Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Ei ole, aika moni sijoittaa ilman mitään strategiaa.

4 tykkäystä

Ymmärrän ajatuksen että hesulissa on tällä hetkellä jäätävä sentimentti pitkän laskurupeaman jälkeen ja nyt todennäköisesti myymällä myy pohjilla tai lähellä pohjia. Mutta pidemmän aikavälin kilpailukyvyn kannalta pidän kuitenkin helsingin yhtiöjakaumaa huolestuttavana. Täällä on valtavasti mörnijöitä ja syklisiä yhtiötä, todella harvassa ovat yhtiöt, joilla olisi rakenteellinen kasvu-ura pidemmän päälle näköpiirissä. Yhdysvallat taas kuhisee yrityksiä, jotka tulevat 100% varmuudella hyötymään esimerkiksi käynnissä olevasta tekoälytrendistä. Tästä syystä ainakin itse ymmärrän hyvin, miksi yhdysvallat on kallis ja helsinki “halpa”. Helsinki tulee varmasti nousemaan jonkun verran jos korkoja lasketaan ja syklisillä tulee parempi suhdanne, mutta vaikea nähdä hirveästi nousuvaraa indeksissä jos suurimmalla osalla yhtiöistä tulos ei juurikaan kasva ja koko tulos työnnetään ulos osinkoina. Miten ihmeessä osakekohtainen tulos voisikaan kasvaa tällöin?

36 tykkäystä

Hesulista tulee juuri meille suomalaisille tuulipuvuille sopiva pörssi. Osinkoja siirretään toistemme taskusta toiseen saman hillopurkin sisällä.

13 tykkäystä

On Helsingin pörssissä hyviäkin firmoja, mutta kyllä siellä tietty sellainen mörnimisfiilis tulee. Katsokaa vaikka Fiskarsin kurssi viimeiset 10v ajalta, niin tuollaisia firmoja pitäisi kyllä varoa viimeiseen asti. Mielestäni on vaarallinen sijoitustapa tyytyä osinkoihin ja katsella, kun pääoma sulaa alta. Esim. mun äidillä on Stockan osakkeita, niiden hankintahinta on jossain 20e paikkeilla ja nyt jotain ihan muuta.

Itse sijoitan jatkossakin Bitconiin, mutta se on noin 1/40 muista sijoituksista, joten eiköhän ole hajautus kunnossa.

Pitänee joku ETF ostaa vaikkapa ensi viikolla. Suoraan en halua Bitcoinia ostaa, niin paljoa ei ole mielenkiintoa. Mutta ihan hyvä on mielestäni lähteä, hyvin hajautetulla salkulla mukaan näihin päivän trendeihin mukaan.

Mutta kyllä Suomessa pitäisi avata silmiä vähän ja ymmärtää, että sitä pääomaa pitää suojella ja sen pitää kasvaa, muuten (omasta mielestäni) sijoitus on epäonnistunut. Pelkkä osinko ei riitä.

2 tykkäystä

Harvempi haluaa sijoittaa asiaan, josta ei ymmärrä. Miten tiedät, että ne nuoremmat tietää paremmin? Oletat näin koska kurssi nousee? Mitä jos ne nuoremmat eivät vain ole nähneet sijoitusurallaan vielä tarpeeksi kuplia ja bulleroivat varomattomammin mukaan?

Viittaatko Sayloriin vai ketä tässä tulisi peesata? Hän on puolueellisimpia bitcoinin puolestapuhuja mitä on olemassa valtavan vivutetun BTC altistuksen vuoksi.

Tästä paljolti samaa mieltä. Momentum sijoittaminen tutkitusti toimii, joten putoaviin puukkoihin tarttumista tulisi karttaa ja ostaa mieluummin niitä nousutrendissä olevia.

39 tykkäystä

Kevyesti 30% rikki! Spinnovan raketti kulkee lujaa, mutta vähän väärään suuntaan… :rocket: :rocket: :arrow_lower_right: :arrow_lower_right:

image

28 tykkäystä

On osakepoiminta ainakin lyhyellä aikavälillä vaikeaa, myös Inden mallisalkulle…
image

Harvia:
image

Neste:
image

40 tykkäystä

Nordean päästrategin mielenkiintoinen tviitti seitsikosta:

https://twitter.com/SaariAJ/status/1768213315581247801

11 tykkäystä

:rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown: :rocketdown:

Miettikääs että tämä oli vuoden 2021 kuplamarkkinassa melkein miljardin arvoinen yhtiö sen lupauksen perusteella, että joskus tulevaisuudessa tehdään joku tehdas, jossa valmistetaan ESG-kuitua :smiley:

:sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown: :sleddown:

105 tykkäystä

ESG-haihatteluilla ei ole pitkässä juoksussa mitään merkitystä jos kioski ei tee rahaa. Ja jossain vaiheessa sijoittajat alkavat hylkimään jos mitään selvää tietä rahan tekemiseen ei näy ja hommat vaan kestää ja kestää…

Vielä pahempaa on jos rahaa ei osata tehdä ja sen lisäksi liikevaihto supistuu(!)

