Joskus menee nämä ostot kohdalleen.

2 tykkäystä

Goforea miettinyt omaan salkkuun enkä oikein keksi mitä pysyvää tai edes pysyvähköä kilpailuetua sillä voisi olla suhteessa muihin konsulttifirmoihin?

3 tykkäystä

Dovren ostolaita tyhjeni?? E: eipä näytä olevan myyjiäkään näihin hintoihin (0,38) ja mitä ihmettä nuo muutaman osakkeen ostotoimarit oikein ovat, mikä järki?

image

image

1 tykkäys

Huutelen nyt pikaisesti vieraisiin pöytiin. En tiedä onko konsulttibisneksessä mahdollista saavuttaa mitään kestäviä kilpailuetuja. Puhuisin enemmänkin kilpailutekijöistä. Konsulttibisneksessä henkilöstö on arvokkain assetti. Ulospäin on vaikuttanut, että Goforessa tämä tiedostetaan ja työntekijöistä halutaan pitää hyvää huolta.

6 tykkäystä

Kannattaa muistaa että Jenkit ovat taas tovin eri ajassa kesäajan vuoksi, eli jenkkipörssit aukesivat juuri 15:30 suomen aikaa.

22 tykkäystä