Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Ei yhtään hassumpi.

PS. Chartin saa ylösalaisin ALT+i

EDIT: Lisään vielä, että Neste täyttää avoimet gapit koosta riippumatta kaikilla timeframeilla 97% todennäköisyydellä (gapista riippuen toteuma 95-99%), mutta täyttöaikataulua en osaa arvioida.

18 tykkäystä

Kai tämän nyt voi julkistaa. Puolen vuoden pidolla tuplat taulussa. Vasta ollaan vähän alkua pöyhäisty, kuten eräs K2 sanoisi.

27 tykkäystä

Ei pitänyt ei. Aavistuksen nakertelee, että oma pääoma vasta sisällä ja vipuhakemus käsittelyssä. Toki itseään voi syyttää, että möhläsin vipuhakemuksen ajoituksen kanssa. Noh, ei tuollainen 9% swingi ensimmäisellä hutkautuksella tolkuttoman huono ole vaikka vipu sille olisikin tuonut enemmän mittaa. Eiköhän se ensi viikko tuo taas uusia mahdollisuuksia.

https://twitter.com/DeltaNinety/status/1776255478458126502
Woah was that an earthquake? Just felt my whole building move in NYC.

1 tykkäys

Niin näyttää Yahoossakin. Tais joku myydä ”vahingossa” 15,8k lappua halvalla.

Salkkuni suurin nousija, Hesuli-indeksi! Ekaa kertaa ikinä. Tässä on nyt kaksi vaihtoehtoa.

  1. Salkkuni sisältö on täyttä kuraa.
  2. Maailma on rikki.
21 tykkäystä

Sitä sanotaan usein, että jonkun kuuman sektorin hypen noustessa kannattaa ostaa sen sektorin yrityksiä joukkona. Että etukäteen ei voi tietää voittajia, harvemmin osuu oikein. Kuvassa ETF Global X Robotics & Artificial Intelligence (BOTZ), nimessä oikein lukee tekoäly, suurin omistus ainakin tällä hetkellä Nvidia ja olin niinkin ajoissa liikenteessä kuin 2017. (Toki myin myöhemmin pohjilla suurimman osan, mutta unohdetaan se. Ikäviä muistoja.)

Jos omasta ostohetkestä katsoisi vuosituoton, saisi tuon perusteella varmasti megalomaanisen vuosituoton sijoitukselle? Jep, 8% vuosituotto. Siinä olisi mennyt elämä ihan sekaisin.

6 tykkäystä

Saako saman suomeksi? :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

……………………………………………………….merkkejämerkkejämerkkejä

Yhteenveto päivästä toistaiseksi…

3 tykkäystä

Yksinkertaistetusti gapit ovat aukkoja kynttilächarteissa, jotka syntyvät kun kurssi avaa aamulla esimerkiksi alempaa, kuin mitä edellinen päätöskurssi on ollut → syntyy gap (chartin siniset laatikot).

Koko pörssimarkkina tavallaan perustuu balansseihin ja imbalansseihin ja Nesteen tulosjulkistuksen aikaan syntynyt ja auki jäänyt gap on isojen pelureiden sekä instikoiden ja shorttaajien (myyjien) aiheuttama imbalanssi, joka yleensä korjaantuu ajan kuluessa, eli gap ostetaan umpeen (gap fill; treidaajat, algot, botit kiinnittävät näihin aina huomoita). Aikaa voi kulua pitkäänkin välissä. Fair value gap (FVG) on toinen esimerkki imbalanssista. Esimerkiksi futuureissa lyhyellä timeframella (1min, 5min jne) imbalanssit korjaantuvat lähes 100%:sti ja mm. tästä johtuu pörssin sahaava liike. Tradingviewstä löytyy hyviä ilmaisia työkaluja gappien paikantamiseen.

