Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Paskalaitos menee tunnetusti alle 20€ kesällä, joten homma etenee raiteillaan.

Oli kyllä ikävä alitus, mutta iso kuva on kuitenkin mielestäni ennallaan. Onneksi jätin lisäämättä ylipainoon kun käytiin uudestaan tuota 25€ hintaa kokeilemassa.

Salkku ottaa kyllä indeksiltä pataan aika rumasti nyt.

22 tykkäystä

Jännä miten tuo Neste voi kvartaalista toiseen tarjoilla noin paskoja “yllätyksiä”. Luulisi että kun -50% on taulussa parin vuoden ajalta niin siinä on jo kaikki pettymykset sisällä, mutta vielä näköjään onnistutaan limboamaan riman ali, vaikka sen alla oli vain hento pölykerros.

22 tykkäystä

Noussut parissa vuodessa jotain +300% kaiken AI-hypehinnoittelun saattelemana, joten aika pientä on korjaus.

Zuckeri tarjoilee taas suurta visiota tekoälystä. Edellisellä kerralla kun kohkattiin metaversiumia laski osake aivan pohtimutiin.

Itse en koske tähän firmaan johtuen suuruudenhullusta toimitusjohtajasta. Tulee vähän Musk-fibat.

5 tykkäystä

Markkinaehtoista tuo osaltaan kun RIN:ien hinnat tulevat alas. Uskoa koetellaan kyllä.

Neste: @KalleH Ei näyttänyt pullonpohjat toimivan tälläkään kertaa :joy:

13 tykkäystä

Nostelen omaa ennustettani viime vuoden lokakuulta:

Oisko jossain 10-15euron välissä? Voi mennä alta kympinkin tässä luisussa. Jos toi nyt P/E20 ja kuitenkin ihan perusbisnestä, niin kai joku P/E10 ois perustellumpi. Ja kun taantuma tulossa, tulos laskee kuitenkin. Voi mennä alta kympinkin helposti.

Epätrendikäs ala, ja ei siitä kauan ole noista alta kympin hinnoista. Sanotaanko et jotain 5-10euron väliltä vuoden parin sisään.

3 tykkäystä

5 vuotta nestettä salkussa ja olen todella syvällä nesteessä. Ei edes nenä ole pinnan yläpuolella. Pitäisi opetella uimaan tai edes ostamaan hyviä osakkeita.

18 tykkäystä

Näin tässä pääsi käymään :stuck_out_tongue_winking_eye:

Täytyy kyllä todeta, että keskustelu taisi olla TA- vs. pullonpohja. TA:lla ei taida olla hirveästi näyttöä osareiden ennustamisesta oikein. :thinking:

Luulin viitanneeni tähän ymmärrettävästi tosin hivenen sarkastisesti.

4 tykkäystä

TA ei voi ennustaa fundapohjaisia kurssiliikkeitä, ellei oleteta että markkina “tietää” etukäteen mitä on tulossa. Ja jos näin on, kysymys on siinä vaiheessa “kuka vuotaa sisäpiiritietoa” :smiley:

Teoriasssa TA voi toimia jos osari osuu täysin konsensukseen.

6 tykkäystä

Eihän siinä lyhyessä keskustelussa siitä ollutkaan kyse, vaan siitä, että ko. yhtiön kurssi on laskenut pitkän aikaa ja on vaarassa rikkoa vuoden pohjat - tähän @Alan_Cali viittasi. Eihän osareiden reaktioita pidä muutenkaan lotota, millään menetelmällä. Mutta TA:n rinnastaminen astrologiaan oli minusta luokatonta, mutta se suotakoon pullonpohjaan luottaville :rofl:

9 tykkäystä

Näillä kurssiliikkeillä alkaa “hausuli hesulikin” olemaan liian mairitteleva lempinimi tälle ydinjätteelle.

3 tykkäystä

Kyllä Hesuli on amerikkalaiselokuvista tuttu sankari jota juuri nyt potkitaan vielä päähän vaikka makaa jo huolella maassa.Kuten aina käy toimintaelokuvien sankareille voimia löytyy kun tilanne näyttää jo toivottomalta,hän kampeaa itsensä pystyyn viime voimilla nujertaakseen ylivoimaisen vastustajan ja vaikka tulitus on armotonta luodit eivät osu ja tilanne ratkeaa hyvän puolen eduksi.Sankarilla on tietysti massiiviset lihakset ja omaa ylimaalliset taistelutaidot.Taistelun tauottua seisoo huojuvilla jaloillaan verisenä,mutta tullaan palkitsemaan pelastajana pahaa vastaan,tätä on Hesuli 2024-2025.

23 tykkäystä

Nämä nyt edustaa vain pientä osaa salkuista ja ei nyt sentää noin paljoa kokonaisuus laske. Se on jotain 1,xx% pakkasella.

Sai tuossa silti hieraista silmiä, kun ei ole tullut tuloksia katsottua. Eivät taineet olla hyviä? Kesko ei mahtunut kuvaan, mutta sama meno.

9 tykkäystä

image
Näin sitä mennään! :cowboy_hat_face:

Normal Day GIFs - Find & Share on GIPHY

44 tykkäystä

tenor

69 tykkäystä

Tiedoksi, että Nesteen oikaistu P/E on 8,9 (24.4. kurssin mukaan. Lähde: KL.)

Kyllä se siitä lopulta tasolle P/E 10 kiipeää.

11 tykkäystä

@Alan_Cali ennuste oli lähipäivistä ja siinä jopa mainittiin että osariin ei otettu kantaa. Joten oletus että ennuste loppui siihen. Pelletaso piti ennen osaria joten periaatteessa olin oikeassa. Se ei paljoa lämmitä kun iso positio on -10% laskussa.

14 tykkäystä

Screenshot_20240425_110204

Haiku aiheesta:

Antia pukkaa!
Sauva keskeltä poikki.
Ydinjätettä!

27 tykkäystä

Hesuli vetää tänään taas melkoista hesulia, mutta huonomminkin voisi mennä.

image

Trading update for Thunderful Group,Eilen klo 22.15 ∙ MFN

Net revenue for the group decreased 28 percent to 391.7 MSEK (541.6) for the period.
Preliminary Adjusted EBITDA for the Group amounts to -28.9 MSEK (72.6) for the period.

9 tykkäystä

Muistelen, että Alanin koko kommentti liittyi siihen, että sopulilauma ostaa osaketta, vaikka se on pitkän aikavälin trendin laskussa. Henkkoht en ymmärrä lottoamista lainkaan eli osakkeen ostojen ajoittamista osarin alle, koska kenelläkään ei voi olla arvailuja parempia tietoja yhtiön näkymistä eikä siitä, miten markkinat reagoi tulokseen. Hyväkin tulos voidaan kokea erittäin huonona, viime yön Metan tulos hyvä esimerkki (yhtiön kasvavat investoinnit koettiin jälkimarkkinoilla huonona signaalina kannattavuuden ylläpitämisessä jne). Mutta tämä tästä - Nesteen kurssikehitys hyvin ennakoi sitä, että markkinat ei luottanut yhtiön kasvumahdollisuuksiin lyhyellä aikajänteellä.

16 tykkäystä