5 tykkäystä

Seitsikko olis nykyään voinut olla kahdeksikko, jos asiat olisivat menneet toisin:

Havainnekuva Keravan Jätti-Lidlin parkkipaikasta 2024, jos odotukseni olisivat toteutuneet.

34 tykkäystä

Firman TAM 100 miljardia ja tuotoksena yksi epämukava tuoli. 1 miljardia euroa market cap let’s fucking goooo :rocket: :rocket: :rocket:


kuva

Ai hitto tulee kyllä hieman ikävä vuoden 2021 kuplamarkkinoita. Ei varmaan ainakaan 10 vuoteen tuu uutta tuommoista hulluutta Hesuliin :smiley:

55 tykkäystä

Intrum kävi napsauttamassa 21sek. Joku laskenu Intrumin tavotehintaa, vai myydäänkö ihan vaan, että pääsee kokeileen uusia emojeita? :sleddown: :sleddown: :sleddown:

5 tykkäystä

Graafin innostamana menin katsomaan omaa historiaani Spinnovan kannalta kun muistin, että olen joskus omistanut kyseistä firmaa. Noh, hyppäsin melkein korkeimmalla kohdalla kyytiin, mutta onneksi myin sitten seuraavassa pompussa pois ja voittoa tuli 34 senttiä/osake. Onneksi en lisännyt😅

8 tykkäystä

Selvittelevät vaihtoehtoja tms. velkarakenne huomioiden. “Proaktiivisesti” väittävät. Kuulostaako sitten diluutiolta markkinalle ja/vai shorttaajat ja muut minua fiksummat käyttävät hyväkseen.

http://www.intrum.com/press/press-releases/press-release-article/?id=8E4B920782140E1A#Intrum_appoints_advisors_to_evaluate_improvements_of_its_debt_capital_structure

2 tykkäystä

vai, alkaa nyt tutkailemaan keissiä uuden sijoitusteesin kautta (kuin ei omistaisi firmaa laisinkaan) ja miettiä siltä kannalta “ostaisinko firmaa nyt” – antaa sen ohjata tämän hetken päätöstä.
^Itseasiassa tämä on varmasti paras lähestyminen

Intrum
Hyppäsin ulos tuona päivänä about osuen tuolloin about päivän pohjiiin stoplossin kautta (24,5 SEK). En jaksanut alkaa evaluoimaan firmaa uudestaan, sidoin myyntipäätöksen sijoitusstrategiani korjausliikkeisiin: “katkoa jotain päin peetä menneitä sijoituksia pois”.

Epäonnistuminen painottaa jo kauan sitten noteerattua virhettäni, että en aikanaan huomioinut velan vaikutuksia riittävästi firmoja ostaessa.

Tänään tuo myyntipäätös näyttää taas hetkellisesti hyvältä päätökseltä, pitkällä aikavälillä ei tiedä. Nousukaistaa on vaikka kuinka, mutta odotellaan rauhallisesti että homma oikeasti kääntyy, jos kääntyy. Näin paljon liikkuva firma ei kuitenkaan sovi omaan sijoitusmielenrauhaan.

1 tykkäys

Piti ihan kuvankaappaus ottaa kun salkussa tapahtuu jotain kummaa, osaako kukaan selittää tätä?
Screenshot_20240314-122629~2

confused

17 tykkäystä

Tässähän ihan herkistyy, kun muistelee miten mukavaa oli vuonna 2021 ostaa ja myydä miljardifirmoja. Ostointo lopahti kummasti, kun musiikki alkoi vaimeta ja 50% viikkoswingit on enää kaukainen muisto. Kultaisimmat myyntimuistot ovat Spinnovan myynti 17,26€ (huippu 17,40€), QT myynti 179,00 (179,80€) ja Ford 25,76 (25,87$). Pohjamyynnit myös herkistää, mutta eri syistä.

34 tykkäystä

Yksi sijoituskohde muiden joukossa. Tässä viehättää valtioriippumaton valuutta, jonka “lisäpainamisen” suhteen ollaan hyvin rajallisessa lisäyksessä. Kiinteän tarjonnan köyhän miehen kulta?

Kuitenkin positiivinen +92% arvonnousu kertoo osittain sen syyn miksi tähän sijoitetaan. Yksi hajauttaminen muoto, monipuolistaen sijoituksia. Kiihtyvässä maailmantaloudessa suojausominaisuudet voivat olla arvoa nostavia tekijöitä.

Yritys voi mennä konkurssiin

Tähän kun vielä saadaan mahdollinen Negari niin saadaan Nesteen kurssi tervehtymään.

3 tykkäystä