34 tykkäystä

Kysyn tai haastan tätä gap filliä hieman…

Oletko siis sitä mieltä, että kun Nesteen kurssi nousee joskus vaikkapa 32 euroon, niin se tapahtuu siksi että “markkina” haluaa ostaa jonkun kuukausien tai vuosien takaisen gapin umpeen? Ei siis esimerkiksi siitä syystä, että yrityksen tilanne tai markkinasentimentti on muuttunut?

Siis täyttyyhän ne vanhat gapit joka tapauksessa aina kun kurssi nousee tai laskee riittävän määrän. Mikä on siis tällaisen gap fillin informaatioarvo, kun sen täytön ajankohtaa ei voi ennustaa, ja täyttyy se sitten tai ei, niin se ei varsinaisesti merkitse tulevan kurssikehityksen kannalta mitään?

10 tykkäystä

No ei tietenkään. Arvioin kaiken oman sijoittamisen/treidaamisen todennäköisyyksillä ja yleisellä tasolla markkina ”haluaa” ostaa/myydä gapit umpeen, jos/kun ollaan niiden läheisyydessä. En nyt siis puhu pelkästään Nesteestä.

Minulle se on todennäköisyyksiin perustuva arvokas tieto.

Kuten viestistäni voi päätellä, niin arvion toki, että Nesteen lähin gap tulee täytetyksi ajan saatossa; en olisi muuten ostanut osaketta reilusti. Ja gap täyttyy mielestäni etupäässä siksi, että Neste saa pidettyä kiinni marginaaleistaan, sentimentti paranee kohisten ja myyjät/shorttaajat vähenevät.

Teknistä analyysiä harjoittavat etsivät osto- ja myyntitargetteja ja usein toistuvia prosesseja. Esimerkiksi tämän päivän huppu oli pisteelleen MA50 (Daily) 27.10€ samalla hetkellä, kun postasin chartin klo 16:31-16:35. Oletinko sen olevan päivän huippu? Luultavasti.

17 tykkäystä

Precise Biometrics koki pienimuotoisen ylösnousemuksen pääsiäisen jälkeen. Toki lappu on edelleen aika kaukana 20-luvun huipuista joten gap filliä on vielä tehtäväksi :slight_smile: Itse loikkasin kyytiin vasta viime vuonna, joten plussalla ollaan jo mukavasti.

1 tykkäys

Ja kun sama viesti luetaan ilman tietoa gap:sta, niin huomaa, että sen informaatioarvo on 0.

Kaikki gapit alaspäin täytetään aina, 100% varmuudella ajan saatossa. Jos vastaavasti voisi sanoa, että sama olisi totta ylöspäin, missään olosuhteessa, olisi se lupa painaa rahaa.

7 tykkäystä

@Jukka_Lepikko ja veliosakesukuun kuuluva VinFast. Olisin nähnyt tässä ostopaikan elokuun loppupuolella, jos olisin tiennyt tämän olemassaolosta.

https://twitter.com/JukkaLepikko/status/1776545622281126198/photo/1

10 tykkäystä

Tajusin tätä tviittiä katsoessa, että Lidlistä löytyy hyviä tuotteita, joilla voi vähän treidailla. :cowboy_hat_face:

https://twitter.com/KobeissiLetter/status/1777006929363034409

11 tykkäystä

Tecnopuu 10% nousussa heti aamusta. Ostetaako firma pörssistä pois pohtii sijoittajat ? :money_mouth_face: :face_with_peeking_eye:

6 tykkäystä

Vielä kerkeää päästä mukaan tähän osinkojunaan! :wink::upside_down_face::smile:

15 tykkäystä

Hehkuttaisin Mantan uutta ATH lukemaa. Totesin kuitenkin päivityksen olevan jo vanhentunut kun sen kirjoittaa, joten päivitellään sitten illan päätteeksi jos on aihetta.

3 tykkäystä

En tiedä, mutta toivon, että Boreosta irtosi tänään 10 prosentin osinko. :thinking:

image

20 tykkäystä