Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Kyllä on taas onni että meidän verovaroilla valtio suuromistaa nestettä. Muuten shell tai joku muu varmaan kävisi napsimassa pois. Sipilän ajan biotalloudesta ei enää puhuta mutta eiköhän se siitä.

4 tykkäystä

Kempowerilta taas sellainen esitys, että jo valmiiksi pyllymäkeä ottanut kurssi laskettelee vaan. Ettei nyt vaan olisi niin, että seuraava tulosvaroitus on jo putkessa oottelemassa.

2 tykkäystä

Lindexissäkin taitaa olla pientä voittojen varmistelua. Kävi kyllä itsellänikin mielessä eilen :face_with_peeking_eye:

Aika rumia lukuja salkussa. Olisipa joskus yhtä isoja vihreitä numeroita.

7 tykkäystä

Lindexissä (os. Stocka) on pari kertaa lähimenneisyydessä palanut tuotot ihan kunnolla juuri tulosjulkistuksen yhteydessä, eikä ole mitään syytä miksi se huomenna nousisi tulosjulkkarin myötä.

Miten tämä on edes mahdollista, eihän salkkufirmoilla pitänyt olla kuin muutamalla tänään katsaukset? :stuck_out_tongue_closed_eyes: Ja silti ytd hakkaa Hesapörssin mennen tullen. Pakko olla huikea ostopaikka, otetaan viesti talteen ja katsotaan uudestaan vuonna 2031.

8 tykkäystä

Tämä on parempi ketju kurssien ihmetelylle, koska muuten keskustelu alkaa pyöriä pelkästään kurssin ympärillä. Ei tuo arvailu kurssin suunnasta oikein tuo lisäarvoa keskustelulle.

1 tykkäys

Erikoinen lähestymistapa…

…kuitenkin keskustelu pyörii tasan tarkkaan osakekursin (osta/myy) ympärille.
…paljon asiallisempaa olisi liputella “consesus alitus on leivottu kursiin” väittämiä…
…tai muuta turskaa.

2 tykkäystä

Mahtaakohan montaakin vielä harmittaa ettei saanut aikanaan merkattua enempää Thunderfullin IPOsta? :smile:

7 tykkäystä


Kyllä Shell on ollut sijoituksena kyllä rehellsiesti toista maata Nesteen sijoitukseni kanssa. Shelliltä myös osinkoa. Shell P/E 8,67, osinko 1,27USD/osake ja Neste 12,49, osinko 1,20/osake.

Palataan tähän viestiin tuonnempana…………………… Yleensä sitä pamautetaan molempiin suuntiin reippaasti yli :saluting_face:

2 tykkäystä

Sellainen tulospäivä sitten. Voi kunpa olisin all-in Harvia, kuten vuonna 2021 kesällä…

No, huomenna on tilipäivä ja osakkeita saa paljon halvemmalla kuin eilen. Ja kun en enää velkavipuakaan käytä sijoittamiseen, niin ei tällaiset laskupäivätkään vie yöunia.

16 tykkäystä

Kuka ostaisi Toivoa?

IMG_6212

2 tykkäystä

Tänään ollut mukavan punainen päivä omassa salkussani:

Neste📉
Kempower📉
Kesko📉
Tietoevry📉

Ainoa valopilkku on ollut UPM :sweat_smile:

12 tykkäystä

Perskuleen Orion (+5%) pilasi oman salkkuni värisuoran.

Kesko -6%
Lindex -5%
Neste -8%
Oriola -6%
Revenio -5%
Exel -20%

Osakepoiminta on kivaa, kun sen osaa!

34 tykkäystä

On tässä jo sellaiset kolmisen vuotta tullu pääosin hakattua päätä seinään, hävittyä rumasti Hesulillekin ja kvartaali toisensa jälkeen pettymysten jälkeen ajatellut, että jos nyt myy niin myy pohjilla. Kuunnellut podcasteja, joissa on jo pitkään todettu suomalaisten osakkeiden olevan ostohinnoissa, seurannut Inderesin ja parin muun talon suosituksia, kuunnellut ja lukenut osakeanalyysejä ja keskusteluja. Jotenkin sitä on osannut upottaa kätensä kaikkeen paskaan ja poiminut kaikista osta-suosituksista ne tuhnut ja jättänyt ostamatta ne jotka olisivat sentään jääneet nollatuottoon. Jännästi osannut hävitä Inderesinkin mallisalkulle, vaikka omakin salkku on ollut tämän ajan jota kuinkin puoliksi sama, eli siitäkin salkusta on tullut jotenkin valittua ne paskimmat.

Tullut tunne, että osakesuositukset toimivat indeksiä paremmin nousumarkkinassa ja indeksiä huonommin laskumarkkinassa.

Neste, Kempower, TietoEVRY, Oma Säästöpankki, Titanium, CapMan, WithSecure. Kaikki oikein lupaavia sijoituksia. Heh heh. Aiemmin pari vuotta sitten katselin mm. Qt:n, Tecnotreen, Kamuxin ja Harvian lasketteluja, joista vain Qt:n olen pitänyt. Qt edelleen voitolla, mutta kaikista näistä muista turskaa. Valmet ja Nokian Renkaat noin omillaan, Nordea ja UPM marginaalisesti plussalla. Siinä suunnilleen resepti -50 % kehitykseen 3 vuoden ajalla.

Nyt jälleen pettymysten päivänä on tunne, että nyt ihan viimeistään täytyy jo olla se tilanne, että jos NYT myyn niin pohjilla tulee myytyä. Noh, tekipä sitä niin tai näin, niin olisi pitänyt tehdä toisin päin.

114 tykkäystä

Tänään viestisi julkaisit ja P/E-osa ei ole lokakuulta, vaan tältä päivältä. Ihan sama. Nesteen osalta mielenkiintoista on, mikä on tilanne huomenna, kun sekä P eli pörssihinta että E eli nettotulos on muuttunut. E lasketaan liukuvana arvona neljästä edellisestä Q:sta, joten tuskin on vielä huomiseksi luvassa yli 10 P/E:tä. Halpaa on, mutta olkoon.

2 tykkäystä

image

On se (lasku?)päivä huomennakin :cowboy_hat_face:

this is perfect catching fire GIF by The Hunger Games

25 tykkäystä

Kuitenkin muistapa että sun chartit oli 1kk:n ajalta jotka antoi vaikutelman ylöspäin menemisestä, minä esitin koko ajan day time framea joka näytti laskua vuoden ajalta laskevassa kanavassa. Tämän takia näitä eri time frameja on hyvä seurata ettei isot trendit unohdu. Asioilla ja osakkeilla on tapana jatkaa liikettä siihen suuntaan mihin ne on menossa ellei niihin kohdistu jotain voimaa mikä aiheuttaisi muutoksen. Perusfysiikkaa…

Ja mitä tekee ostin/myin tänään -jengi, ostaa lisää kun nyt se vasta halpaa onkin. Finnair, anyone?

Uskomaton ostolaita!

1667 kappaletta 0,90 hintaan :sweat_smile:

E. Ja nyt ei enää sitäkään

Alkaa blokitkin liikkumaan Kempowerissa, Nordean kautta tämä:
15.52.28

17,01

67 829

NRD

Aamulla puolestaan 80 589 kappaletta niinikään Nordean kautta eli jollekin maistuu, mutta joku haluaa päästä eroon, tasapeli :slight_smile:

5 tykkäystä